Klamüüdia ravi 04.05.21 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tervist!
Mul avastati klamüüdia ja kirjutati välja 3 tabletti, 2 ühel päeval ja1 teisel päeval. Ravi ajal hakkasid meeletud kõhuvalud ja voolus on roosakas, kas see on okei? Ja kas ma peaksingi siis peale tabletikuuri kohe negatiivne olema või kui kiiresti antud ravi allub?

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
küsimus ei puuduta viljatusravi, jätan seetõttu vastamata.
Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Vahemik punktsioonist embrüo siirdamiseni

Tere!
Tekkis küsimus , et kas munarakkude punktsiooni ja embrüo siirdamise vahelisel ajal on suguelu keelatud ja kuidas see võib olukorda mõjutada ?
Aitäh

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
mina oma patsientidele suguelu ei keela. Võibolla on Teie olukord kuidagi eriline, peate küsima oma arstilt.
Terv ,
AE

Loe edasi

ivf

Tere,

Olen käinud 2xlap opil, 2 emakavälist, nüüd juhad puuduvad, teinud 3 katset ivf mis kahjuks ei kinnitunud, arst ütleb hormoonid korras, emakas ta usub korras, siirdamisajad olnud kas ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
ma ei oska läbivaatuseta ja dokumentidega tutvumiseta kahjuks midagi soovitada.
Võite soovi korral registreeruda minu vastuvõtule tel 7319 100 kaudu.
Terv,
AE

Loe edasi

Last saada

Tere. Lasin teha operatsiooni, kuna arvasin et ei soovi lapsi rohkem. Nüüd aga uus elu ja soovin, kas see oleks võimalik. Oli operatsioon 3 aastat tagasi

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
ma ei saa kahjuks koheselt vastata, vajalik on läbivaatus ja pikem nõustamine. Soovitan pöörduda viljatusravi vastuvõtule.
Terv,
AE

Loe edasi

DOR ning viljatusravi

Tere!

Olen 28-aastane ning püüdnud rasestuda praeguseks 11 kuud, novembris 2020 oli üks varane (5ndl) katkemine. Edukalt lōppes rasedus lapse sünniga 2019. aasta alguses. Veebruaris 2021 vōetud ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
vähenenud munasarjareserviga patsientidega oskab tegeleda iga viljatusravi arst, ühtegi #1 spetsialisti Eestis ei ole. Pöörduge kliinikusse, mis on Teie elukoha lähedal.
Munarakkude ...

Loe edasi

Külmutatud embrüo siirdamine loomulikku tsüklisse

Küsimus selline, kui külmutatud embrüo siirdatakse loomulikku tsüklisse ja kui toimub pesastumine, siis mis saab teisest samal ajal vabanenud munarakust, mis ilmselgelt ei viljastu.
Kas see irdub ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
ka teine munarakk võib viljastuda (loomulikul teel), kui see on konkreetsel juhul võimalik. Tulemuseks on, et siiratakse üks embrüo, aga sünnivad erimunakaksikud.
Sellise sündmuste ...

Loe edasi

IVF

Tere,

Enne IVF protseduuri tehti analüüse, mõned näitajad ei olnud referentsväärtuste järgi väga head:

Beeta-2-GP1 Ab POSITIIVNE
Beeta-2-GP1 Ab QN 55.2

Arst ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Arvan samuti, et hetkel pole nendest analüüsidest lähtuvalt midagi ette võtta tarvis.
Terv,
AE

Loe edasi

Ei õnnestu rasestuda

Tere!
Tarvitasin ca 8 aastat beebipille. Lõpetasin nende võtmise aasta ja 3 kuud tagasi. Siiani rasestuda pole õnnestunud.
Pool aastat tagasi vaatas arst hormoonide taset (FSH 11,2/ LH 6,2) ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
arvan, et võiksite ikkagi viljatusravi spetsialisti vastuvõtul ära käia. 90% Teie vanustest naistest oleks praeguseks rasestunud.
Terv,
AE

Loe edasi

LH ja FSH

LH ja Fsh suhe... Kas antud analüüs on korras või pean muretsema

LH näit on 7.14
FSH nit aga 8.3

Muidubnumbrid täitsa piirides. Aga kui LH jagada FSHga tulle summaks 0.83 ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
ma ei pööraks sellele suhtearvule ülearust tähtsust. Kui Teil on probleem rasestumisega, soovitan võimalikult ruttu pöörduda viljatusravi vastuvõtule, et arst saaks anda kompleksse hinnangu. ...

Loe edasi

Pillid

Tere

Lõpetasin pillide võtmise novembris soovil rasestuda. Olen kaalunud kogu aeg 51-52kg. Kuid nüüd kaalun 57kg. Märgatav tõus peale pilide ära jätmist. Olen mitu kuud juba enda toitumist ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Teie küsimus ei puuduta viljatusravi, seetõttu jätan pikemalt vastamata. Võibolla soovite nõu pidada perearstiga?
Terv,
AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: