Kilpnäärme ületalitus 13.01.22 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Mina sooviksin teie arvamust, kas FT4 68.52mol on väga kriitiline näitaja? TSH oli samuti 0.01 viimati. Kuna sattusin kahjuks vàga ebameeldiva ja ülbe arsti juurde mille tôttu ma ei jõudnud rohkem küsimusi esitada siis sooviksin teada mida teie arvate, kas sellest on vōimalik terveneda?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
FT4 68,52 pmol/l on piisavalt kriitiline näitaja - tegemist on korraliku ületalitlusega. Jah, raviga järjekordne ägenemine kindlasti möödub ja hormoonid normaliseeruvad. Päriselt difuusset toksilist struumat kahjuks välja ravida ei õnnestu ja peatselt võib taas oodata uut ägenemist. Sagedaste korduvate ägenemiste korral tuleb appi võtta radikaalne ravi - kilpnäärme eemaldamine lõikusel või radiojoodravi.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme ületalitus ja vaktsineerimine

Kilpnäärme ületalitus olnud u 2 aastat, võtan thyrosooli 5mg/p Ei ole veel Covidi vastu vaktsineerida julgenud,
Kas Covidi vastu vaktsineerimine võib võimendada haiguse kulgu?
Tänan vastuse ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vaktsineerimine COVID-19 vastu kilpnäärme ületalitluse kulgu ei mõjuta. Küll võib seda mõjutada haigestumine COVID-19 infektsiooni. Seega on vaktsineerimine Teie huvides.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus

Kilpnäärme analüüsi vastused:
TSH 0,03
Ft4 28,2
Ft3 11,05
Tpo igg <28

Palun kommenteerida antud analüüsi vastuseid?
Sümptomid:Enesetunne halb, minestamine, hingeldamine, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kommentaar: mõõdukas kilpnäärme ületalitlus. Sümptomid sobivad v.a. valulik menstruatsioon.
Vajalik kilpnäärme hormoonsünteesi blokeeriv ravi ja ületalitluse täpse põhjuse selgitamine.
Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus ( järg 76784 )

Kas peale radioaktiivsejoodi muud ravi pole?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Küsimus eelnevalt vastatud.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus

Tere. Mul on üsna suur kilpnäärme ületalitus - üle kahe korra suurem kui olla tohiks. Kas ma tohin juua porgandi ja kapsamahla või on see kahjulik? Olen lugenud, et kapsamahlas on joodi. Avaldaks see mulle ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võite juua kõiki puu- ja juurviljamahlu. Teie kilpnäärme talitlusele see mingit mõju ei avalda (isegi kui mahlas peaks sisalduma mikrokoguses joodi).
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus

Kas sõlmelise kilpnäärme puhul tablettravi suudab suurenenud kilpnääret väiksemaks teha?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei suuda. Tablettravi saab ületalitluse korral aidata kilpnäärme talitlust normaliseerida, kuid kilpnäärme mahulistele muutustele see ei mõju.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus

Tere!

Mul avastati kilpnäärme ületalitus ja määrati raviks 3x2 tabletti Tiotili päevas. Olen võtnud neid 5 päeva ja tunnen, et süda klopib rohkem kui enne ja õhtuti on raske magama jääda, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tiotiil ärevust ei tekita. Ärevust tekitab kilpnäärme ületalitlus. Viie päevaga ei ole ravim veel suutnud kilpnäärme talitlusele oluliselt mõjuda ja nii ongi lisandunud veel üks ületalitlusele ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalitus

kilpnäärme ületalituse iseloomulik tunnus on kehakaalu langus, mul on diagnoositud kilpnäärme ületalitus, aga millegipärast on kiire kehakaalu tõus.Kas see on loomulik niisuguse haiguse juures.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Umbes 10%-l juhtudest võib kilpnäärme ületalitlus põhjustada kaalutõusu. Seega pole kaalutõus ületalitlusele iseloomulik, kuid erandjuhtudel võib seda esineda. Loota võib, et koos ületalitluse ...

Loe edasi

ületalitus ja jood

tere! kuulsin et pappiloomidele joodi määrides võib neist lahti saada. mul on ületalitus, kas ma võin siis proovida või mõjub see mulle halvasti? enamus on neid dekoltee piirkonnas.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme ületalitluse korral ei soovita joodi ei sisse võtta ega peale määrida. Pöörduga nahaarstile ja leidke teine raviviis.
Tervitades,
dr. Anu ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalitus

Tere,
Sooviksin teada kas kilpnäärme analüüsi tulemused TSH 0,013 ja FT4 34,4 on väga paigast ära? Kas niisuguste näitajatega vajaksin tablettravi?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, on paigast ära küll. Tegemist on kilpnäärme ületalitlusega, mille põhjus tuleb selgitada ja mida on vaja ka ravida.
Tervitades,
...

Loe edasi

paast ja kilpnäärme ületalitus

Tere! Palun öelge, kas paast (24 tundi) ja kilpnäärme ületalitus sobivad kokku?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Paastuda võib, kui kilpnäärme ületalitlus on raviga kontrolli all, välja ravitud või remissioonis (vaibefaasis).
Tervitades,
dr. Anu Ambos ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: