Käte suremine 06.05.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere

Tänan vastuse eest!
5- aastat tagasi sattusin kopsuga emosse ja sealsed arstid tuvastasid ühtlasi ka insudi.
Käisin perearsti juures kes suunas mind Rapla neuroloogi juurde, seal lasti teha mitmeid uuringuid ja selle alusel arst ei tuvastanud, et mul oleks olnud insult.
Kuus aastat tagasi tekkis paremasse kätte valud ja hiljem jalga, paar kuud ei saanud toastki välja, jalg ei tahtnud alluda liikumisele.
Millist arsti soovitate, sest sellest ajast väldin nendega kontakti.

Lugupidamisega

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Soovitaksin Teil uuesti neuroloogi poole pöörduda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Operatsioonijärgne liikumine

Tere! Kui mul luumurd tekkis, siis tuli opp ja pandi jalga mingisugune plaat ja varras. Varras võeti mõne aja pärast välja, kuid plaat võetakse umbes 8 nädalat peale oppi välja. Kui saan enne seda juba ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus puudutab ortopeediat, mina vaid üldkirurg.
Selliste andmete alusel jääks jänni vist ka ortopeed, kuna Te ei kirjelda, millise luuga on tegemist. Tavaliselt ka plaati 8 nädala pärast veel ...

Loe edasi

Osgood schlateri tõbi

Tere

Olen 17 ja mängin aktiivselt võrkpalli umbes 1,5 aastat tagasisain teada, et mul on osgood sclatteri tõbi, Varem oli see ka tundlik ja suur muna põlvel, nüüdseks aga tundub et tõbi on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ortopeedilise teemaga, mina vaid üldkirurg.
Nimetatud tõbi on teismeea iseparanev haigus. Soovitav on sel ajal koormusi piirata. Peaksite pöörduma oma küsimustega ortopeedile. Reeglina ...

Loe edasi

sapikivide eemaldamine

Tere! 16.06.20 käisin dr, Kirs"i juures kes saatis mind kompuutrisse. Selgus, et mul on sapi kivid pisikesed .Ise ei teadnudki.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sapikivid, mis patsiendile vaevusi ei põhjusta, praeguste seisukohtade alusel ravi ei vaja. Tõenäosus, et aasta jooksul tekib sapikividest vaevusi, on 4%.

Loe edasi

Suur varvas punane, valulik ja paistes.

Tere, mul on selline mure, et paar päeva kandsin kitsaid jalanõusid, suur varvas oli vastu krõnksus. Mõned päevad peale seda mingi hetk läks varvas ümerringi kõikjalt punaseks ning ka lõpuks väga paiste ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt tegu varba mädapõletikuga - kitsas jalanõud võibki olla selleks traumaks, mis asja vallandas. Kui mäda ei pääse korralikult välja on vaja mädakolle ka avada. Otsustamiseks peaks siiski arstile ...

Loe edasi

Kõrva taga olev väike muna

Paar päeva tagasi avastasin kõrva taga väikese valutu nahaaluse mügariku, mida sõrmega tunda(katsudes kõva)
Tunnen muret, kuna googeldades taolist asja lööb ette koheselt jubedad tulemused..

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult pildi järgi on raske seisukohta võtta. Kõige sagedamini on sellised moodustised naha tsüstkasvajad. Oleks vaja siiski ise näha ja katsuda.

Loe edasi

Refluks, söögitoru

Oli refluks, vahelihase song. Tehti operatsioon ja kaks kuud oli justkui kõik korras, ei pidanud enam refluksivastast ravimit (Omepraxol jt) tarvitama. Siis aga kahe kuu möödudes oli korraks söögitoruspasm ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Refluksivastane operatsioon ja bariaatriline operatsioon on põhimõtteliselt kaks erinevat asja. Mis konkreetselt Teile tehti, saate teada Teid opereerinud kirurgilt. Soolekorinad on loomulik nähtus ja ...

Loe edasi

Ortoos(saabas)

Mul on jala lodiluumurd ning alguses määrati kips 8 nädalaks, kuid tana peale 2 nädalat võeti kips ära ning määrati ortoos, saabas(pildil). Kas ma peaks sellega kohe kõndima hakkama või kas võin üldse ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Järk-järgult tuleks alustada jala koormamisega. Vältida tuleks siiski tugevat valu - see võikski olla koormuse doseerimise indikaatoriks.

Loe edasi

paistes ja punane jalg

tere .maadlen juba üle nädala oma vasaku paistes jalaga.asi läheb iga päevaga hullemaks .nüüd on lisandunud ka punased laigud täpid ja kõrvetuse tunne .külma vett jalg ei kannata võib öelda üldse vett ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võiks tegu olla roospõletiku e. erüsiipelasega. See on naha ja naha aluskoe infektsioosne põletik põhjustatud streptokokkide poolt. ravi on antibakteriaalne.

Loe edasi

Rangluu murd

Kas rangluu on paranemiseks õiges asendis?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olen üldkirurg ja mitte ortopeed.
Rangluu paraneb hästi, Dislokatsioon, mis teiste luude puhul vajaks korrigeerimist, siis tähtsust ei oma. Sellist luumurdu võib ka opereerida, kuid olulist eelist ...

Loe edasi

Valu paremal ribide all.

Tere.
Probleem valuga paremal roiete all. Tehtud kõikvõimalikud testid ja uuringud kuid leitud ei ole midagi. Gastroskoopia 5 korda kolonoskoopia korra. Kõik maksa näitajad korras. Sapikive ei leitud. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mina teeksin veel kompuuteruuringu ja kui põhjus ei selgu, siis soovitaksin pöörduda valuarstile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: