luumurru koht valutab endiselt 26.01.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!

Kukkusin 14. dets libedal tänaval. Pöördusin Tartu EMO-sse. Röntgenpilt näitas radiuse tüüpilist koha murdu dorsaalselt erladunud killuga, olulise nihketa. Käele asetati lahas. Diagnoos: kodarluu ala-(distaalse) otsa murd, sin.
Lahas oli mul peal 4 nädalat ja kogu selle aja tundsin murdumiskohas ebamugavat valu, vahetasin käeasendit pidevalt. Tundus, et lahas oli liiga nõrgalt peal.
Ortopeed ütles mulle korduvvastuvõtul 11.01, et luu on kokku kasvanud ja ma pean võimlema hakkama 3 X.
Kuid ma ei saa harjutusi 3X korda teha, isegi mitte 2X, sest tunnen murdumiskohal valu, valu tunnen ka randme piirkonnas.
Ma ei tea, mida edasi teha?
Kui arstilt pärisin, siis ta ütles, et valu on normaalne ja luu liigibki.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Minul on ilma Teid ja röntgen pilti nägemata raske midagi muud väita, liiatigi olen vaid üldkirurg. Luumurd võib ka aastate möödudes tunda anda. Kui Te pole oma raviarsti arvamusega nõus, võite pöörduda kellegi teise ortopeedi poole teise arvamuse saamiseks.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

sünnimärk

Tere, juusteall on sünnimärk ja kui juuksuris käin sõidavad juuksurid alati sellest üle, järgmine kord ütlen lihtsalt, et seal see koht jne et olge ettevaatlikumad, aga kas midagi ei juhtu nüüd? see sünnimärk ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitaksin sellise sünnimärgi eemaldada. Ei usu, et sellest juuksuriskäigust midagi hullu juhtuks.

Loe edasi

Suure varba ''tugev põrutus''

Tere! Üleeile käisin kooli esindamas jalgpallvõistlusel. Viimases mängus sain tugeva löögi puutsaga (spetsiaalne jalgpalli jalanõu) vastu parema jala suurt varvast. Siiamaani valutab. Käisin EMOs, öeldi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Te ei maini, et oleks tehtud rö-ülesvõte. Tegu võib olla ka luumurruga. Ka luumurru puhul olulist muud ravi, kui rahu ei olegi.

Loe edasi

põlves oli vesi aga valutab endiselt

Paar kuud tagasi tekkis põlve vesi. Sain abi perearstilt kes kirjutas rohud välja, vesi kadus ära aga põlv valutab endiselt, nagu väsiks ära. Käisin magnetuuringus Magdaleena haiglas ja pealt seda ütles ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selleks, et öelda, mis viga, peaks nägema magnetuuringu pilte. peaksite uskuma ortopeedi, kes ütles, et vajalik on operatsioon. Mina olen kahjuks üldkirurg nagu ka dr. Badasjan, mistõttu selles küsimusesmitte ...

Loe edasi

sabakont

Tere, kukkusin sabakoni peale ja nyyd on see väga valulik ei saa korralikult magada,kõndida ja istuda..

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma korral vigastatud koht ikka valutab. Sabakondi trauma tavaliselt mingit eriravi ei vaja, ka mitte murru korral. Tuleb lihtsalt anda rahu. Kui ikka üldse olla ei anna, tuleks pöörduda traumapunkti ...

Loe edasi

käe valu

Tere kukkusin eelmisel nädala treppist ja paremakäe väike sõrm sai viga algul arvasin et valu on tingitud sellest et oli marraskil nahk maas aga möödas on nädal ja sõrm ikka valutab kohati lööb ikka tugeva ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma puhul ei saa kunagi välistada luumurdu. Soovitaksin teha rö-pildi. See küll ravi suhtes palju ei muuda, kuid seletab luumurru olemasolul valude pikemat püsimist. Ka on otstarbekas sõrm immobiliseerida ...

Loe edasi

Ammune luuüdi siirdamine

Tere!

16a. tagasi tehti mulle luuüdi siirdamine. Algul katsetati tehislikku luuüdi, kuid seda ei võtnud keha (õlavarreluu) omaks. Siis katsetati puusast võetud, kuid ka see ei hakanud õigesti ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ajate minu arust segamini luuüdi ja luu siirdamise. Need on siiski 2 täiesti erinevat asja. Kirjelduse järgi julgen arvata, et Teile tehti luu siirdamist. Kui vana luumurru koht aeg-ajalt end tunda annab, ...

Loe edasi

Pärasoole operatsiooni järgne sügelus

Tere!

Pea 3 kuud tagasi tehti mulle pärasoole operatsioon, mille käigus eemaldati suur hüpertrofeerunud anaalpapill. Põhjuseks oli, et see oli pidevalt põletikus. Mure see, et see koht, kus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Anaalpiirkonna sügelus on tuntud ka eraldi haigusena, kuigi tavaliselt on see aga mingi põletiku tagajärg. Kui hügieeniprobleemid välistada, võib põhjuseks olla ka liigne seebiga pesemine. Soovitan Teil ...

Loe edasi

peale valgejoone songa oppi endiselt valutab

tere doktor,

öelge palun kas Tallinnas on kohta kus saaks ultraheliga vaadata songa olemasolu?
mul opereeriti valgejoone songa Tartus 3 aastat tagasi. Tookord arst algul katsus käega ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ultraheliga saab vaadata igal pool, kus on ultraheli aparaat. Samas ei pruugi ultraheliga alati songa ka näha. Teie jutust ei selgu, kuidas Teie operatsioon toimus: kas omakudedega või kasutati sünteetilist ...

Loe edasi

rangluus nael

Tere
Paar aastat tagasi murdsin parema rangluu, mistõttu paigaldati nael. Paranemine läks hästi, kuid naela pole ma siiani eemaldanud, kuigi see soovitati eemaldada mõne kuu möödudes peale paranemist ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa aru, kas nael on eemaldamata Teie mittepöördumisest, või ei soovita seda teha arst. Reeglina tuleks metall siiski luust eemaldada. Võõrkeha võib olla valu põhjuseks aga ei pruugi. Ka iga vana luumurru ...

Loe edasi

Kondrobastoom

Tere
Mis on kondrobastoom ning kuidas saada aru lausest, et see võib põhjustada patoloogilist luumurdu?

Ette tänades

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kondroblastoom on luukasvaja. See võib põhjustada luumurru ka ilma traumata, ehk nn. patoloogilise luumurru.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: