Diabeedihaige väikelaps ja lisamured 02.04.21 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,
Kirjutan Teile oma 4a diabeedilapse pàrast.
Lapsel diagnoosist möödas 2a aga lisanduvad mured mida ei tahaks tähelepanuta jàtta.
Soovin Teie kui teise arsti vaatenurka ja arvamust.
Lisan pildid, millega vôib olla selline asi seotud?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kahjuks pean Teile pettumuse valmistama - ma ei tegele lastega. Meil on kolleegide lasteendokrinoloogidega kokkulepe, et alla 15-aastaste diabeetikute probleemidega tegelevad nemad.
Tõenäoliselt peate silmas laigulisust lapse keelel. Arvan, et sellel pole diabeediga seost, kuid soovitan tungivalt siiski arutada probleeme lapse raviarstiga.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnäärme alatalitlus

Tere!
Olen 26.a naine ja aasta tagasi tuvastati mul kilpnäärme alatalitlus.
Kas kilpnäärme alatalitlusega on võimalik taotleda töövõimetuspensioni?
Tavaliselt on alatalitus kilpnäärmes ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kas olete muutunud kilpnäärme alatalitluse tõttu asendusravi kasutades töövõimetuks? Millise osa oma kvalifikatsioonist olete kaotanud? Milliseid tööoperatsioone Te enam teha ei saa? Milles ...

Loe edasi

Diabeet

Tere.
Olen massaažiga tegeleja ja soovin teada, kas saan midagi ära teha diabeedihaige (I tüüp, 2x päevas süstimine) teismelise heaks? Talle on räägitud ainult traditsioonilistest hoiuvõimalustest. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei usu, et ravimtaimed, nõelravi ja punktmassaaz 1. tüüpi suhkruhaigele halvasti mõjuksid. Tõenäoliselt aitavad need pinges lihaseid lõõgastada ja ka vaimset pinget leevendada. Hävinud kõhunäärme ...

Loe edasi

Gestatsioonidiabeet ja tulevik

Tervist!
Minul diagnoositi gestatsioonidiabeet 35.raseduse nädalal. Süstisin kuni sünnituseni 2xpäevas insuliini. Arsti väitel oleks pidanud suhkur peale sünnitust mõne päeva jooksul normi minema. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mõõtke paaril päeval järjest veresuhkrut hommikul tühja kõhuga. Kui see on korduvalt üle 6,1mmol/l, on tõepoolest kahtlus, et diabeet pole rasedusega möödunud (võib ka nii minna). Sel juhul ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: