Hääl 26.11.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Käisin 2 nädalat tagasi kurgumandlite eemaldus operatsioonil ja kõik läks hästi.
Täna on 15-s päev ja muret teeb see, et kui ma tavaolekus räägin on hääl enamvähem normaalne, aga teatud olukorras/teatud häälikut öeldes on mu hääl nagu multikategelasel või kui perearstile helistan ja pean rääkima ilmekalt, mu hääl oleks nagu porgandil ja katkendlik.
Kas ma peaksin muretsema, võtma ühendust arstiga, kes mind lõikas või on see normaalne, kuna kurk ja kõik alles taastuvad?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
2 nädalat peale operatsiooni on see piirkond veel üsna õrn, lõplik taastumine võib võtta aega 1-2 kuud. Aga kindlasti soovitan helistada või e kirjutada opereerinud arstile ja küsida tema hinnangut.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Luumurru kohta

Kui on luumurd kas siis võib saunas käia?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Oleneb murrust. Sõrme ja varbaluude puhul ei näe probleemi. Lahtise luumurru ja värske osteosünteesi korral kindlasti mitte enne kui haav on täiesti paranenud. Kui luumurd on kipslahases, siis saunas ...

Loe edasi

VALUD PÕLVE PIIRKONNAS

Umbes kuu tagasi algasid valud paremas põlves, mille tuemusel olin sunnitud valtima põlve kõverdusi või siis vajaduse korral kükitada tegin seda röögatuste saatel. Paaril korral on jalg libestunud ja siis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ortopeedilise probleemiga, mina vaid üldkirurg.
Porbleem võib olla nn. degeneratiivses vigastuses kui ka väljakujunenud artroosis. Vaja oleks ortopeedi läbivaatust. Enne seda võiks teha ...

Loe edasi

Lapse jalad

Tere
Minu äsja 5-aastaseks saanud lapsel on jalad viimase poole aasta jooksul muutunud altpoolt põlvi väljapoole kumeraks (false curvature). Kas sellist jalakuju on võimalik korrigeerida harjutustega/ ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Selles vanuses on lapse luud väga "pehmed" ja õigete jalatsite, reziimi ja harjutustega on võimalik enamus muresid vältida. Saan soovitada perearsti külastust, lapse läbivaatust, senise arengu ...

Loe edasi

Hematoom säärel

Tere!
Kukkusin 1.jaanuaril, nahk jäi terveks aga säär põlvest allapoole läks paiste ja siniseks. Määrisin Liotoniga, paistetus ja sinikas kaudusid päris kiirest aga umbes nädal hiljem avastasin et ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Masseerimist mina ei soovitaks. Võimalik, et see hematoom on nii suur, et vajaks evakueerimist/tühjaks laskmist. Valu peaks sellise ajaga juba järgi andma. Soovitan näidata kirurgile.

Loe edasi

Põlve valu trauma tagajärjel

Tere Lõin eelmisel esmaspäeval 10.01.22 Põlve vastu WC-poti ära. esialgu ei saanud aru, et miskit viga. Tunni kahe möödudes ei saanud põlvele toetuda ja oli paistes ja sinine . Nüüd on ikka veel vähe paistes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ühinen Soome tohtri soovitusega, kuigi raske uskuda, et sellisest löögist võiks luuvigastus tekkida. Pehme koe vigastust tavaröntgenis näha ei ole. Iga trauma nõuab paranemiseks aega.

Loe edasi

Pärasoole veritsus

Tere! Küsimus siis järgmine! Mul juba aastaid selline probleem, et kui käin hädal nr. 2 siis on tulnud ka verd aga viimased umbes 6kuud on olnud veritsus nii tugev, et lausa pm õrnalt niriseb verd! Valusi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui potti tilgub peale roojamist, siis on veritsus ilmselt väljastpoolt - kõige tõenäolisemalt hemorroididest. Kui verekaotus on suur, siis oleks ikkagi põhjust perearstile seda kurta. Korduva verejooksu ...

Loe edasi

kõhus gaasid, väljaheiteks värvuseta läbipaistev lima. mis haigus see on?

Kõhus gaasid, väljaheiteks värvuseta läbipaistev lima. mis haigus see on?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult selle kirjelduse alusel diagnoosida pole võimalik. Kui sellised nähud jäävad püsima, oleks näidustatud koloskoopia. Pöörduge perearstile.

Loe edasi

Täiskasvanu kinnine keelekida

Tere.
2 a tagasi hakkkasid lõulauud valutama.
Nüüd uuesti. Olen käinud 6 erineva arsti-füsioterapeudi juures ja lõpuks arvatakse, et keelekida on kinnine ning vajaks oppi. See äkki leevendaks. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen üldkirurg ja pole pädev selles spetsiifilises küsimuses. Peaksite pöörduma näo-ja lõualuukirurgi vastuvõtule - Eestis sellised spetsialistid on olemas TÜK-s ja PERH-s.

Loe edasi

Tere, pikemat aega olnud selline asi ei sügele ei valuta kas tegu võib olla sünnimärgiga? Vōi mingi muu asjaga?

Tere, pikemat aega olnud selline asi ei sügele ei valuta kas tegu võib olla sünnimärgiga? Vōi mingi muu asjaga?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pildi järgi võib olla sünnimärk ehk neevus aga ka mingi muu nahakasvaja - hemangioom, fibroom. Soovitaksin pöörduda dermatoloogi vastuvõtule. Perearsti saatekirja pole selleks vaja.

Loe edasi

Veenilaiendi põleti, tromb.

Tere!
Kas selline veenipõletik võib lõpuks ohtlikuks kujuneda? Tekkis järsku, algul 2 cm õhtuks juba 8 cm kõva, tihke, kuumav köis. Võtan verevedeldajat teist nädalat, määrin liotoniga, tugisukkpüksid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Reeglina pindmiste veenide tromboflebiit kopsutüsistusi ei anna ja see ohtlik ei ole.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: