Valged punnid suguelundi peal 08.11.21 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Tütrel suguelundi peal valged punnid. Mis see võiks olla?

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Sellise lööbe korral oleks vaja antibakteriaalse toimega ravikreemi nt fusidiinhapet sisaldavat kreemi ja seda saab välja kirjutada perearst. Välistada ei saa kandidoosi kaasnemist. Kui teil on endal tupeseen, siis võib pärmiseen kanduda ka lapsele või see pärineb lapse soolestikust ning sel puhul aitab klotrimasool kreem.

Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Allergoloogia

ringikujuline lööve jalalabadel 2a poisil

Tere! Märkasin poja (2a3k) jalalabadel roosakas-punase servaga ringe, keskelt heledad. Ei sügele, pealevajutamisel kahvatuvad, ketendust ei ole üldse, oleks nagu "naha sees", mitte pinnal, nahapind sile ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kui lööve on väga piirdunud alal, siis on sageli tegemist kontaktreaktsiooniga. Samas pildil olev lööve ei ole iseloomulik kontaktdermatiidile.
Ainult pildi ja antud kirjelduse ...

Loe edasi

Lapse seedimine

Tere,
Poisslaps 2a 5kuud. Viimasel ajal (peaaegu 2ndlat) laps väga viril, ei taha ega jaksa midagi teha, tahab kõhuli pigem lamada ja näitab kõhule ja ütleb ai-ai. Lõpuks kui saab iste tehtud, hakkab ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Riis on üheks kõhukinnisust tekitavaks toiduks. Kui praegu jätkate erinevate putrude, juurviljade, puuviljade ja muu eakohase toidu ning probiootikumi andmist, siis perearsti vastuvõtule mineku ...

Loe edasi

Lööve

10 kuusel beebil 5 päeva kestnud nõgestõvele sarnanev üsna tugev lööve,mis esineb ainult jalgadel,kätel ja näos,kõht ja selg on puhtad.Lööve tekkis kiiresti ja suurte laikudena,mille keskel olid heledad ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Sage nõgeslööbe põhjus on infektsioon nt viirusnakkus. Välistatud ei ole seos varem põetud nohu ja köhaga kulgeva haigestumisega. Zyrtec aitab vähendada sügelust ja enam on sellest abi ...

Loe edasi

Lapsel hääl ära

Tere,

Aprilli esimesel nädalal oli laps ( 3a, poiss), kergelt haige, köha -nohu, mis möödusid kiiresti, palavikku ei olnud. Alates sellest ajast on lapsel hääl ära, muid vaevusid ei esine. ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Hääle kähedusel võib olla mitu põhjust. Hea oleks lasta kontrollida kurguarstil. Välistada ei saa Flixotide kõrvaltoimet. Selleks peaks ravis vahet pidama, et hinnata, kas siis hääle kähedus ...

Loe edasi

Lapsel hääl ära

Tere,

Aprilli kuu alguses põdes laps ( 3a, poiss) kerget ,, külmetushaigust'' ehk kerge köha ja nohu, möödusid kiiresti. Alates sellest ajast on lapsel hääl ära. Muid vaevusid ei ole. Ühe ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Hääle kähedusel võib olla mitu põhjust. Hea oleks lasta kontrollida kurguarstil. Välistada ei saa Flixotide kõrvaltoimet. Selleks peaks ravis vahet pidama, et hinnata, kas siis hääle kähedus ...

Loe edasi

Lapse pideva ja pika köha põhjus?

Tere! Laps on väga tihedalt haige. Ühes kalendrikuus vähemalt 1-2 nädalat, iga paari kuu tagant on ka 1,5-2 kuu pikkuseid haigusi. Kui muud vaegused lähevad kiiremini üle, siis köha on see, mis jääb väga ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere, immuunpuudulikkusega ilmselt tegemist ei ole, sest ei ole raskemaid haigestumisi so kopsupõletkke, mädaseid kõrvapõletikke vms. On kas lihtsalt tundlikud hingamisteed, allergia või algav astma. Uuringud ...

Loe edasi

Punased laigud nahal. Ei sügele.

Paar nädalat/kuu tagasi vaatasin et seljale on ühelepoole tekkinud imelikud täpid ja laigud. Pole sümmeetrilised ja nüüdseks levib see juba ka rinna alla ja kätele, kas see on allergiline reaktsioon ja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõtleksin tõvele nimega pitüriaas. Siin on mõned pildid https://www.google.com/search?q=pityriasis+versicolor&sxsrf=ALiCzsa1HLI4qkC1F47SutYy5rFAglQfPA:1652128426796&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjxooKAotP3AhUBiYsKHSCrC94Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1614&bih=1050&dpr=1 ...

Loe edasi

Laigud kehal

Tervel kehal on laigud ning sooviks teada mis need on.

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kahjuks ainult pildi vaatamisega ma diagnoosi panna ja lööbe põhjust öelda ei oska. Lisaks oleks vaja päris paljudele küsimustele vastuseid saada, sest sellise nahaleiu põhjuseid on ...

Loe edasi

Punased punnid käel

Tere!

Vasakule käele on tekkinud sellised punnid. Asuvad küünarnuki siseküljel liikudes allapoole käelaba suunas. Kuskil mujal kehal sellist löövet pole, punnid ei sügele ka.
Kas tegemist ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Ainult pildi alusel on raske täpset hinnangut anda. Ilmselt ei ole tegemist nakkusega vaid naha reaktsiooniga mingile ärritajale. Kui päikesele on varem olnud reaktsioone, siis võib ...

Loe edasi

Joodi talumatus või allergia

Tere. Tekkis Braunovidon salvi kasutamisel nahale sügelev nõgeslööve.Samuti lööve nö "kuumas". Perearst arvas, et on joodiallergia. Kas kuidagi on võimalik analüüsidega välja selgitada joodi vastu allergiat? ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Braunovidon salvis on jood ühendina teiste ainetega. Raske öelda, kas on tegemist just joodi ülitundlikkusega.
Soovitan koostööd perearsti ja allergiaarstiga.

Head tervist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: