Endokrinoloogia 4 080 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kas võib olla siiski alatalitlus?

Tere

Olen juba mitu aastat tervisega hädas. Sümptomid viitaksid justkui kilpnäärme alatalitlusele: pidev suur väsimus, jõuetus, põhjendamatu hiiliv kaalutõus, külmatalumatus, aeglane südametegevus (tavaline ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Kui kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras, siis alatalitlust olla ei saa. Nii lihtne see ongi. Enamus Teie vaevustest ei ole otseselt ühelegi haigusele viitavad. Mingil määral võib tegemist olla ...

Loe edasi

Diabeedi ravim

Tere!
Olen 32 aastane mees, pikkust 190 cm ja kaalu hetkel 132 kg. Detsembri alguses diagnoositi mul II tüübi diabeet. Ha1c oli 19,6 mmol/l, saadeti päevaks haiglasse ja alustati diabeeti raviga Metformi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Soovitan igaks juhuks uurida ka metformiini ja insuliini võimalikke kõrvaltoimeid - ka sealt leiate eluohtlikke, raskeid ja lihtsalt ebameeldivaid nähtusi. Üks insuliini kõrvaltoimeid, mis Teie ...

Loe edasi

küsimus kilpnääre kohta

Kaks nädalat öösel tõuseb palavik 38,5 Käisin vereproovi tegemas, veres S-CRP 68,4 ja S-fT4 34,6 Arst määras antibiootikum Amoxicillinum+Acidum ja Thiamazolum kilpnäärme ületalituse stabiliseerimisels. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Teie kaebuste ja vereproovi vastuste alusel võiks arvata, et tegemist on alaägeda kilpnäärme põletikuga. See on viirushaigus ja antibiootikumid sel juhul ei aita. Ka haigusega kaasnev ületalitlus ...

Loe edasi

Lipodüstroofia

Tere! Olen 29 aastane I tüüpi süstiv diabeetik. Kehakaal on normi alampiiril. Diabeet olnud juba 16 aastat. Selle ajaga on tekkinud reitele lipodüstroofia. Käega katsudes on tugevad muhud ja need on ka ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Pigem arvan, et ilma plastikakirurgi abita väljakujunenud lipodüstroofiast vabaneda ei õnnestu. Teid ja teie süstekohti nägemata siiski kindlalt midagi väita ei saa. Tuleb oma endokrinoloogi ja/või ...

Loe edasi

TSH raseduse ajal

Tere! Mul on hüpotüreoos, võtan iga päev 50 mg L-Thyroxini ja TSH on olnud normis.
Hetkel olen rase. 08.01.2019 (1 trimester) TSH oli 1,67.
Nüüd aga olen 21 nädalat rase ja sain järgmised tulemused: ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Paanikaks pole põhjust, TSH tõus on minimaalne ja FT4 on normis. Siiski võib L-türoksiini annust 25 mcg võrra suurendada - ehk on raseduse teises pooles tõepoolest kilpnäärme hormoonide vajadus ...

Loe edasi

Kilpnäärme TPO antikehade tõusnud tase

Tere!
Mul on olnud juba kuid sellised sümptomid nagu paanikahood (peapööritus, veri ei käi ringi, hingeldamine ja südamepekslemine), ärevus ning väga kiire ainevahetus (vahel ka mitu nädalat kõhulahtisus), ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Ei tea, kas asi on psüühikas või mitte, kuid kilpnäärmes asi ei ole. Teie hormoonanalüüsid on ideaalses korras ja mingeid vaevusi Teie kilpnääre Teile praegu põhjustada ei saa. TPO-AK kõrge tiiter ...

Loe edasi

Kilpnääre ja rasedus

Tere!

Olen 30aastane ja hetkel 5 nädalat rase. Olen võtnud igapäevaselt( juba pool aastat) L-Thyroxini 100mg. Käisin täna omal algatusel TSH vereproovil ja vastuseks tuli 2,01. Kas peaksin ravimi annust ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Teie TSH on raseda jaoks ideaalses vahemikus ja L-türoksiini annust pole suurendada vaja - jätkake sama annusega.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnäärme uuringu tulemus

5a olen proovinud rasestuda pole õnnestunud. Lugedes ühte artiklit kus naine proovis 10a viljatusravi keskuse abiga rasestuda ja selgus lõpuks omal algatusel tehes kilpnäärme uuringu kus selgus et kilpnääre ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüs on normi piires. Viljastumise seisukohalt peetakse ideaalseks TSH vahemikku 1-2,5mIU/l, millest Teie TSH on veidi kõrgem (kuigi siiski normi piires). Soovitan igaks ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitlus

Tere!

Käisin raseduse algul endogrinoloogi vastuvõtul, kus määratud näidud olid järgmised:

TPO - 79
fT4 - 16,03
TSH - 1,74

Nüüd olen 7- kuuse beebi ema. Eelmine arst soovitas teha u aasta pärast ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
TSH 4,25 mIU/l on enam-vähem normi ülapiiril ja kohe pole asendusravi võtma hakata vaja. Seda enam, et enesetunne on igati hea. Küll võiks soovitada määrata TSH ja FT4 dünaamikas 1-2 kuu möödudes. ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere.
Hiljuti avastati mul kilpnäärme ületalitlus mille nimeks anti difuusne toksiline struuma. Minu arst ütles, et ma ei pea ravimit jääma kasutama vaid seda on võimalik välja ravida. Samas olen lugenud, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Paraku ei ole õige Teid haiguse hinnaga salenemas hoida. Kõige paremini aitavad kaalus alla võtta pahaloomulised kasvajad ja tuberkuloos … aga jah, seda saledust pole sel juhul antud kuigi kaua ...

Loe edasi

Küsi foorumist

Küsi