Endokrinoloogia 3 908 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnäärme analüüside vastused-ületalitus?

Tere.

Kas minu kilpnäärme analüüsid on korras?
TSH 0,92 mIU/l Ref. väärtus 0,40-4,00
FT4 12,54 pmol/l Ref. väärtus 11,5-22,7
TPO-Ak <28 kU/l Ref. väärtus <60

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Nagu analüüsi vastustele lisatud referentsvahemikest ka näha, on Teie analüüside vastused normi piires ja kilpnäärme ületalitlust Teil ei ole.
Tervitades,
dr. ...

Loe edasi

TSH

Tere. Võtan L-Thyroxini 87,5 mcg päevas. TSH näit on 3,2. FT4 15,84. FT3 4,21. Kui suur peaks olema L-Thyroxsini doos, et TSH jääks 1-2 piiridesse?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Teie hormoonanalüüsid on praegu täiesti korras ja L-türoksiiniga võite jätkata samas annuses.
TSH vahemik 1-2,5 mIU/l on soovitav noortele naistele, kes on võimelised ja soovivad rasestuda, kuna ...

Loe edasi

kaalu langus

Tere,olen 178cm pikk ja hetkel kaalun ca 70-71kg,kolm aastat tagasi kaalusin 76kg aga jätsin alkoholi tarbimise 3a tagasi täielikult maha ilma igasuguse kõrvalise abita ja hetkel rahman ka palju fūūsilit ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Pigem arvan ma, et hea söögiisu, normaalse seedimise ja piisava füüsilise koormuse juures pole hetkel muretsemiseks veel põhjust (KMI 22 - normis). Kui kaal siiski peaks tulevikus veelgi langema, ...

Loe edasi

Kas peaksin kilpnäärme pärast muretsema?

Tere!

Mul pole kunagi varem olnud probeelmi kilpnäärmega, kuid kuna üritame hetkel kunstlikku viljastamist, siis arst pööras tähelepanu, et viimane verenalüüs näitas S-TSH 3.9 Uml, pool aastat tagasi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Teil ei saagi kilpnäärme alatalitlusele iseloomulikke kaebusi olla, sest vastavalt TSH näitudele ei ole Teil kilpnäärme alatalitlust. Jah, kunstliku viljastamise edukuse seisukohalt peetakse optimalseks ...

Loe edasi

kilpnäärme analüüsid

Tere
Mida sellistest analüüsidest võiks välja lugeda?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Välja võiks lugeda tagasihoidlikku kilpnäärme ületalitlust. Kas Te ka ravi vajate ja millest ületalitlus võiks olla põhjustatud, analüüs ei ütle. Soovitan asja analüüsi määranud arstiga arutada ...

Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit

Tere

Nimelt on viimasel ajal mingi sisemine värin, kehanõrkus, kaalulangus, juuksed langevad juba sügisest ja lisaks jube nahakuivus, eelkõige näol.


Nagu olen lugenud, siis autoimmuunne türeoidiit ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Autoimmuunne türeoidiit ei tekita mingeid vaevusi kui kilpnäärme hormoonid on korras. Kui autoimmuunse kilpnäärmehaiguse tõttu tekib kas üle- või alatalitlus, tekivad ka vastavad vaevused. Soovitan ...

Loe edasi

Kõrge veresuhkur

Olen mures kõrve veresuhkru pärast. Hommikuti tavaliselt 8 ringis, päeval sageli 12 ja veidi ülegi. Sellistel juhtudel enesetunne läheb väga halvaks, tekkib minestustunne jne.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Peaksite uuesti perearsti poole pöörduma. Metformiini talumatuse korral tuleb valida mõni teine suukaudne diabeediravim. Saadaval on 4 erineva toimemehhanismiga ravimit, valida tuleb just teile ...

Loe edasi

Tükitunne kurgus

Nädal aega tagasi tundsin, et kurk on valus.. mitte miski ei aitanud neelatades valu leevendada. Järgmisel päeval ärgates oli hääl kadunud. See taastus ja mõned päevad hiljem hakkasin tundma, et paremal ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Pigem on "tükk kurgus" seotud hiljutise viirusinfektsiooniga. Soovitan oma perearstiga nõu pidada, kuidas oma kurk päriselt terveks saada.
Tervitades,
dr. Anu Ambos ...

Loe edasi

kilpnääre

Parema käe küünarnukk on pidevalt tume või lilla.Paks nahk küünarnukil.
Kaalus alla võtta ei suuda,pigem kaal kasvab,kui magusat söön.Proovid kõik korras,suhkur 5,6 Depressiooni ravimid depressioonile ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Kui soovite oma kilpnäärme talitlust kontrollida, teeb seda perearst. Kui probleemid on kuiva ja paksu nahaga ning kreemitamine ei aita, võiks nahaarstil ära käia. Depressiooni ravib psühhiaater. ...

Loe edasi

Hüpoglükeemia

Tere! Selline küsimus, et millest võib tekkida hüpoglükeemia mittediabeetikul? Nimelt täna sõin 13.40 ajal ning 17 ajal, tundsin et imelik olla (külm higi, nõrkus, värin). Kuna tööl on võimalik mõõta veresuhkrut, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Hüpoglükeemia mittediabeetikul on üliharuldane ja tekib enamasti öösel või varahommikul, kui söögivahe on olnud pikk. Erandiks on bariaarilise lõikuse (maovähendusoperatsioon) järgsed patsiendid, ...

Loe edasi

Küsi foorumist

Küsi