Rasedus ja TPO IgG 13.03.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Olen 17 nädalat rase ja tehti kilpnääre näitajate peale vereproov Amülaas (pankreasespetsiifiline) 19,9 , fT3 3.76, fT4 9.06 , TSH 3.72 ja TPO IgG 317.96. Võtan aastaid juba 50 mikrogrammiseid L-Thyroxini tablete. Küsimus mida see TPO IgG näitab saan aru , et see on kõvasti üle normi kas see on ohtlik lootele ?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teie juba aastaid kestnud kilpnäärme alatalitluse põhjuseks on krooniline autoimmuunne türeoidiit. TPO-AK kõrge tiiter näitab, et see haigus Teil tõepoolest on ja rohkem ei midagi. Ma tegelikult ei saa päris hästi aru, miks Teile selline analüüs määrati, sest diagnoos on juba ammu selge, aga eks analüüsi määranud arst oskab selgitada. Pigem soovitaksin tehtud hormoonanalüüside alusel Teil raseduse ajal veidi suurendada L-türoksiini annust - 75 mcg-le päevas, et nihutada TSH ideaalsesse vahemikku 1-2,5 mIU/l. Teie seisundis ei ole tegelikult mingit muutust toimunud ja ohtu lootele pole karta vaja!
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme alatalitus?

Käisin mai keskel perearstil ja proov näitas: TSH 9,9; TPO IgG 91,5.Tohter läks puhkusele ja ütles, et teeme uued proovid augustis. Kas on õige oodata nii kaua ilma ravimita(pole enne veel kasutanud)? ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võib küll veel augustini oodata. Kindlasti on vajalik asendusravi alustada kui TSH on kõrgem kui 10 mIU/l. Kui see augustis tõepoolest nii on, kirjutab perearst Teile ka ravimi välja. Ja siis ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus?

Tere,
Sain kilpnäärmeanalüüsiga järgmised vastused:
Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme analüüsi vastused

Tere!
Jaanuaris sain sellised kilpnäärme analüüsi vastused:
fT3 5.69 3.8 - 6 pmol/L
fT4 11.94 7.86 - 15.96 pmol/L
TPO IgG 161.8 <=8 kU/L
TSH 5.97 0.34 - 5.6 mU/L

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie analüüse kommenteerib ikka Teile analüüsid määranud arst, kes teab, millist ravi saate ja millist tulemust taotlete. Mina võin tehtud uuringute alusel väita vaid seda, et Teil on krooniline ...

Loe edasi

Kilpnäärme kerge alatalitus ja mõju lootele.

Tere!

Enne rasedust tehti mulle kontrolli mõttes igaks juhuks hulk erinevaid analüüse, mis kõik olid enam-vähem korras. 23.10.2015 tehti mulle TSH analüüs, mis näitas 1,62.

Veebruaris ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsides on TSH olnud korras. Kas FT4 suhteliselt madal tase normis TSH foonil vajab korrigeerimist, on diskuteeritav. Raseduse korral on ehk siiski parem karta kui ...

Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit ja rasedus

Esimese kirjas unustasin lisada analüüside tulemused) 11,07,16( 7+2n)
ANALÜÜS LOINC JÄRGI(11,07,16) REFERENTSVÄÄRTUS TULEMUS

ft3 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik, mis sai vastatud eelmisele kirjale, jääb kehtima ka lisainfo valguses.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kas nende näitajatega on vajalik pöörduda endokrinoloogi poole?

Pöördusin perearsti poole seoses sellega,et mul reflukshaigus ja kõhukinnisus,kõht käib läbi 3-5 päeva tagant,ilmselt juba ka hemoroidid kuna verd on näha väljaheites.Sellega ei ole pöördunud arsti poole.Samuti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Endokrinoloogi poole esialgu pöörduda ei ole vaja. Kõrge TPO tiiter viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile, kuid kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras ja ravi Te ei vaja.
Küll ...

Loe edasi

Rasedus ja TPO antikehad

Tere! Olen 37 aastane naine ja esimest korda rase (IVF). Minu TSH tulemused on olnud 2.7 kandis, aga 3 kuud enne rasedust tehtud tulemus oli 4.54 (3 nädalat enne testimist oli 5-päevane vertigo). Raseduse ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TPO antikehad on Teil tõenäoliselt alati kõrged olnud, kuid nüüd siis tehti vastav analüüs. Enamus kilpnäärme spetsialiste soovitaksid selles olukorras L-türoksiini võtta, vähemalt kuni sünnituseni. ...

Loe edasi

Kilpnäärme uuring

Tere!

Lasin eile teha tasulise kilpnäärme uuringu ITK-s. Tundub et enamik näitudest on normi piires, kuid kas seda on ka türeoidperoksüdaasivastane IgG seerumis/plasmas, kui minu näit on 13? ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei tea ma peast TPO vastase IgG normväärtusi ITKH laboris.Pigem tundub väärtus samuti normis olevat. Igaks juhuks võiks loomulikult perearstiga konsulteerida. Kui kõik on korras, on ...

Loe edasi

Kas ületalitlus raseduse ajal?

Tere

Olen rase 11 n. Viimase aasta jooksul on mind uuritud palju seoses teise tervisemurega.On tehtud vähemalt 3 x kilpnäärme analüüsid ja kilpnäärme uhd.Kõik on olnud korras. Nüüd on olnud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Taas ja taas - meili teel ei saa kahjuks kõigile küsimustele ammendavalt vastata. Kasvõi ainult seetõttu, et tean Teie kohta ainult seda, mida avaldate oma kirjas. Aga see on kõigest osa olulisest ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere!
Viis aastat tagasi peale teise lapse sündi algasid mul tahhükardia hood, eriti peale söömist-joomist, jõuetus. Diagnoosiks: täpsustamata tahhükardia. Süda lööb pidevalt normaalsest kiiremini, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie hormoonanalüüsid on korras ja kilpnääre tahhükardiat ei põhjusta.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: