Pigistav tunne sûdames 11.07.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, olen 50-aastane naine ja mul on paar päeva olnud selline nagu pigistav tunne sûdames. Valu pole, lihtsalt selline ebamugavus ja pigistav. Seda on mul varemgi esineneud, kuid on suhteliselt kiirelt möödunud,nüûdseks juba 3 päeva nii olnud. Eile oli juba hea, ei tundnud midagi sellist ûldse,kuid tãna jälle tagasi. Muidu olen fûûsiliselt aktiivne inimene, käin 2 korda vãhemalt jôusaalis. Nüûd pole muudel pôhjustel nãdal aega saanud käia, võib see sellest olla põhjustatud? Või kui ei siis Mis võiks sellise tunde pôhjuseks olla ja kas on pôhjust muretsemiseks? Lisainfona, on mul ka kôrge vererõhk ja tarvitan selleks ravimeid, etkel rõhk ja pulss normaalsed.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Soovitaksin pöörduda perearstile - südamepiirkonna aistingud, mida Teil varem pole olnud, väärivad tähelepanu. Ei soovita treeninguid jätkata, kuni põhjus pole selge.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Liigese valu, põlve tagune valu

Tere! Mul on juba 11-aastasest saadik olnud probleeme liigestega. Jalgadega olen käinud mitmete arstide juures, kuid tol hetkel ütlesid kõik, et kasvamise valud. Tänaseks pole palju muutunud ning valud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Minu arusaamist mööda peaks olema tegu ortopeedilise või reumatoloogilise probleemiga. Ainult Teie poolt esitatud kirjelduse alusel pole võimalik isegi nende vahel vahet teha - vaja oleks vereanalüüse, ...

Loe edasi

Pilodinaalsiinuse lõikus

Tervist , käisin 13ndal veebruaril pilodinaalsiinusega operatsioonil . Nüüdseks olen 2 nädalat tööl käinud ja tagumikuvahel hakkas jube valus .. järgnevast päevast võtsin töölt vabaks ja hommikul ärgates ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pilonidaalsiinuse operatsiooni tulemuslikkus ei ole kahjuks 100%, võimalikud on retsidiivid. Ega midagi ekstreemset teha polegi vaja - hoolikalt pesta, võimalusel piirkonda vähemalt kord nädalas raseerida, ...

Loe edasi

Keelevähk

Tere!
Küsimus antud teema kohta. Olen suitsetanud paar aastat. Umbes nädal aega tagasi hakkas mu keel valutama nagu oleks selle mõne kuuma joogiga ära kõrvetanud. Ebamugav oli süüa ja juua, nagu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Keelevähi korral on valu kaunis teisejärguline - siis kui haigus on juba kaugele arenenud. Algstaadium valu ei põhjusta. Keele valulikkus on kõige sagedamini põhjustatud aftidest - väikesed haavandid. ...

Loe edasi

Kõhugaasid,päraku punetud

Soolestikus tohutud gaasid.Tuim valu vahel paremal roidekaare piirkonnas.Gaaside teke pole seotud toitumisega,need möllavad terve päeva vältel.Teen hingamis harjutusi,jalutan päevas 7-8 km,võimalusel ka ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teema gastroenteroloogiline. Vajaliku sooleuuringud. Võimalik ka teatud toidu talumatus, mida saaks dieediga reguleerida.

Loe edasi

Opeteeritud paremal kubemesong, valud nüüd vasakul.

Tere,
Tahtsin küsida nõu mida teha, operatsioon tehti mulle paremale poole kubemesongale 15.jaanuar PERH-is erakorraliselt, paigaldati ka võrk, umbes 2.nädalat tagasi hakkas pitsitav valu vasakul, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vasakpoolset valu parempoolse kubemesonga operatsiooniga siduda on keeruline. Välistatud ei ole teise poole song. Seda kinnitada või välistada ilma läbivaatuseta ei saa. Vasakpoolne alakõhu valu koos soolepassaazi ...

Loe edasi

Peale meniski operatsiooni

Tere,
23 märts oli meniski operatsioon paremal jalal (eemaldati tükk ja puhastati kõhre vist)
alates 25 märtsist hakkas vasak jalg paistetama kergelt ja valutama (nagu lihaskramp vms) ja ka ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vasaku õla ja põlve valu ei oska küll kuidagi parema põlve meniski operatsiooniga siduda. Kui, siis ehk olite operatsiooni ajal ebasoodsas asendis, mille tagajärjel sellised vaevused. Selline palavikureaktsioon ...

Loe edasi

vahelihase pôletik?

Umbes kaks kuud on paremal pool rinnus valud hingates ja liigutades, oli vahepeal ka mûkobakter kopsus, kuid ei tea kas see vôib rinnus olevat valu môjutada. Igatahes on see valu hàiriv ja siiani annab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Valu hingamisel võib olla mitmest põhjusest - kopsupõletik (mis Teil arvatavasti oli), kopsukelme põletik (mis võib eelnevaga kaasneda), roietevaheline neuralgia, lihasvalu, roidemurd jne. Vahelihase ...

Loe edasi

Päka all olev valulik kühm/muna.

Tere.

Lapsel u pool aastat päka all valulik muna/punn. See on läinud ajaga veidi suuremaks. Segab lapse normaalset jalale toetust, kuna teeb talle valu.

Ette tänades!

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult vaatamisest jääb väheseks. Silma järgi tundub olevat clavus ehk konnasilm. Katsumisega saaks eristada, kas paksend piirdub nahaga või on tegu naha all paikneva struktuuriga.
Konnasilma ravi ...

Loe edasi

Veresoontega toimub midagi?

Tere, küsimus järgmine, kas võib olla mingi veresoonte luppjumine või lõhkemine? Vasku käe randmel/veresoontel oli valud u 3-4 h tagasi nüüd kätt vaadates on näha, et seal oleks nagu mingi heledam laik. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti ei ole see veresoonte viga, pigem olete endale treeninguga liiga teinud. Teie vanuses veresoonte lupjumine ei ole aktuaalne. Muretsemiseks põhjust ei näe.

Loe edasi

Hüppeliiges

Tere!
03.03.20 väänasin välja parema hüppeliigese. Kõrgealt astudes + 20kg lisaraskus. Hüppeliiges painus diagonaalis väljapoole. Järgmine päev läks paiste. Hetkel siis 25 päeva möödas. Teatud x ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Väänamise käigus mingil määral saavad kindlasti rebestatud liigeskapsel ja sidemed - sellest ka tekkinud hematoom. Sellise asja lõplik paranemine võtab mitu kuud. Vältida tuleb uut vigastust, milleks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: