Pigistav tunne sûdames 11.07.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, olen 50-aastane naine ja mul on paar päeva olnud selline nagu pigistav tunne sûdames. Valu pole, lihtsalt selline ebamugavus ja pigistav. Seda on mul varemgi esineneud, kuid on suhteliselt kiirelt möödunud,nüûdseks juba 3 päeva nii olnud. Eile oli juba hea, ei tundnud midagi sellist ûldse,kuid tãna jälle tagasi. Muidu olen fûûsiliselt aktiivne inimene, käin 2 korda vãhemalt jôusaalis. Nüûd pole muudel pôhjustel nãdal aega saanud käia, võib see sellest olla põhjustatud? Või kui ei siis Mis võiks sellise tunde pôhjuseks olla ja kas on pôhjust muretsemiseks? Lisainfona, on mul ka kôrge vererõhk ja tarvitan selleks ravimeid, etkel rõhk ja pulss normaalsed.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Soovitaksin pöörduda perearstile - südamepiirkonna aistingud, mida Teil varem pole olnud, väärivad tähelepanu. Ei soovita treeninguid jätkata, kuni põhjus pole selge.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Abipalve

Tere!10.07.2019 13:55:00 7919 - Röntgeniülesvõte alajäsemetest (kaks ülesvõtet)
TEOSTATUD UURINGUD RG060316 x 1 Põlveliigese röntgenülesvõtted (seistes, otseülesvõte AP ja külgülesvõte), parem ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vajate ortopeedi abi - füsioterapeudi poolt arvatud meniski vigastus vajaks kas kinnitust või ümberlükkamist.

Loe edasi

Põlve valu

Tere!

Olen 15 aastane, mängin jalgpalli treenin 5x nädalas. Umbes 2a tagasi juhtus põlvega trauma vahepeal see valutas nii, et ära põhimõteliselt mängi jalgpalli 3 päeva ja siis läks valu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla traumaga, aga noorsportlastel esineb ka ülekoormusest põhjustatud haigusi. Peaksite end näitama (laste)ortopeedile - perearst peaks Teid suunama.

Loe edasi

Jala valu

Tere!
Maikuus tagurdas mulle kõnniteel kaubaveok otsa. Vasak jalg sai kõige rohkem vigastada (Lahtine jala lodiluumurd,Lahtine mediaalse [keskmise] talbluu murd). Tehti naha siirdamist. Sellest ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Normaalne see pole kindlasti - ükski trauma ja selle tagajärjed pole normaalsed. Samas tekkinud vigastust olematuks ei tee. Ilma Teid nägemata ei ole mul võimalik midagi täpsemalt öelda.

Loe edasi

atroofiline magu

Kas te saaksite mulle need vastused digiloost lahti seletada:

1. visiit. Uuringul bioptaat tähistatuna mao limaskestalt. Näha on mõõduka ümarrakulise põletikuinfiltraadiga maotüüpi limaskesta, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie jaoks on kõige tähtsam, et maliigsust ei esine - kasvajat ei ole. Vereproovi võiks teha kord aastas. Gastroskoopia sagedus võiks olla üle 2-3 aasta.

Loe edasi

Valud paremal ja seljas

Tere,viimased kuud on mul valud paremal roidekaare all selline tuikav ja näriv valu,samuti selja keskel valutab selgroo lülid,katsudes on valusad,aegajalt valutab ka tuikavalt ülaselg. Mul on helicobakter ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Raske öelda. Kui raviga valud kaovad siis on need seotud maoga. Üldiselt seljavalusid mao-ja kaksteistsõrmiksoole haigustega siduda on raske, kuigi mitte päris võimatu.

Loe edasi

Lipoom

Tere Doktor!

Minu mure seisneb selles, et märtsis 2 kuud peale sünnitust avastasin endal paremal rangluu all oleva kühmukese, valguse käes on see näha, muidu silma ei hakka, kuid katsudes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoom valu anda ei tohiks .Lipoom pahaloomuliseks ei lähe. UH võib usaldada. Kui lipoom häirib (ka psühholoogiliselt), soovitan eemaldada. Muud ravi ei ole.

Loe edasi

Furunkul?

Päraku kõrval (naha all) on tekkinud mingi moodustis nagu muhk ca 2x1cm. Alguses oli ainult ebamugav istuda, mõtlesin, et hõõrdusin vms, kuid pärast hakkas vajutamisel valutama. Mõne päeva möödudes läks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nii paraproktiit, kui ka furunkul on mädanikud. Paraproktiidiks teeb selle lokalisatsioon ja lähtumine pärasoolest. Soovitaksin konsulteerida kirurgiga.

Loe edasi

Masknarkoos

Kas mul on võimalik saada tuimestuse asemel maksnarkoosi kui mu hirm süstide ees ei ole lihtsalt hirm vaid täielik foobia?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peate leidma anestesioloogi, kes on Teie tingimustega nõus - minu teada ka masknarkoosi puhul tehakse süsti.

Loe edasi

Ateroomi eemaldamine

Umbes 2 aastat tagasi tekkis intiimpiirkonda n-ö munake umbes cm suurune, mis vastavalt hõõrdumisele (aluspüksi äär) kas suurenes või siis kadus mõneks ajaks üldse ära. Nüüd viimasel aastal on see pidevalt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite pöörduma kirurgile. Kui Teil on haigekassa kindlustus, siis peaksite võtma perearstilt saatekirja ja maksma läheb see siis vaid visiiditasu. Ilma perearsti saatekirjata võite pöörduda igasse raviasutusse, ...

Loe edasi

Veresoonte laienemine valudega

Jalad valutavad

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Võimalused on:
ravimid, operatsioon, tugisukad. Mis oleks Teile parim, saab otsustada vaid peale läbivaatust.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: