jalaveenid 26.09.17 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere!
Kas peaksin muretsema ja kuidas toimida?Mul on veenilaiendid ja mind on ka opereeritud aastaid tagasi kui see oli enamjaolt ilu probleem.Jalad valutavad juba mõned aastad aga see valu on talutav.Pöördusin ka pereõe poole kuiistudes lõi jalga terav valu.Mind vaadati üle ja pereõde ütles et välispidised veenilaiendid ei ole ohtlikud,soovitas tugisukka ja tuntud geele.Olen toiminud nõuannete järgi aga üleeile tabas mind tugev nüri valu paremas põlveõndlas,kus mul on veenilaiend ja jalg ei tahtnud nagu kanda.Määrin ikka geeli ja kannan elastiksidet aga paremaks ei lähe.Olen töötav pensionär hooldusasutuses ja pean vormis olema24 tundi 2korda nädalas.Palun soovitage midagi tõhusat ja kas see on mul veenipõletik?Jään tänulikult sisulist vastust ootama.

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Sellise probleemi korral ei oska ma peale erinevate geelidega määrimise ja kompressioontoodete kasutamise suurt midagi muud soovitada. Sellised asjad ei kuulu kahjuks füsioterapeudi töö hulka.

Priit Ailt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Beebi puusaliigese düsplaasia

Käisin hiljuti oma pea kolmekuuse beebiga ultrahelis puusaliigeseid uurimas. Arst ütles, et "ei ole eriti hull" ja käskis kahe kuu pärast uuesti minna. Tean, et tütarlastel on suurem soodumus ning ka rasketel ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Puusa düsplaasia kahtluse korral on nn konnaasendis kandekotid ja võimalusel isegi mähkimised väga head vahendid, seega ma soovitan neid vahendeid kasutada.

Tervitades,
Loe edasi

säärelihase trauma

7 detsembril vaatasin telekat jalad olid teise toolipeal puhkamas siis tõusin ja tagin paar kiiremat sammu ja paremast säärest käis raks läbi -mõtlesin ,et luumurd käimine oli võimatult valus.imelik ...

Gerly Truuväärt

Vastas dr Gerly Truuväärt

Tere! Vabandust, et vastus Teie küsimusele viibis ning loodan, et olete saanud abi. Kõlab, et tegu võib olla kerge achilluse kõõluse rebendiga. Seda peaks siiski vaatama ja diagnoosima esmatasandi arst ...

Loe edasi

Hüppeliigese vigastus

Korvpalli mängides juhtus ala klassikaline trauma - maandusin jala välisküljele. Korduvalt seda juhtunud ning halvemal juhul jalg paar päeva valus, kuid seekord tekkis hüppeliigese juurde kiirelt suur ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Taastusravi jaguneb suures plaanis kolmeks:

-valu/ turse ravi, külmaravi, kompresioon, teipimine. (nädal 1-2)
-liigesliikuvuse taastamine, sirutuse-painutuse venitused. ...

Loe edasi

Raskusi paindumisega

Olen terve elu olnud väga sportlik. Tantsimisega olen tegelenud juba lasteaiast saadik. Viimased viis aastat on see olnud intensiivsem. Terve elu on mind painanud üks tõsiasi - ma ei paindu. Juba põhikoolis, ...

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere!

Inimese painduvust mõjutavad mitmed faktorid nagu geneetika, liigeste struktuur, lihased, kõõlused, sidemed, kehaehitus, aktiivsus, vanus, sugu jne.
See on täiesti normaalne, et ...

Loe edasi

Selg imelik

Tere,

Avastasin, et ühe mu selgroolüli juures on nahk kuidagi paksem vms. Pilt sellest on lisatud. Valu see ei tee, mingit muna vms ka ei ole. Lihtsalt nahk on paksem, pehme ja valutu. Aga ...

Gerly Truuväärt

Vastas dr Gerly Truuväärt

Tere!
Küsimusest jääb ebaselgeks, kui kaua see paksend on olnud ning kas paksend on aja jooksul ka laienenud. Täpseks põhjuse tuvastamiseks soovitan kiropraktika konsultatsiooni mille käigus saab ...

Loe edasi

Epikondüliit+labakäevalu

Tere.
Oleksin küsinud sellist asja,et mida veel annaks teha Teie meelest epikondüliidi ja labakäte valu (ka suremine) heaks,et need nii palju ei piinaks?

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kaebuseid ja probleeme on Teil palju ja tundub, et enamusega on tegeletud vastavalt tänapäeva soovitustele. Minu soovitus on siinkohal nõelravi/ dry needling õlavöötmesse ja küünarvartesse. ...

Loe edasi

Sportimine peale puusa endoproteesimist.

Tere,
25.10.18 toimus puusa endoproteesimine. Paigaldati tsemendivaba puusaprotees. Kas on ohutu teha rippes kätekõverdusi (lõuatõmbeid) ja sõita velotrenazööril ? Teisele puusale paigaldati tsementeeritav ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Puusa proteesiga võib veloergomeetril sõita ja lõuga tõmmata, nendel tegevustel mingit ohtu ei ole.

Tervitades,
Priit Ailt

Loe edasi

Küsimus kaelapinge ja peavalu kohta

Viimased 2-3 aastat on mul iga kuu peavalud paremal kaela juures olnud. Nüüd suve lõpust on need peavalud igapäevaseks muutunud. Viimase paari kuu jooksul on tekkinud paremas silmas nägemise halvenemine ...

Gerly Truuväärt

Vastas dr Gerly Truuväärt

Tere! Aitah, et meie poole pöördusid. Kas oled peavalude osas pöördunud ka neuroloogi juurde? Kindlsti soovitan sul tulla minu vastuvõtule, need sümptomid võivad kindlasti olla omavahel seotud. Ise enda ...

Loe edasi

hüppeliigese murd ja paistetus ei alane

4 nädalat tagasi murdsin hüppeliigese ja on ka sidemete rebend. Jalg on jäiga tallaga ortoosis, ei pandud kipsi, seetõttu näen ka jalalaba paistetust. Arst soovitas teha viinakompresse, samas olen kuulnud ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Turse langetamiseks soovitan külmakompressi (jääkotti, mitte külmageeli). Lisaks võimalusel teha magnetravi aga ma pole kindel, kas seda saab koos ortoosiga teha, kuna ma pole kindel, ...

Loe edasi

Häbemeliidusepõletik ?

Tere.
See häbemeliidusepõletik on mul dr. google diagnoos. Probleem on just eest häbemeluu juures kust algavad jalad on püstitõustes, kükitades, pikali olles külge keerate väga valus. Katsudes ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kui diagnoos on õige, siis soovitan teha reie lähendajate venitusi ja puusatõsteid (surudes samal ajal tugevalt põlvede vahel olevat palli kokku.).

https://www.youtube.com/watch?v=lHi-sk7ic8Y ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi