TSH proovi tulemus 11.03.21 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere, kas peaksin muretsema oma proovide pärast et TSH on alla 1, varem on olnud ikka 1-2 vahel. Tegelen ka IVF-ga kas pean pöörduma arstile? Lisasin proovide tulemused. Aitäh

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Muretsemiseks ei ole põhjust - TSH ja FT3 on mõlemad normis.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kõrge veresuhkur

Veresuhkur kõrge. Näidud manuses. Kas peaksin muretsema. Sõin õhtul viimati kell 19.00 ja hommikul näidud sellsied. Perearsti arvates kõik korras, kuigi väidetavalt veresuhkur natuke kõrge. Kas peaksin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks on manus kuhugi kadunud ja mina Teie veresuhkru näite ei leia. Kirjas endas ära toodud analüüsid on kõik korras v.a. normist madalam D-vitamiin (kevadel üsna tavapärane tulemus).
Loe edasi

Insuliiniresistentsus ja metformiini ravi

Tere,

küsiksin nõu. Olen alates aastast 2011 regulaarselt võtnud 1000mg metformiini päevas. Esmakordselt kirjutas 2011 ravimi välja naistearst viljatusravi käigus, siis tegin GTT testi, kus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ainus, millele Teie probleemidest metformiin võib kaasa aidata, on B12-defitsiitne aneemia. Kõik muud vaevused ja nihked analüüsides ei ole kuidagi metformiiniga seotud. TPO-AK tiitri tõus ...

Loe edasi

HORMOON P-4 TSH

Tere, p4-tsh näit on 4.8. Kas see on normis? Aitäh

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks ei tea ma, mida tähendab liides P4 - pole kunagi sellega kokku puutunud. Igal laboril on omad analüüside normväärtused ja tulemuste hindamiseks peab seda teadma. Enamuses Eesti laboritest ...

Loe edasi

TSH

Tere,
tegin veebruari lõpus vereanalüüsi ja sooviks teada, mida tähendab see TSH tulemus?Kilpnääret stimuleeriv hormoon ehk TSH ? 7.45 mIU/l 0.4 - 4 mIU/l

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH mõõdukas tõus viitab suure tõenäosusega algavale kilpnäärme alatalitlusele. Siiski on enne võimaliku asendusravi alustamist vajalikud täiendavad uuringud. Need korraldab Teile perearst ...

Loe edasi

TPO-Ak

Millele viitavad järgmised kilpnäärme näitajad. Minu vereproovi tulemused on sellised:
TSH Tulemus 3.03 mlU/I
FT4 tulemus 14.68 pmol/I
TPO-Ak tulemus >1300 kU/I
Ferritiin tulemus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme hormoonanalüüsid (TSH, FT4) on Teil korras, seega ravi Te momendil ei vaja. Kõrge TPO tiiter viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile ja see tähendab, et kilpnäärme talitlushäire ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemus oli madalam normist

Tere,
andsin vereanalüüsi, immuunuuringud...

TSH TULEMUS 0,293mlU l peaks olema 0,400-4,000

SEE PIDI OLEMA KILPNÄÄRME ANALÜÜS..
NATUKE ON ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt on siiski tegemist normis analüüsiga. Kilpnäärme ületalitlust on põhjust kahtlustada, kui TSH on alla 0,1 mIU/l. Sellised minimaalsed kõrvalekalded nagu Teil tavaliselt mingit ...

Loe edasi

TSH üle normi

Tere,
mul on diagnoositud autoimmuunne türeoidiit, praeguse ajani pole ravi vajalik olnud (TSH näit oli 6 kuud tagasi 2,3). Perearst võttis nüüd uue proovi ja TSH oli 4,78. Perearst ütles, et näit ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui soovite lähikuudel rasestuda, oleks mõistlik ka minimaalse TSH tõusu korral ravi alustada. Kui rasestumisplaani ei ole ja Teil on usaldsusväärne kontratseptsioon, võib 6 kuud oodata küll. ...

Loe edasi

TSH väga kõrge

Tere,

Kolm aastat tagasi, avastati mul kilpnäärme alatalitlus, mille sai normi minimaalse koguse 0,5 mg tabletiga L-Thyroksin. Möödunud aastal rasestusin ja terve raseduse aeg piisas sellest ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Krooniline autoimmuunne türeoidiit võib peale sünnitust ägeneda ja põhjustada hormonaalseid kõikumisi. Mõnevõrra on probleemiks ka ravimi võtmata unustamine, katsuge seda vältida. Stress ja ...

Loe edasi

E06.3

Tere,

Olen 24-a noor ema. Peale sünnitust (okt 05) olen väga kiiresti alla võtnud (enne rasedust olin 62/pikkus 180, enne sünnitust 72 kg, peale- paari päevaga 60 kg, ja nüüd juba mitu kuud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kroonilise autoimmuunse türeoidiidi diagnoos on tõenäoliselt õige (TPO tiitri tõus). On päris tavaline, et see haigus ägeneb just peale sünnitust. Ägenemise ajal võib esineda hormonaalseid ...

Loe edasi

kilpnääre alatalitus

Tere,
olen 38.a naine. Jaanuaris mul eemaldati kilpnääre, sellest ajast saan L-türoksiini. 1,5 kuud sain 100mg. Tulemus TSH-26,5. Arst suurendas 150mg peale. Võtsin seda kahe kuu jooksul. Tegin perearsti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH väärtused on tõepoolest liialt kõrged ja peate taas endokrinoloogiga konsulteerima. Vahepeal võite tõepoolest tõsta L-türoksiini annust 200 mcg-le päevas. Kuna Teie kilpnääre on eemaldatud, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: