Endokrinoloogia 4 080 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnâäre

Mure selline et novembri kuus muutus enesetunne kehvaks.jàrsk vàsimus ,külma,kuumatunde vaheldumine,vahepeal nòrkus nagu veri kaoks kerest,teine hetk tulikuum turses.nàdal hiljem kibutav pikaajaline kòrivalu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Synlabis tehtud analüüsid näitavad, et Teil on autoimmunne kilpnäärmehaigus (seda näitab kõrge TPO-AK tiiter), kuid see ei ole tekkinud nüüd - antikehade tiiter on Teil kõrgenenud puberteedieast ...

Loe edasi

Diabeet ja IPL

Tere,
Sooviks teada, miks on fotoepilatsioon diabeedihaigetele keelatud? Mõnel pool on ka kirjas, et on keelatud "tugevat" diabeeti põdevatel inimestel. Mida tähendab tugev diabeet?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Ka mina ei tea, mida tähendab "tugev diabeet", ehk on see halvasti kompenseeritud diabeet (veresuhkur pidevalt kõrge). Ma arvan, et probleemiks peetakse võimalikku naha vigastust ja sellest lähtuda ...

Loe edasi

Koguaeg paha olla aga palaviku pole

Mul on igapäev paha olla, iiveldus ja tasakaaluprobleemid.
Vahepeal jään koju aga koguaeg ka ei saa lihtsalt koju jääda. On olnud olukordi kus ma terve öö oksendan aga palavikku pole.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Alati ei peagi haiguse puhul palavikku olema. Kui põhimureks on iiveldus ja oksendamine, on loogiline arvata, et kõik pole korras Sinu seedetraktiga. Peavalu ja tasakaaluprobleemid (ka iiveldus) ...

Loe edasi

Valud rinnas peale kilpnäärme operatsiooni

Tere, mul eemaldati kaks kuud tagasi pool kilpnäärmest. Taastumine on olnud ülimalt positiivne kuni eelmise nädala alguseni kui hakkasin tundma valu rinnas, eelkõige hingetoru ümber ja paremal pool rinnas. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Kilpnäärme operatsiooniga sellel valul küll seost ei tohiks olla ja pigem peaks valu põhjuseid otsima mujalt. Mõnikord juhtub, et intubatsioonitoru veidi vigastab hingetoru limaskesta, kuid kaks ...

Loe edasi

Diabeet

Tere!
Mul diagnoositi 2.tüübi diabeet . Olen ülekaaluline pikkus 1,69 kaal 103.
Kirjutati välja metformiin 850 mg 2 korda päevas. Mul on ka kõrge vererõhk ja aastaid tarvitan atacand 16 mg ravimit. Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Jah, atacandi ja mjetformiini võite julgelt koos võtta. Kui suudate kaalus 20kg alla võtta, mõjub see kindlasti väga soodsalt nii veresuhkrule kui vererõhule. Võimalik, et sel juhul saate mõned ...

Loe edasi

Kilpnäärme ravi

Tere. Ravin hüpotüredoosi 3 aastat.2017 a suvel kerkis TSH näit 13,01 äki
ki üles,varasemad nõidud olis 4.6-5,2 seda koos raviga algul 50ug siis aasta 75ug. Peale TSH tõusu võtsin 100ug 2 kuud pärast ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Teile tehtud uuringute alusel annused liiga suured ei ole. Enamusel norm- või mõõdukalt ülekaalulistel naistel tõuseb L-türoksiini annus aja jooksul 100 mcg-ni päevas ja jääb siis aastateks püsima. ...

Loe edasi

TSH

Tere. Kuna saan perearsti juurde alles 3. mai, siis pöördun Teie poole. Paar aastat tagasi oli TSH 0,01, määrati Thyrozol 5mg ravi. See aitas. 12. aprill proov Synlabis näitas jällegi 0,01 TSH. Eelneval ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
TSH 0,01 mIU/l ei tähenda automaatselt ravivajadust. Kui siiski kaasnevad ka kaebused, on ravi tõenäoliselt siiski vajalik. Jah, võite thyrozoli kasutada, kui ühest tabletist päevas jääb enesetunde ...

Loe edasi

Betaloc ja veresuhkur

Tere!
Südamearst diagnoosis kodade virvenduse. Raviks määrati Betaloc Zok 50.
Siiamaani korras olnud veresuhkur (ravimid Tresiba ja Humalog) hakkab 3 tunni jooksul langema . Olen kasutanud ravimit Betaloc ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Arvan siiski, et betaloc Teie veresuhkrut ei langeta, küll võib ta veidi vähendada hüpoglükeemiale iseloomulikke sümptomeid, mistõttu tunnetate veresuhkru langust mitte nii teravalt kui varem. ...

Loe edasi

Thyrozol ja muud rohud

Tohter määras 150mg thyrozoli ja rauapreparaadi.Koos neid võtta ei tohi!Veel on mul hommikul võtta ka vererõhurohi.Kuidas peaksin ajastama rohtude võtmist?Kui ma iga rohu ette ja jätele tunni ootan siis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Thyrozoli ja vererõhu ravimit võite rahumeeli hommikul koos võtta. See, mis teiste imendumist takistab, on rauapreparaat ja seda soovitan võtta näiteks hoopis pärast lõunasööki.
Tervitades,
...

Loe edasi

sekundaarne hüpotüreoos

Tere! Vereproovi tulemused on:

TSH 2.42 mlU/l (ref 0.4-4.0)
FT4 9.0 pmol/l (11.5-22.7)
FT3 3.18 pmol/l (3.5-5.5)
Homotsüsteiin 14.5 umol/l (5-15); 2 nädalat tagasi oli 19.5 umol/l
B12 (aktiivne) ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Teil soovitan kindlasti ära käia endokrinoloogi vastuvõtul. Sekundaarne hüpotüreoos tähendab hüpofüüsi puudulikkust ja seda ei põhjusta mitte stress, vaid selle kõige sagedasem põhjus on hüpofüüsi ...

Loe edasi

Küsi foorumist

Küsi