Õlavarre kakspealihase rebend, kas osaline täielik või siis mingi muu lihase rebend mis on õlavarrega seotud. 20.09.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Esimene tunne selles lihases oli 11 september. Olen kutseline autojuht ja tihti tuleb auto juures raskusi tõsta. Treileri diislit tõstes tundsin õlas eespool väikest naksu, pärast tundsin nõrka valu ja käsi jäi natuke valusaks mis takistas teatud asju teha. Päeva möödudes andis valu järgi ja lasi normaalselt edasi asju teha. Otseselt käsi ei vaalutanud vaid midagi füüsilist tehas andis tunda. Kuni siiani on see valu vahete vahel tunda andnud .Täna kui koerale pulka viskasin liigutus oli selline nagi heidaksin ketast, tundsin teravat valu, mis kulges pikki õlavarre eesmisel poolel, osalisel deltalihase ja kakspealihase kolmveerandi osani allapoole. Vaatluse käigus on näha, et seesmise deltalihase lõppedes kus teisel õlavarrel on ühtlane üleminek teisele lihasele, nagu lohk ja küünarvart painutades tundub ka lihas rohkem punnis olema. Sellest on hetkel möödas umbes tund kui käega midagi teha tahan on valu tunda, otseselt ei valuta, paistetus ei ole , verevalumit pole. Millega võik tegemist olla? Mis oleks sel puhul kõige parem ravi Kuidas edasi, kas panna külma peale , mida selle käega üldse teha tohin, mõtlen tööd ?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kirjelduse järgi pole kahjuks võimalik öelda, mis Teil konkreetselt rebenes. Peaksite end näitama ortopeedile. Kuni 48 tundi peale vigastust peaks külma aplitseerima (peale panema). Edasi soendavad kompressid. Neid liigutusi, mis valu põhjustavad, peaks vältima.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Põlve eesristsideme rebend

Tegelesin lastelaagris jooksumänguga ja selle käigus vigastasin põlve. Jooksmise ajal pöörates kuulsin paugu laadset heli põlves. Pärast seda läks põlv tursesse ja tekkis ka verevalum. Alguses tekkis ka ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ristandsidemete rebend võib olla osaline või täielik. Täieliku rebendi korral tekib mõningane liigese ebastabiilsus, mida organism saab osaliselt lihastega kompenseerida. Tavaeluks pole taastamine ilmtingimata ...

Loe edasi

Operatsioonist taastumine

Tere!
Sooviks teist arvamust. 2015 aasta augustis tekkis tööl, raske asja tõstmise tagajärjel, parema käe küünarnukis osaline kõõluse rebend. Diagnoosiks pandi lateraalne epikondüliit. Kuna käsi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Igasuguse taastumise korral, ei tohiks järgnev tegevus valu põhjustada. Pigem kaldun ühinema füsioterapeudi arvamusega, et täielik taastumine võtab kuni 4 kuud aega. Kiiresti suurte koormuste juurde naastes ...

Loe edasi

Lihase rebend?

Tervist,

Ma tegelen jooksuga ning tavaliselt jooksen pikemaid distantse (min 5km ja rohkem), aga eelmine nädal käisin ühes trennis, kus tegime harjutusi ning lõpus tõmbas ühe sprindi ajal ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mingi osaline lihasrebend on tõenäoline. UH uuringuga võiks seda ka näha. Nii kaua, kui jooksmine põhjustab vaevusi, võiks sellest hoiduda.

Loe edasi

Hüppeliiges.

Tere. Väänasin hüppeliigest, Ravil tehti pilt, luumurdu pole. Peale nädalast ravi on olulord selline et jalg paistes, ortroosi kanda on valus. Märkasin ka ei vigastatud jalaga astun teisiti kui enem ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Väänamisel, meditsiinikeeli "distorsiooni" puhul toimub liigeskapsli ja sidemete venitus või osaline/täielik rebend. Sellega kaasneb hematoom ehk verevalum - väljendub tursena ja värvi muutusena. Reeglina ...

Loe edasi

Jalg

Tere!

21 aprillil 15:15 vajusin 2 meetrisesse aukku mille tõttu sai jalg tõsise trauma käisin arstil ka ja nädal aega nüüd on olnud sama seis et turses ja jalga maha ei saa panna, mida peaks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist on pehme koe vigastusega, mida tavaröntgenis ei ole näha. Kuna Te ei kirjelda täpsemat trauma mehaanismi, siis ka oletada midagi on raske - muljumine, sidemete rebend, lihase rebend, vms. Andke ...

Loe edasi

Põlve trauma, Artrostop

Tere!
Mu poeg vigastas mai alguses põlve, nimelt oli sidemete rebend. Jalg pandi kipsi ning paaril korral väljutati põlve kogunenud verd. Kips võeti maha juuni esimeses pooles ning siis pidi kandma ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ortoosi oleks pidanud kauem kandma ja ka pallimängimisel peaks ortoos peal olema. Kui põlv "läbi vajub" siis on tegemist ebastabiilsusega ja võib tegu olla sidemete täieliku rebendiga. Peaksite pöörduma ...

Loe edasi

trauma

mida teha lihase rebéstuse puhul.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõik oleneb sellest, millisel lihasel ja kas tegu on täieliku või osalise lihaserebendiga ja mis geneesiga see tekkinud on. Ravi on nendest asjaoludest sõltuvalt - konservatiivne - rebend paraneb ise sidekoelise ...

Loe edasi

Lihasrebend.

Tere!
Hiljaaegu sain treeningul trauma. Pallimängus venitasin pingeasendis liialt reie kakspealihast, kostus selline mõnus "romps!" ja jalg ei kandnud muidugi enam, valus ka, pagan võtaks. Väga tõenäoliselt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

1. Lihase rebend päris ära paraneda ei pruugigi. See et Te ise ei suuda leida lihases palpeeritavat vahet, ei tähenda, et tegu pole täieliku rebendiga. Täieliku rebendi korral on võimalik funktsiooni taastumine ...

Loe edasi

luumurd

Mul juhtus selline lugu, et 25.aprillil ma astusin valesti käisin kiirabis siis leiti, et mul on lihtsalt lihase rebend. Ma küll mainisin, et kaks aastat tagasi oli mul teise jalaga sama lugu ja siis leiti, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks ei ole ma näinud ei Teie jalga ega röntgenpilti, ega tea ka missugusest luust on jutt - seega ei oska vastata. Soovitan pöörduda ortopeedi poole ja need küsimused esitada temale.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: