Endokrinoloogia 3 859 nõuannet

Otsi küsimusi ja vastuseid märksõnade kaudu

Otsi

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

DiaRemedium

Põen 2. astme diabeeti, olles saanud kõik selele haigusele iseloomulid tüsistused (südame hüpertooniatõbi, glaukoom, vähkkasvaja). Perearsti määratud ravim on Gliclada.
Ostsin kulleri kaudu jalaplaasterid ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Lugupeetud patsient Linda Madalik!
Mul on Teie palve peale avaldada mitu arvamust:
1. Hüpertooniatõbi, glaukoom ja vähkkasvaja ei ole diabeedi tüsistused. Need on iseseisvad rängad tõved ja mul on kahju, ...

Loe edasi

TSH analüüsi tulemus ja rasestumine

Tere,

Soovime pikki aastaid last saada. Aastate jooksul on olnud 3 katkemist/peetumist, 6-7 nädalal. Vahepeal ei õnnestunud 2,5 aastat üldse rasedaks jääda.
November 2017 tehti analüüse (et panna ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Ühekordsest normi ülemise piiri lähedasest TSH väärtusest ei piisa kilpnäärme alatalitluse diagnoosimiseks ja koheseks asendusravi määramiseks. Olen Teie arstiga nõus, et teha tuleks kordusanalüüs. ...

Loe edasi

Põen teise tüübi diabeeti, perearst kirjutas välja Jardiance 25 mg. tabletid 1 kord päevas 1 tablett. Võtsin umbes kuu aega ja mõlemale jalale tekkisid hüppeliigeste kohale täppverevalumid, mida kunagi pole ennem olnud.

Kas tasub tablette edasi võtta.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Soovitan ühendust võtta Teile Jardiance´i määranud arstiga. Nahamuutus jalgadel tuleb üle vaadata, võib-olla teha ka täiendav vereproov. Suure tõenäosusega pole nahamuutused Jardiance´iga seotud, ...

Loe edasi

Ivf ja kilpnääre

Tere,
nimelt on mul kilpnäärmega probleeme ehk alatalitlus. Rasestuda pole ônnestunud 4 aastat. Nyyd on TSH tase 3,6le läinud ning nimelt mai kuus toimub IVF. Küsimus seisneb selles kas sellise TSHga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
IVF-ile minnes võiks TSH olla siiski veidi madalam ja jääda 1-2,5 mIU/l vahemikku. L-türoksiini annust võiks seega suurendada 100 mcg-ni päevas. Igaks juhuks võib aprillis ühe kontrollanalüüsi teha.
Tervitades,
...

Loe edasi

kilpnääre 45a naine

Kas peaksin muretsema kui kilpnäärme analüüside vastused tulid sellised?
TSH 2,19 mIU/l Ref. väärtus 0,40-4,00
FT4 18,09 pmol/l Ref. väärtus11,5-22,7
TPO-Ak 35 kU/l Ref. väärtus <60

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Muretsemiseks ei ole põhjust. Teie kilpnäärme talitlus on normis ja kilpnäärmevastaste antikehade tiiter madal. Kilpnääre ei ole Teie vaevuste põhjuseks.
Tervitades,
...

Loe edasi

Tere. Mis haigus on või .mis tähendab lipoproteliini ainevahetuse häired ja muud lipideemid

Perearst kirjutas saatekirjale mis läheb vaseloogile .

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Suure tõenäosusega on viidatud ülemäärasele kolesterooli tasemele. Perearst selgitab lähemalt.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Östrogeeni tase

Probleem on selles, et menstruatsiooni tsükkel on täiesti korrapäratu. Vahel võib olla päevade vahel väga lühike aeg (2-2,5 nädalat), mõnikord jällegi palju pikem aeg kui 4 nädalat. Samuti on kestus iga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Kui östrogeeni tase oleks tõepoolest väga madal, ei oleks Teil menstruatsioone üldse - miski peab emaka limaskesta siiski kasvama panema. Olete veel väga noor, tsükkel ei pruugi olla veel välja ...

Loe edasi

hommikune versuhkur 4,9 peale söömist nii tund 6,9, kas see on normaalne?

veresuhkru tase

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
See on normaalne.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Veresuhkur

Tere!

Mul oli tühja kõhuga veresuhkrus 6,0mmol/L ning olen andnud ka kahe nädala jooksul kolm uriiniproov mille näitajad oli er 50 +++, muud näitajad pidi olema normis. Perearst juurde saan alles ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Tehtud analüüside alusel Teil diabeedikahtlust ei ole. er 50+++ on erütrotsüüdid ehk vere punalibled uriinis. Uriinis ei peaks punaliblesid olema, kuid kui analüüs on võetud vahetult enne või peale ...

Loe edasi

Kilpnäärme hormoonid ja rasestumine

Tere!

Tegin vereanalüüsid:
Tsh 1.35 (0.27-4.2)
Ft3 2.7 (3.1-6.8)
Ft4 14 (12-22)
TPO IgG 67

Mõned aastad tagasi sain autoimmuunse türeoidiidi diagnoosi, analüüsid olnud alati piiripealsed ja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos:

Tere!
Raseduse planeerimiseks asendusravi vaja alustada ei ole. TSH 1,35 mIU/l on ideaalses vahemikus.
Hüperkolesteroleemia ei ole seotud kilpnäärmega - kilpnäärme talitlus on praegu täiesti korras.
Tervitades,
...

Loe edasi

Küsi foorumist

Küsi