Valuline sääre kõõlus 31.05.19 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Venitasin korvpallimängus joostes parema jala Achilleuse kõõlust. See on nüüd valuline ja takistab käimist, räkimata jooksmisest.
Kas jahutada liigest vi anda sooja?

Arst vastas:

Maris Perendi

dr Maris Perendi

Füsioteraapia

Confido tervisekeskus

Tere!

Oluline on välistada Achilleuse täielik või tõsisem rebend, mis võib vajada paranemiseks operatiivset ravi või fikseeritud asendit ortoosiga. Rahu, külm, kannakõrgendus ning valu- ja põletikuvastased ravimid aitavad esialgset valu leevendada. Edaspidi oleks vajalik jätkata venitusharjutuste ja tugevdavate harjutustega Achilleuse kõõluse täielikuks taastumiseks. Kõigepealt soovitan aga pöörduda ortopeedi või füsioterapeudi poole olukorra ja ravi täpsemaks hindamiseks.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Jalg

Tegin vale liigutuse kuidagimoodi ja seal kus kand on sealt natuke ülesse seal on mingi kõõlus, kus tavaliselt tuleb jalanõudega villid. Vot sealt hakkas hullult valutama ja ei tea mida nüüd ette võtta. ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Soovitan hüppeliigese kõõlust esialgu venitada. Saadan pildi kuidas, seal kaks varianti, teha tuleks mõlemat, hoida 20 sek kuni valu piirini, korrata 2 korda. Venituste järgselt teha ...

Loe edasi

Achillisuse kõõluse rebendi ennetamine

Tere,

Kuu aega tagasi korvrpalli trennis, rebestasin achilliuse kõõlust, mille tagajärel tehti ka operatsioon. Kirurg Ütes,et treenima saan hakata intensiivselt alles 6 kuu pärast. Küsimus: ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Achilliuse kõõluse rebendist taastumine on pikk protsess ja juhul kui soovid tulevikus samal tasemel edasi sporti teha, nõuab korraliku taastusravi.

Uue rebendi võib põhjustada ...

Loe edasi

kõõluse rebend

Olen 60-aastane naine, kes aktiivselt tegeleb spordiga (sulgpall). 13.märtsil rebenes võistlumängu ajal õlavarre kakspealihase kõõlus (tuntud spordiarsti diagnoos). Arsti sõnul operatiivne ravi ei ole ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Olen sama meelt selle spordiarstiga,et õlavarre kakspea lihase pika pea kõõlust ei ole vaja taastada.Mõni näide:Eesti tuntumal spordikirurgil on ka see kõõlus katki(ja ta hüppas sellise ...

Loe edasi

kannakõõluse osaline rebend

tere
olen 22 aastane arstiteaduskonna 4. kursuse üliõpilane. olen 12 aastat tegelenud ka rühmvõimlemisega. nädal aega tagasi sain trennis võimlemiskurikaga löögi vastu paremat kanda. mul diagnoositi ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Ei usu,et peale 3n Te kõõlus nii terve on,et saate täie koormusega .Kui kips maha võetakse tuleks kanda kannakõrgendusi(mölemal jalal,1cm paksud),alustada taastusravi harjutustega,ja ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi