Endokrinoloogia 3 804 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Tere. Mis haigus on või .mis tähendab lipoproteliini ainevahetuse häired ja muud lipideemid

Perearst kirjutas saatekirjale mis läheb vaseloogile .

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Suure tõenäosusega on viidatud ülemäärasele kolesterooli tasemele. Perearst selgitab lähemalt.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Östrogeeni tase

Probleem on selles, et menstruatsiooni tsükkel on täiesti korrapäratu. Vahel võib olla päevade vahel väga lühike aeg (2-2,5 nädalat), mõnikord jällegi palju pikem aeg kui 4 nädalat. Samuti on kestus iga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Kui östrogeeni tase oleks tõepoolest väga madal, ei oleks Teil menstruatsioone üldse - miski peab emaka limaskesta siiski kasvama panema. Olete veel väga noor, tsükkel ei pruugi olla veel välja ...

Loe edasi

hommikune versuhkur 4,9 peale söömist nii tund 6,9, kas see on normaalne?

veresuhkru tase

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
See on normaalne.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Veresuhkur

Tere!

Mul oli tühja kõhuga veresuhkrus 6,0mmol/L ning olen andnud ka kahe nädala jooksul kolm uriiniproov mille näitajad oli er 50 +++, muud näitajad pidi olema normis. Perearst juurde saan alles ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Tehtud analüüside alusel Teil diabeedikahtlust ei ole. er 50+++ on erütrotsüüdid ehk vere punalibled uriinis. Uriinis ei peaks punaliblesid olema, kuid kui analüüs on võetud vahetult enne või peale ...

Loe edasi

Kilpnäärme hormoonid ja rasestumine

Tere!

Tegin vereanalüüsid:
Tsh 1.35 (0.27-4.2)
Ft3 2.7 (3.1-6.8)
Ft4 14 (12-22)
TPO IgG 67

Mõned aastad tagasi sain autoimmuunse türeoidiidi diagnoosi, analüüsid olnud alati piiripealsed ja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Raseduse planeerimiseks asendusravi vaja alustada ei ole. TSH 1,35 mIU/l on ideaalses vahemikus.
Hüperkolesteroleemia ei ole seotud kilpnäärmega - kilpnäärme talitlus on praegu täiesti korras.
Tervitades,
...

Loe edasi

insuliin

Olen veidi mures, käisin hiljuti vereanalüüsi tegemas, kus tulemustes on:
insuliin 14,4 (norm 3,0-25,0)
hemoglobiin 145 (norm 118-150)
glükoos 5,6 (norm 4,1-6,1)
kolesterool 5,7 (norm -5,0)
HDL ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Tehtud analüüside alusel ei ole põhjust kahtlustada diabeedi teket. Analüüsides on näha mõõdukas kolesterooli taseme tõus, muus osas on analüüsid korras. Olete mõõdukas ülekaalus ja kehakaalu langetamine ...

Loe edasi

Poomis tunne kõrisõlmel ja kolmnurgas näriv valu.

Poov tunne on juba pikemat aega kilpnäärme arst ütleb kõik korras.Kolmnurgas valu juba neli kuud sapikive pole aga arvan , et see on järsku kõhunääre sest veresuhkur on hommikul tühja kõhuga 6,6 6,4 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Võin veelkord kinnitada, et kilpnääre Teie vaevusi ei põhjusta. Kui valud püsivad, tuleb ikkagi uuesti perearsti või gastroenteroloogi poole pöörduda. Kõhunäärme põletiku olemasolu saab kontrollida ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitus ja rasedus 5nädal

Tere tahtsin nõu küsi enda arst hetkel puhkusel,aeg 7 märts. Aga sain täna vereanalüüsi vastused kõik muud korras aga kilpnäärme TSH 6,07 ennem rasedus kaks millegagi.Võtan rohtu L-Thyroxin 100 mikrogrammi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Jah, L-türoksiini annust võiks veidi suurendada. Hakake võtma vaheldumisi ühel päeval 100 mcg, järgmisel 150 mcg päevas, siis jälle 100 mcg ja järgmisel 150 mcg päevas jne. Paari nädala möödudes ...

Loe edasi

Parathormoon

Tere! Kilpnäärme proovide vastusest selgus, et parathormooni näitaja on 14,2p.mol/l Norm vist 1,48-7,63. Millest see on tingitud?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Võimalusi on mitmeid. Nendest sagedamini esinevad
1. Krooniline neerupuudulikkus
2. Oluline D-vitamiini puudus
3. Kõrvalkilpnäärme healoomuline kasvaja
Teie arst aitab Teil asjas selgusele jõuda.
Tervitades,
...

Loe edasi

TSH analüüs

Tere!

Mul jookseb kuues raseduse nädal ja TSH analüüs näitas 2,7 mlU/l.
Perearti sõnul see on normi piires ja saatekirja endokrinoloogi juuurde pole vaja, internetis leidsin et piirnorm rasedatele ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Kui Teil ei ole kilpnäärmehaigust ja Te ei saa kilpnäärme osas mingit ravi, võib TSH väärtusega rahule jääda. TSH vahemik 1-2,5 mIU/l on eesmärkväärtus kilpnäärme alatalitluse tõttu asendusravi ...

Loe edasi

Küsi foorumist

Küsi