bromokriptiin ja progesteroon 17.04.18 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Võtan Bromocriptini, sest enne IVF protseduuri tuvastati normist kõrgem prolaktiin. Bromokriptiin viis selle ruttu normi ja nüüd olen oma IVF-ga seal maal, et on aeg juurde võtta progesterooni. Gepretix kapslid, mida sellel otstarbel tupe kaudu manustama pean, omavad infolehel infot: "ravimid, mis võivad mõjutada Gepretixi toimet: bromokriptiini sisaldavad ravimid"

Kas Bromokriptiini samal ajal tarvitamine ei lase siis progesteroonil imenduda või vastupidi? Kindlatsi küsin ka oma arstilt, kui temaga järgmisel korral kohtun, aga mida Te arvate?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Tulebki oma arstilt küsida. Mina IVF-iga ei tegele ja vastust ei tea. Imendumise häire bromokriptiini mõjul tundub vähetõenäoline, kuid milles mõju seisneb, pole kursis.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

menstratsioon.

Küsimus selline muinul et olen naiste arsti juures käinud ja naiste arst ütles et solian 200mg ja dazepeks5mg on munssarjad puhke seisundisse pannud et menstratsioon ei käi aga tahaks et menstratsioon ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil tuleb nõu pidada oma psühhiaatriga. On täiesti võimalik, et antipsühhootiline ravi on tõstnud prolaktiini taset ja seeläbi pärssinud munasarjade talitlust. Samas ei saa antipsühootikumi ...

Loe edasi

Kas vajalik arstivahetus?

Endokrinoloog kirjutas mulle retsepti prolaktiini alandamiseks.
Rohu võtmisest tekkisid südamepiirkoda valud ja hingamine muutus ebaühtlaseks.

Jätsin rohu võtmise katki ja panin arstile ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Psühhoosi all, mille esinemisel prolaktiini taset vähendavat ravimit (tõenäoliselt bromokriptiin) võtta ei ole soovitav, mõeldakse ikka ägedat psühhoosi, mitte kroonilist psühhiaatrilist haigust. ...

Loe edasi

Hüperprolaktineemia

Kevade lõpus diagnoositi mul endokrinoloogi juures vereanalüüside tulemusena hüperprolaktineemia, kõrge PRL ja madalad ovariaalsed steroidhormoonid. Mida need tähendavad?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hüperprolaktineemia puhul on kõrge hüpofüüsi eessagaras toodetava hormooni - prolaktiini tase. See hormoon on tingimata vajalik raseduse ja imetamise perioodil, ta stimuleerib otseselt rinnanäärmete ...

Loe edasi

Bromocriptin ja Dostinex - kumb ravim tõhusam?

Tere

Umbes kolm aastat tagasi avastati mul ajuripatsi adenoom (tegemist 1 cm suuruse adenoomiga). Algselt võtsin Bromocriptini, kuid peale sünnitust (eelmise aasta augustit) uuesti rohtu võtma ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Dostinex (kabergoliin) on bromokriptiinist uuem ja efektiivsem (ka kallim) ravim. Põhjused, miks ravim on Eestis registreerimata ei ole kuidagi seotud ravimi efektiivsuse või ohutusega. Dostinexile ...

Loe edasi

Karvad

Tere,
olen 18-aastane neiu ja probleemiks on liigne karvakasv.Tumedaid karvu on nii kõhul, seljal, kätel kui ka näol, kuid need pole sellised nagu meestel. Päevad on ka pisut ebakorrapärased. Kaaluga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kirjas toodud kahe hormoonanalüüsi alusel ei oska karvakasvu kohta midagi öelda. Arutage oma muret günekoloogiga, kes vajadusel teeb lisauuringuid ja suunab ka endokrinoloogi vastuvõtule.
Loe edasi

Kas sellised näitajad on normaalsed?

Tere! Olen 16-aastane ja käisin hiljuti arsti juures ja tahaksin teada, kas sellised testi tulemused on normaalsed:
S-FSH - 7,84 U/I
S-LH - 3,71 U/I
S-Prolaktiin - 188,00 mU/I
S-Progesteroon ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie hormoonanalüüs on korras, progesterooni väärtus vastab tsükli I (follikulaarsele faasile). Täpsemalt seletab Teile uuringu määranud arst.
Tervitades,
...

Loe edasi

Prolaktiin ja rasestumine?

Tere!
Olen 24 aastane ja soovin lähima aasta jooksul rasestuda. Viimastel kuudel on ära jäänud menstruatsioon. Vereanalüüs näitas,et ajuripats toodab liiga palju prolaktiini ja rasestumine seega ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Prolaktiini taseme tõus võib tõepoolest olla menstruaaltsükli häirete ja viljatuse põhjuseks. Millised on konkreetselt Teie puhul prolaktiini tõusu põhjused, selgitavad täpsustavad uuringud ...

Loe edasi

prolaktinoom

Tere,

Olen võtnud ~8 aastat Parlodeli tablette (1/2 tabl. päevas) kuna mul organism toodab prolaktiini liiga palju. 1 aasta tagasi hakkasin Parlodeli asemel võtma Bromocriptini, toimeained ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Parlodeel on samuti bromokriptiin, üksnes teise kaubandusliku nimetusega. Bromokriptiin tupeseent ei soodusta. Sellest haigusest on aga mõnikord üsna raske lahti saada ja tuleb veidi kannatust ...

Loe edasi

kilpnääre

Tuttaval on veres antikehad. On olnud probleeme rasestumisega. Tema günekoloog kirjutas välja bromocriptini. Peale paari tableti võtmist jäi rasedaks. Mis toimet see ravim avaldab ja kas see võib kuidagi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei tea, mis antikehad tuttaval küll veres olla võisid? Bromokriptiin on ravim, mis langetab hüpofüüsist pärit hormooni prolaktiini taset. Tõenäoliselt oli tuttaval rasestumist takistavaks ...

Loe edasi

prolektiin

Kas vastab tõele,et kasvajat,mis on tekkinud prolektiini ülekülluse tõttu opereeritakse alles siis kui see hakkab mõjutama kordinatsiooni ja silmanägemist või on võimalik seda ka kohe peale avastamist ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Prolaktiini tootvad kasvajad on tavaliselt üliväikesed (läbimõõdus kuni 5 mm) ja tavaliselt ei kasva nad suuremaks ka aastate jooksul. Prolaktiini tootvad kasvajad on reeglina healoomulised. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: