Lantuse säilitamine 18.04.18 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Ema unustas sügisel Lantuse süstelahused pen-süstaldes terveks talveks autopagaažnikusse. Pen-süstlad on küll terved ja lahus tundub läbipaistev, kuid hoolimata kehtivast säilivusajast ei julge me neid siiski kasutada. Olid ju päris külmad ilmad ja lahus võis siiski karpides külmuda. Kas võimalik külmumine muudab lahust?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Jah, võib muuta. Ei soovita Teie emal selliselt säilinud insuliini kasutada.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Veresuhkru kõikumine

Tere!
Olen I tüübi diabeetik, süstin hommikuti Lantust 30 ühikut ning kolm korda päevas Humalogi 6-8 ühikut. Mõned päevad tagasi määratud glüc hemoglobiin oli 6,9. Probleem on aga selles, et veresuhkur ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Põhimõtteliselt on hommikuste hüpode vältimiseks 3 moodust:
1.Suhteliselt rikkalik hilisõhtune lisasöök - valk ja aeglaselt imenduvad süsivesikud.
2. Lantuse annuse vähendamine, ...

Loe edasi

Kõrge veresuhkur, 1.tüübi diabeet

Tere,
kirjutasin Teile mõned päevad tagasi, et elukaaslasel avastati 1. astme diabeet. Nüüd on selline lugu, et talle määrati raviks : Lantus 18 ühikut -hommikuti ja Apidra 3xpäevas 8ü,10ü,8ü. Kuid ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
1. tüüpi suhkurtõve ravi on kahjuks võimalik ainult insuliiniga. Tablettravi on haiguse esimestel aastatel võimalik 2. tüüpi diabeetikutel.
Teie abikaasa veresuhkrud ei olegi enam nii ...

Loe edasi

Suhkrutase "piiri peal"

Tere! Mul on suhkrutase tühja kõhuga 5,4 (aasta enne oli sama). Arst ütles, et norm on kuni 5,5. Aga selline "lähedus" paneb mõtlema, kas ohustab mind tulevikus 2.tüübi diabeet? Mu emal on suhkur natuke ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Veresuhkur 5,4 mmol/l on veel kõigiti normi piirides ja muretsema ei pea. Kui Teie emal on diagnoositud 2. tüüpi diabeet, on Teie risk tulevikus samuti haigestuda u. 30%. See, mida ise teha ...

Loe edasi

Probleem Lantusega

Tere!
Põen I tüübi diabeeti ja kasutan juba aastaid pikatoimelise insuliinina Lantust, mida süstin õhtuti. Viimase nädala jooksul on tekkinud enneolematu probleem, mille kohta küsiksin kindlasti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Sellisest probleemist kuulen esmakordselt. Lantuse mõju peaks algama umbes 1 tund peale nahaalust manustamist. Võib-olla on Teie veresuhkrud viimasel ajal lihtsalt madalamaks läinud ja hüpo ...

Loe edasi

Diabeet

Tere.Kas on selline võimalus,et insuliin [LANTUS] ei mõju minu organismile?Olen suurendanud ühikute arvu juba 100-ni kuid suhkru näit on sama kui aasta tagasi.Lisaks on ka tablett ravi.Tänan

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on Teil tegemist 2. tüüpi suhkurtõvega, olete ülekaaluline ja organism on insuliinresistentne. Võimalik, et viimase aasta jooksul on kaalu veelgi juurde tulnud. Soovitan arutada ...

Loe edasi

Lantus ja selle toime

Tere. Mul on mure lantuse kasutamisega. Nimelt pean õhtul magama minema suhteliselt kõrge veresuhkruga (13-14), et see hommikuks liiga madalale ei langeks. Tavaliselt on sellise süsteemiga hommikul veresuhkur ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Esimene küsimus - kas Teil on 1. või 2. tüüpi suhkurtõbi? Kui 1. tüüpi suhkurtõbi, olete täielikult sõltuv süstitavast insuliinist ja hea kompensatsiooni saavutamiseks tuleb Lantuse annus ...

Loe edasi

diabeet

Suur tänu teile vastuse eest. meie tütar sai just 27 dets. 5 aastaseks. ja diabeetik olnud juba 1,3 kuud. alustasime ravi novomixiga ja actrapidiga kuni esimese hüponi, juulis 2003. süstisime hommikul ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Loodan, et Te ei pahanda vastuse hilinemise pärast. Vahepeal olid pühad ja püüdsin ka kolleegidega Lastehaiglast nõu pidada.
Minu arvamus on (ja sellega ühines ka dr. Ülle Einberg), ...

Loe edasi

I tüüp diabeet

tere
mul on suur mure. minu 5 aastane tütar haigestus oct.2003 diabeeti. oleme aasta aega proovinud tema suhkuid kontrolli alla saada, kuid see ei õnnestu. nimelt langeb tal hommikupoole ööd suhkur ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vabandan, et olen Teile vastamisega hiljaks jäänud. Püüdsin kontakti saada lasteendokrinoloogidest kolleegidega, sest probleem on tõsine ja ma ise ei ole lastega enam aastaid tegelenud.
Loe edasi

Re: "diabeet ja rasedus"

Tere!

Kõige pealt palju tänu Teile vastuse eest (28.11 "diabeet ja rasedus").
Aga natuke selgitusteks veel...
Ega ma ei tahakski rabeleda, aga ma lihtsalt soovin, et mu suhkrud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere-tere!
Oleksite kirjale juba esimesel korral nime alla võinud panna, oleks ka vastus adekvaatsem saanud.
Vahendeid tuleb ikka valida, olgu eesmärk milline tahes. Oletan, et praeguseks ...

Loe edasi

diabeet ja raseduse planeerimine

Tere!

Pöördun Teie poole kahe küsimuse/murega:

1) Olen I tüüpi diabeetik ja planeerin rasedust, keskmine suhkur oli viimati (oktoobris) 5,8. Siiani ei ole planeerimine küll veel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
1) Insuliinivajadus tõepoolest langeb enamasti raseduse esimestel kuudel, kuid languse ulatus on isikuti erinev ja mõnel ei pruugi seda tõepoolest tekkida.
2) Palun, ärge rabelege! Insuliinravi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: