Endokrinoloogia 4 089 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

прошу совета

здравствуйте.Срочно прошу совета. Лекарство ДИАБЕТАЛЬ эффективное?. Что вы можете сказать о нём?Нужно ли его принимать?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Kahjuks pole selle ravimiga tuttav ja antidiabeetilise retseptiravimina Eestis sellist rohtu ei müüda. 2. tüüpi diabeeti pole võimalik ühegi ravimiga välja ravida. Kui metformiin ja trajenta ei ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus ja rasestumine

Tere

Olen aastaid elanud kilpnäärme alatalitlusega ja vastavat ravimit võtnud. 6 kuud peale sünnitust hakkas ületalitluse poole kiskuma. Hetkel 1 aasta ja 3 nädalat sünnitusest ning viimane analüüs ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
TSH mõõdukas supressioon tavaliselt rasestumisvõimalusi ei vähenda. See viitab vähesele ületalitlusele, kuid kas kilpnääre praegu ka tõepoolest ravi vajab, pole selle ühe näitaja alusel võimalik ...

Loe edasi

Pidevad kuumahood/higistamishood

Tere!
Alates umbes 16aastaselt on hakanud esinema liigset higistamist (kaenlaalune liigne higistamine, 18 aastaselt lisandus ka peopesade (perearstile rääkisin sellest et varem pole sellist peopesade ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Kui häired menstrualtsüklis püsivad, soovitan günekoloogiga nõu pidada. Mingit tõsisemat terviseprobleemi ei pruugi see tähendada, tsüklile avaldavad mõju ka stress, füüsiline koormus, kehakaalu ...

Loe edasi

Kilpnäärme analüüs normist väljas

Tere!

Vaevab väsimus, meeleolulangused, värisevad käed, pea “udusus”, kaalutõus aasta jooksul 5kg (kuigi püüan liikumise ja toitumise jälgimisega langetada, aga midagi ei muutu), menstruatsiooni ebaregulaarsus, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Teie halva enesetunde taga ei ole kilpnääre - TSH ja FT4 on korras s.t. kilpnääre talitleb täiesti normaalselt. Normist kõrgem on TPO-AK s.t. kilpnäärmevastaste antikehade tiiter, mis on autoimmuunse ...

Loe edasi

TSH tase muutus ilma ravimiteta

Tere,

Aasta tagasi lasin endale teha kilpnäärme testi, kus TSH tase oli 4.5 mIU/l.

Viimasel ajal on olnud ärevusprobleemid ja arst lasi teha kilpnäärme testi uuesti, mis näitas et TSH tase oli 2.6 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Selline muutus on normaalne. TSH tootmine hüpofüüsis kohaneb organismi vajadustega ja kuni näitajad muutuvad normi piirides, ei ole muretsemiseks põhjust.
Tervitades,
...

Loe edasi

Tihe urineerimine ja pidamatus

Olen Turner'i sündroomiga ning viimasel ajal olen hakanud liiga tihedasti urineerima ning ei suuda kaua aega uriini kinni pidada. Olen mõnikord ka öösel magades aluspesu ära määrinud. Olen ilmselt liiga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Kõigepealt tuleb oma murega perearsti poole pöörduda ja teha tavaline uriinianalüüs. Kui kuseteedes põletikku ei ole ja neerud töötavad normaalselt, kuid uriinipidamatus jätkub, suunab perearst ...

Loe edasi

TSH väärtused raseduse ajal

Tere,

Hetkel jooksmas raseduse 7. nädal. Enne rasestumist oli TSH näit 2,2. Üleeilne vereproov näitas:
TSH 4,16 (mlu/l 0,3-4,2)
Vaba trioodtüroniin seerumis 4,8 (pmol/l 3,1-6,8)
Vaba türoksiin seerumis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Kuna FT4 ja FT3 olid normi piires, pole TSH mõningase tõusu pärast liialt muretseda vaja. Raseduse esimesel trimestril on TSH soovitav vahemik 0,1-2,5 mIU/l. Kui TSH on kõrgem, on soovitav teha ...

Loe edasi

Punnid lapsel - kas veresuhkur kòrge?

Tere!
Sooviksin kûsida, kas antud punnid võivad olla tekkinud veresuhkru körgest tasemest? Laps on 1.9 aastane. Läheme homme hommikul pereöe juurde veresuhkrut möötma.
Öösiti ta sügab neid. Punnid on ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Suure tõenäosusega ei viita "punnid" kõrgenenud veresuhkrule. Lõpliku vastuse saate pereõe juures veresuhkrut mõõtes.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Vedelikupeetus organismis

Tarvitasin veebruaris-märtsis ravimit gabapentiin neuropaatiliste valude vastu jalgades. Tekkisid tursed, peamiselt pahkluudel ja labajalgadel, ja kaalutõus 7-8 kg, ilmselt vedelikupeetuse tõttu. Gabapentiini ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
See segane lugu ei ole kirja teel lahendatav. Siin oleks küll päris mitme spetsialisti konsultatsiooni vaja. Esiteks - kui palju uriini Teil ikkagi ööpäevas välja tuleb? Seda saate tegelikult ise ...

Loe edasi

Testosteroon

Tere! Kas nii on testosterooni mõõtmine õige. Andsin vereproovi hommikul kell 11. Enne seda olin tööl öövahetuses, mille järel sõitsin veel 8km jalgrattaga. St olin umbes kümme tundi magamata enne vere ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Ühekordsest testosterooni määramisest me kunagi mingeid järeldusi ei tee. Määramisi peab olema vähemalt paar-kolm ja lisaks peab olema määratud ka SHBG (sidusvalk), et määrata vaba testosterooni ...

Loe edasi

Küsi foorumist

Küsi