kilpnäärme analüüsi tulemused 28.02.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Minul on juba aastaid olnud tunne, et kurgus on nagu kitsas ja nt. ei saa ka särgi kaeluse ülemist nööpi kasutada ja pidevalt pean neelama nagu oleks midagi kurgus, ning higistamine on ka üpris pidev ( veidi alla keskmise koormuse tõusuga) ka magades just uneaja esimesel poolele.
Lisaks ka kilpnäärme veretesti tulemused nädal tagasi tehtud : TSH 1,26 mIU/I ,
FT4 15,78 pmoI/I , TPO-Ak <28kU/I

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teie kilpnäärme analüüsid on täiesti normi piires. Igaks juhuks võiks ikkagi ära teha ka kaela ultraheliuuringu, et hinnata kilpnäärme mahtu ja võimalikku sõlmelisust, mille kohta vereanalüüs infot ei anna.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärmehormoonid

Tere!

Sain täna kätte analüüsi vastused:
Kilpnääret stimuleeriv hormoon ehk TSH 1.79 mIU/l (normväärtus 0.4 - 4 mIU/l)
FT4 ehk vaba türoksiin 10.88 pmol/l , normväärtus 11.5 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüside tulemused on korras, hoolimata FT4 vähesest langusest. Päevade hilinemise põhjuseid tuleb otsida mujalt. Isoleeritud madal FT4 kilpnäärmehaigusele ei viita.
Loe edasi

Kilpnäärme näitajad

Lasin perearstil teha üldvere analüüsi. Muud näitajad korras, aga ütles et kilpnäärme tulemused vajavad endokrinoloogilist nõustamist,ja suuna endokrinoloogi vastuvõtlule, kelle juurde sain aja alles dets. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras, seega talitleb Teie kilpnääre normaalselt ja ravi Te ei vaja.
Anti-TPO tiitri tõus viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile. See on ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus?

Tere
Perearsi juures tegin kilpnäärme analüüsi ja tulemused on: TSH 2.438 mU/l, FT4 9.27 pmol/l, FT3 4.06 pmol/l. Tema sõnul mul on 1 hormoon natuke alla normi. Kas olukord on väga kriitiline? Mind ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võite rahulikult ära oodata oma järjekorra endokrinoloogi vastuvõtule ega pea kiirustama. Suure tõenäolsusega talitleb Teie kilpnääre täiesti normaalselt ja Te ei vaja mingit ravi. Ka lisauuringuid ...

Loe edasi

Türeoidiit

Tere!
Perearsti juures tehtud analüüsi tulemused:
TSH 4,947
TPO 1300,0
FT4 13,09
Olen 6 aastat kasutanud L-Thyroksiini. Viimased kolm aaastat 0,75.
Kas see TPO 1300 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TPO 1300 kinnitab veelkord, et kilpnäärme alatalitluse põhjuseks on krooniline autoimmuunne türeoidiit. Muud see number ei näitagi ja korduvalt määrata pole seda edaspidi mõtet.TSH on normi ...

Loe edasi

Kilpnäärme analüüsi näitajad

Tere päevast lugupeetud doktor,

Mul on diagnoositud aasta tagasi kilpnäärme alatalitlus, olen võtnud regulaarselt L-thyroxin tablette 100 mg, 0,5 tablt päevas. Kontrollin end iga 6-kuu tagant. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie hormoonanalüüsid on täiesti korras. Võite jätkata L-türoksiiniga samas annuses. Hormoonanalüüside referentsväärtused on olemas näiteks TÜ Kliinikumi aadressil http://www.kliinikum.ee/yhendlabor
Loe edasi

Autoimmuunne türeoidiit

Olen 35.a naine. Viibisin hiljuti haiglas uuringutel, kuna õhtuti on pidevalt väike palavik (37,3) ja väsimus ning süda klopib (istudes pulss u.85, jalutades 120). Diagnoositi autoimmuunne türeoidiit. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie väsimus ja südamekloppimine ei ole kuidagi põhjustatud kilpnäärmehaigusest, kuna hormoonanalüüs on täiesti korras. Seega ei vaja Te ka L-türoksiini (25 mcg on täiskasvanu jaoks nii või ...

Loe edasi

kilpnäärme talitus

2006 novembris oli mul kilpnäärme ületalitus ja mulle määrati ravi Merkazolil 6 tbl +0,25 l-thyroksin. Tasapisi vastavalt analüüsidele on tablettide kogus vähenenud. Praegu võtan 1+1 ning 0,25 thyroksini, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hormoonanalüüside tulemuste alusel on tegemist tagasihoidliku ravist tingitud alatalitlusega. Soovitan merkasoliili annust vähendada 1 tabletile päevas ja L-türoksiini annust suurendada 50 ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalitus

Tere,
Sooviksin teada kas kilpnäärme analüüsi tulemused TSH 0,013 ja FT4 34,4 on väga paigast ära? Kas niisuguste näitajatega vajaksin tablettravi?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, on paigast ära küll. Tegemist on kilpnäärme ületalitlusega, mille põhjus tuleb selgitada ja mida on vaja ka ravida.
Tervitades,
...

Loe edasi

analüüsi vastused

tere

perearst tegi kilpnäärme vereproovi ja tulemused on: TSH: 2,63 T4: 80,9 T3: 1,19 Saatis konsultatsioonile ja muud midagi ei seletanud. kas näitajad väga paigast ära ? NB. isa on mul ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Näitajad on täiesti korras. Suhkurtõve ja kilpnäärmehaiguste vahel seos puudub.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere! Olen 23. aastane naine, küsisin teilt korra kliinik.ee vahendusel küsimuse, mis puudutas seda, et mul on peale sünnitust tekkinud kilpnäärme ületalitluse sümptomid ja perearst ütles, et peale sünnitust ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Cito saatekirjaga saab tulla ka varem. Kui saate, tulge minu vastuvõtule 07.04.2004 12.00-18.00. Pöörduge lihtsalt registratuuri ja öelge, et dr. Ambosega on kokku lepitud. Kui see aeg ei sobi, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: