Ärevus ja gastriit 22.08.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Mulle on diagnoositud ärevushäire, millega on kaasnenud ka hulk kehalisi kaebusi. ( kõhuvalud, tuksed/tõmblused, hulluks minemise tunne, külmavärinad). Olen hirmust käinud kõikvõimalikel uuringutel( kõhukoopa uh, kilpnäärme uh, vereanalüüsid, südameuuring, koormustest, kurguarst). Lõpuks käisin ära ka gastroskoopial, kus öeldi, et mao limaskest on minimaalselt hüpereemiline. Diagnoositi refluks, gastriit. Mainin, et olen ka teinud proovi h.pylori bakterile, mis olevat negatiivne. Kuidas saada lahti gastriidist ning refluksist, mistõttu on ka valus hingamine. Toiduga olen tagasi hoidnud, kuid ei jõua terve elu olla söömata "häid" asju. Tahaksin elada normaalselt ning süüa nii nagu varem. Samuti mainin, et see kõik lõi välja väga äkki( seoses ärevushooga?), pingelisel eluperioodil. Sellepärast sooviksi teada, kas saan normaalselt sööma hakata ning kas need probleemid võivad olla seotud ärevushäire ja stressiga ning kas asi on väga hull?
Tänud ette!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Küsimus on esitatud valel aadressil - sellele peaks vastama gastroenteroloog!
Omalt poolt võin lisada, et asi pole hull ja "reflukshaigus" on üsna levinud probleem. Siiski tahan rõhutada, et ilma ärevushäire adekvaatse ravita Teie vaevused ei vähene. Seega on kõige aluseks ikkagi psühhiaatriline ravi.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Analüüsi vastus

Tere! Minul võeti kilpnäärmest materjali tsütoloogiliseks uuringuks. Ma ei saa aru mis vastus tuli. vasak sagar Klaasil: Verd, veidi kolloidi, üksik follikulaarepiteeli rakkude kogumik. VBT: Veidi verd. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vastus tähendab seda, et kahjuks saadi adekvaatse otsuse tegemiseks punktsioonil liiga vähe rakumaterjali.
Selles, mis saadi, viited pahaloomulisusele puuduvad.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere!
2008.a. eemaldati kilpnääre seoses pahaloomulise kasvajaga. 3 kõrvalnääret alles.Järgnes radiojoodravi. Pärast seda tabletiravi L-Thyroxiniga 150 ühikut, mõni aasta hiljem 125 ühikut (skeem ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitaksin pöörduda endokrinoloogi poole. TSH soovitav väärtus sõltub kilpnäärmevähiga patsientide puhul vähi retsidiivi riskist, mille määravad mitmed tegurid (mis liigilise vähiga oli tegemist, ...

Loe edasi

Vaktsiin

Sain (1.tüübi diabeedik) 22.04 esimese doosi pfizeri vaktsiini ja 25.04 hakkas jalgades tulitav tunne(nagu põletus haavad oleks) nahk ka hell ja tuimus/ nõrkus, nagu oleksid ära magand. Jalad väsivad kiirelt ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie vaevused ei ole suure tõenäosusega üldse kuidagi seotud vaktsineerimisega, vaid tulenevad diabeetilisest polüneuropaatiast (kuigi on teooriad, mis ka diabeetilist närvikahjustust immuunsüsteemiga ...

Loe edasi

Rohu mõju!

Tere ,võtan kilpnäärme alatalituse rohtu L-TYROKSIN ja on sellest kahe nädala jooksul tekinud alergia,palun nõu teilt mis teha.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Küsimus eelnevalt vastatud.
Anu Ambos.

Loe edasi

Rohu mõju!

Tere ,võtan kilpnäärme alatalituse rohtu L-TYROKSIN ja on sellest kahe nädala jooksul tekinud alergia,palun nõu teilt mis teha.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Allergiline reaktsioon L-türoksiinile on üliharv nähtus. Soovitan teatada reaktsioonist ravimi määranud arstile, kes otsustab ravi edasise vajalikkuse ja antiallergiliste meetmete üle.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme vastus

Tere! Mida tähendab kilpnäärme analüüs kaltsitoniin 2,82 referentsväärtus 1,87
Tänan!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Küsimus eelnevalt vastatud.
Dr. Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme vastus

Tere! Mida tähendab kilpnäärme analüüs kaltsitoniin 2,82 referentsväärtus 1,87
Tänan!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kaltsitoniin on kilpnäärme medulaarse vähi marker. Selle vähene tõus enamasti siiski veel kilpnäärmevähki ei tähenda. Näitajat tuleb määrata korduvalt ja kui kilpnäärmes on sõlmelisi muutusi, ...

Loe edasi

Ületalitlus

Pöördusin perearsti poole süptomitega- kätes värin, lihastõmblused jalgades( lisaks nõrkustunne) ja vahel ka sõrmedes tõmblused.. Lisaks hommikune kõhulahtisus.
Tehti vereanalüüs. TSH- 0.01 ; Ft4 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tehtud analüüside alusel on tegemist autoimmuunsest kilpnäärmehaigusest põhjustatud vähese kilpnäärme ületalitlusega. Käte värisemine, kehakaalu mõningane alanemine, suurenenud higistamine, ...

Loe edasi

Lümfisõlmede suurenemine

Käisin eelmise aasta oktoobris ultrahelis, sest vasakul kaelapoolel on kolm lümfisõlme suurenenud.
Ultrahelist sain vastuseks, et on üks reaktiivne rasvhiilusega lümfisõlm d 0,9cm ning lõuaalusi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Reaktiivsed rasvhiilusega lümfisõlmed on tegelikult normaalsed lümfisõlmed, mis on suurenenud reaktsioonina põletikule. Vähihaigusega ultraheli teinud arst neid ei seosta. Ka mõõtmetelt pole ...

Loe edasi

Kilpnääre raseduse ajal

Tere

Olen rase 24 nädalat. Varasemalt on diagnoositud nii Gravesi kui Hashimoto antikehad. Ravi ei ole saanud viimased 2 aastat. I trimestri näidud olid korras.

Vereproovi näidud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui TSH ja FT3 on normi piires ja FT4 veidi alla normi, ei peeta seda vajalikuks asendusraviga korrigeerida, isegi mitte rasedatel. Võiks soovitada analüüsi kordamist 4-5 nädala möödudes.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: