Menstruatsiooni ärajäämine 19.12.17 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere!

Probleem on järgmine - olen 18. aastane neiu ning ei ole juba umbes aasta aega päevi olnud. Perearst küsimusele väga tähelepanu ei pööranud, siiski olen väga mures.
Päevad jäid ära kui hakkasin toitumist kontrollima ja siis treeninguid rohkem tegema (umb 5x nädalas jooksmine ja intensiivsem treening) alakaalus ei ole, kaal 58-59kg ja pikkus 167cm.

Kardan ise kohutavalt, et võib midagi väga halba olla, arsti juurde on pikk järjekord ka ja mõtlen ise üle. Kas on põhjust muretsemiseks? Arstile kontrolli liigun nagunii. Mingeid ravimeid ma ei võta.

Loodetavasti leiate aega vastata,
Parimate soovidega.

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
menstruatsoonide ärajäämine seoses intensiivse treeninguga on võimalik. Loodame, et arsti abil saate selgust.
Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Kas on võimalik rasestuda ja kas oleks kasu pöördumisest viljatusravi arsti poole?

Kas on võimalik rasestuda ja kas peaksin pöörduma viljatusravi arsti poole?
Oleme partneriga mõlemad 43a ja soovime väga last.

Minul on eelmisest abielust on 1 laps, sünnitus 14a tagasi. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
leian, et viljatusravi arst saab üksnes nõustada doonori munaraku kasutamise osas. Iseeneslik rasestumine on väga vähe tõenäoline, ehkki kasuistilisi juhte on ette tulnud.
Terv,
Loe edasi

diphereline süst

Tere!

Tekkis küsimus: Tegin pühapäeva hommikul 07.10.18 diphereline 0,1 ml süsti. Kui kaua selle süsti toime veres/kehas on? Tean, et võib valepositiivset rasedustesti näidatata, sellepärast ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Difereliin ei põhjusta positiivset rasedutesti. Järelikult on rasedus.
Terv,
AE

Loe edasi

Tere soovime mehega väga last oleme koos elanud juba üle 2 aasta ja siiani ei midagi.Kuhu peaks pöörduma sellise murega

Sooviks mehega last aga pole saanud siiani

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
viljatusravi vastuvõtule saate pöörduda Ida- või Lääne-Tallinna keskhaiglasse, NovaVita kliinikusse, TÜ Kliinikumi naistekliinikusse, Elite kliinikusse.
Terv,
AE

Loe edasi

Tere. Kui tõonäoline on et rasestuda kui munajuhad on läbi lõigatud. Sooviks väga veel üht last. Kahetsen et lasin läbi lõigata. Olen 36a naine.

Sooviks rasedaks jääda aga munajuhad on läbi lõigatud.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
rasestumiseks on tarvis teha munajuhade läbitavuse taastamise operatsioon või kasutada kehavälist viljastamist. Rasestumise perspektiiv on hea.
Terv,
AE

Loe edasi

IVF tulemuslikkus 40. aastaselt

Tere,

soovin Teie arvamust IVF õnnestumise tõenäosus protsendi kohta.
Naine 40, ühe arsti diagnoos ovulatsiooni/2. faasi puudulikkus, viljatusarst märkis: põhjus teadmata (kuna ov-d ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kui ees seisab esimene-teine IVF, hindan sünnituse tõenäosust 5-10%.

Terv,
AE

Loe edasi

Rasestumise võimalus

Pandud essure spiraal. Kas on võimalik, kuidagi veel rasestuda?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
jah, kehavälise viljastamise (IVF) teel.
AE

Loe edasi

Ivf ja rasedus

Tere, 20.09 tehti mulle ivf siirdamine. (Külmutatud 1tk). Veretest määrati 04.10 kuna ei jaksanud nii kaua oodata tegin täna tasulise veretesti ja see osutus negatiivseks hcg 2 kas on mōtet minna tulevale ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
vabandust, aga ma ei võta kommenteerida vereproovi, mis tehtud mitte ettenähtud ajal. Soovitan ravi jätkata ja oodata 04.10-ni.

Terv,
AE

Loe edasi

Munajuhade taastamine?

Tere lasin 11kuud tagasi munajuhade läbi lõigata kuna sündis 6laps keisri käigus ja meelte segaduses selle otsuse tegin.kas on võimalik taastada ja kui suure tõenäosusega ma veel võin lapsi saada ja kas ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
munajuhade taastamise võimalus sõltub teostatud operatsiooni tehnikast. Muidu aga on teie vanuses munajuhade taastamise operatsioon perspektiivikas, rasestumise tõenäosus on hea.
Terv, ...

Loe edasi

Viljatusravi.

Olen 2014 a. saanud keemiaravi. Sünnitanud ühe lapse 2006 a. Enne seda oli 1 raseduse katkemine ja peale lapse sündi oli ka emakaväline rasedus ( seoses sellega oli ka ühe munasarja rebend, mis eemaldati ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kohtumise ja läbivaatuseta jääb nõustamine ebatäpseks. Aga üldiselt 43-aastasele naisele, kes on läbinud keemiaravi, ma oma rakkudega kunstlku viljastamise üritamist ei soovitaks.
Terv,
Loe edasi

Kehaväline viljastamine

Tere.
Kui kiiresti tehakse kevsväline viljastamine peale lap oppi
Minul tehti 20 sep
Ja kuna oleks aeg viljastamisele

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kehavälisele viljastamisele peab eelnema nõustamine. Viljastamine on lubatud mitte varem kui 1 kuu pärast nõustamist.
Tasuta kehavälist viljastamist tehakse kuni 41-aastastele naistele. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi