Valutavad veenilaiendid:( 24.05.09 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
umbes 4 aastat tagasi kui kandsin oma esimest last hakkasid mu vasakule jalale tekkima veenilaiendid,esialgu sellised õrnad ja mitte tundlikud...
Muret need ei teinud mulle.... 2008sügisel jäin teise lapse ootele ja need veenilaiendid suurenesid (just on need vasaku põlveõndlas).Veenilaiendid on kohe suured suured munad :( aga need ei valutanud ega suurt ei häirinud...
Nüüd 6päeva tagasi sünnitasin teise lapse ja eilsest on need veenilaiendid väga valutanud ,ka puhkeasendis :( Kõndida valus ja jalga liigutada ka valus :( Panen homme ka perearstile aja,eks sealt saab vast saatekirja kirurgile-aga niikaua kui kirurgi juurde pääsen,kuidas võiks leevendada valu? Kardan et äkki lähevad katki?
Praegu kannan ka sukka jalas,mis mõeldud veenilaienditele ja määrin hirudoid kreemiga või liotoniga-aga seda suurt valu need ära ei võta....
Või peaksin minema perearstile kiiremas korras,et väljaspool järjekorda oodata ukse taga ja saada ehk abi?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ilmselt on Teil veenilaienditesse tekkinud põletik. Kõik , mis olete siiani teinud, on õige. Arstile võiksite ennast näidata küll, et tõhusamat ravi määrata.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pimesool

Mis on viga kui paremal alakõhus on valu aga verenaitajad ja kõik korras?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ühest vastust anda on võimatu. Tegu võib olla koproliidiga (roojakivi) ussripikus, kusejuha kiviga, neeru allavajumisega, sooleparasiitidega, parempoolse jämesoole pikast kinnitist põhjustatud passaazihäiretega ...

Loe edasi

Üks ribi katki

kukkusin ühe ribi katki ,kaua see paanemine aega võtab?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Luumurru paranemine Teie vanuses kestab ca 8 nädalat. Tunda võib see anda kuni aasta.

Loe edasi

munandivähk

Tere!

olen 16 aastane noormees ja mul on kahtlused, et mul võib olla munandivähk, nimelt juhtus aastal 2017 aastal. märtsi kuus selline olukord, et vasak munand suurenes tunduvalt ja valutas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Munandivähk sellist valu ei anna ja see ka tagasi ise ei lähe. Kühm munandil on munandimanus - loomulik asi. Kui hoolikalt otsida, on see ka teisel munandil. Oma hirmust ülesaamiseks soovitaksin end näidata ...

Loe edasi

Pärasool väljumine

Tere!
Laps on 3,5 aastane ning pärast kakamist on pärasool pärakust väljunud nii umbes 1 -1,5cm.
Laps ise kardab kakamist ning seega hoiab kinni. Mure algas umbes 1,5 aastat tagasi kui hakkasime ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Täiskasvanute puhul on lahenduseks operatiivne ravi. Pediaatriliste patsientide osas kogemus puudub. Peaksite nõu pidama lastekirurgiga - Tartus Ülikooli Kliinikumis või Tallinna Kliinilises Lastehaiglas ...

Loe edasi

pimesool

Mida teha kui alakõhus paremal pool on valu?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Parema alakõhu valu võib olla ka apenditsiit. Tavaliselt kaasneb sellega ka väike palavik, kerge iiveldus ja valu liigutamisel. Selliste sümptomitega on mõistlik pöörduda haigla erakorralise meditsiini ...

Loe edasi

Anaallõhe

Tere!
Käisin hiljuti anaallōhe operatsioonil. Tahtsin teada, et kas paranedes näeb see välja nagu vanasti? või jäebki selline suur auk?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaks paranema ja välja nägema nagu ennegi.

Loe edasi

Kas on tekkinud "liigliha"?

Sõrmeots sai umbes 6 nädalat tagasi muljuda tänaseks on küüs ära tulnud ja avaneb selline vaatepilt.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist on hüpergrnulatsiooniga, mida nimetatakse ka "liiglihaks". Seda võiks keemiliselt kõrvetada - mitte ise vaid pöörduda arsti poole.

Loe edasi

Punn silmalaugu peal ripsmete juures

Tere, märkasin täna et mulle on silmalau peale tekkinud valge punn, mõtlesin et see on vistrik kuid sõbranna ütles et see võib olla odraiva, see teeb valu ja on ka väga ebameeldiv, tahaksin kindel olla ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi olen nõus Teie sõbranna arvamusega. Ohtlik see ei ole. Kuulub silmaarsti kompetentsi.

Loe edasi

Palavik peale operatsiooni

Tere!

Esmaspäeval on tehtud operatsioon ( sääreluu murd, tehtud naelustamine tiftiga). Täna on juba pühapäev, aga kõrgendatud palavik püsiib, kuigi tarvitan nii paracetamol, kuid ka valuvaigusti.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui palavik jääb püsima üle 38, peaksite pöörduma Teid opereerinud kirurgi poole.

Loe edasi

Põlvedes krudiseb

Tere. Küsimus selline, et mul oli 2 kuud tagasi trauma, kukkusin üsna kõrgelt põlvedega vastu kivipõrandat. Pärast traumat lonkasin 5 nädalat ja kükitada oli võimatu, lihtsalt jalad ei kõverdunud ning ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Igasugune trauma tahab taastumiseks aega. Mõnedel juhtudel jätab trauma ka eluaegseid järelnähte, mida polegi võimalik täielikult likvideerida ja millega tuleb lihtsalt õppida elama. Lihtsalt kannatust!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: