Pigistav tunne sûdames 11.07.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, olen 50-aastane naine ja mul on paar päeva olnud selline nagu pigistav tunne sûdames. Valu pole, lihtsalt selline ebamugavus ja pigistav. Seda on mul varemgi esineneud, kuid on suhteliselt kiirelt möödunud,nüûdseks juba 3 päeva nii olnud. Eile oli juba hea, ei tundnud midagi sellist ûldse,kuid tãna jälle tagasi. Muidu olen fûûsiliselt aktiivne inimene, käin 2 korda vãhemalt jôusaalis. Nüûd pole muudel pôhjustel nãdal aega saanud käia, võib see sellest olla põhjustatud? Või kui ei siis Mis võiks sellise tunde pôhjuseks olla ja kas on pôhjust muretsemiseks? Lisainfona, on mul ka kôrge vererõhk ja tarvitan selleks ravimeid, etkel rõhk ja pulss normaalsed.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Soovitaksin pöörduda perearstile - südamepiirkonna aistingud, mida Teil varem pole olnud, väärivad tähelepanu. Ei soovita treeninguid jätkata, kuni põhjus pole selge.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Haavandid päraku ümbruses, kannikate vahel ja naha/suu kuivus

Tere ! Mure selline
Umbes 3 kuud tagasi panin tähele, et roojale minnes potile istudes tekkis tunne et nahk päraka ümber on väga pingul ja oli /on sellessinases kohas rebenemise tunne , hiljem ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et olete pühkimisega enda anaalpiirkonnale haiget teinud. Soovitan peale tualetis käimist veega pesta ja ettevaatlikult kuivatada, peale mida pehmendava kreemiga määrida. Eesnäärme kitsenemise probleemiga ...

Loe edasi

Küüs tuli ära

Küüs tuli ära või tuli serv lajti mis hakkas jooksma ja praegu küünt nagu pole on valus ja kardan et ei kasvagi tagasi. Kuidas olukorda parandada millega paremaks muuta ja mida teha , kole ja valus on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Midagi olulist küüne kasvamise kiirendamiseks teha ei saa. Kui küüs eemaldada (tuleb ära) võtab tagasikasvamine aega kuni 4 kuud. Kui küünemaatriks on kahjustamata, kasvab ta tagasi igal juhul. Kuna ...

Loe edasi

Peale luumurdu on jalg paistes

Ma sõidan tõukerattaga ja 23. Juunil läks jala luu katki. Mind viidi arsti juurde ja mulle öeldi et kolmes kohas on luu katki. Täpselt ei tea kus kohas olid mõrad aga võin öelda kus asusid. Üks oli väike ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale luumurdu võib paistetus kesta kuni pool aastat pikkamööda järjest vähenedes. Pikemal jalgadel viibimise järgselt paistetavad kuigivõrd ka tervete inimeste jalad.

Loe edasi

Suure varba luumurd

Tere!
Umbes kuuaega tagasi murdsin suure varbaluu ning kandsin kipsi 3 nädalat ja varvas paranes. Nüüd 2 päeva tagasi juhtus õnnetus ja lõin suurevarba vastu seinaäärt ja varvas valulik ja paistes. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma kipsita saab küll - on olemas spetsiaalsed lahased. Kas on luumurd või lihtsalt põrutus - oleks hea teha siiski uus rö-pilt.

Loe edasi

Valud kõhu ülaosas rinkere keskel all

Mis võib olla põhjus

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Esimesena mõtleksin maoprobleemidele, kuid ka sapipõie ja kõhunäärme haigus võib end selles projektsioonis ilmutada.

Loe edasi

Haav

Tere

Sattusin 5/6 päeva tagasi hoogu ja lõikusin kogemata liiga palju. Suurem haav on 0.3 mm lai. Kas mul on vaja õmblema minna?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei näe olulist põhjust. Haavad on kaetud koorikuga, ilma põletikuta. Armid jäävad igal juhul. Õmblemine haavade paranemist ei kiirenda.

Loe edasi

Põlve trauma

Mure siis järgmine. Kukkusin oma mitmeid aastaid järjekordselt haige põlve marraskile. Nüüd, aga asi järgmine. Kukkusin ja peale seda koju jõudes määrisin diclakiga seda. Nüüd on selle haava ümber ka sinakaslillakas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjelduse järgi vigastuse diagnoosimine võimalik ei ole. Vajalik on näha, katsuda, teha uuringud. Soovitan pöörduda perearstile, kes siis vajadusel suunab ortopeedile.

Loe edasi

Spina bifida

Tere!
Esitan küsimuse oma 13 aastast poja kohta.Teeb palju sporti,suvel sai hoobi alaselga jalgpalli ajal.Peale seda kurdab seljavalu,lasime teha röntgeni.Seal selgus,et diagnoosis seljaajusong,kaasa ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Spina bifida on kaasasündinud patoloogia - tähendab selgrookanali mittetäielikku sulgumist. Esineb kuni 15% elanikkonnast. Raskemad vormid esinevad harva ja nendega kaasnevad neuroloogilised sümptomid ...

Loe edasi

Vingumürgituse tüsistused

Kas võib olla vingumürgituse tagajärg,et südame kohal on valulik ja valus hingata

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See pole küll kirurgiline küsimus, kui nii palju kui mina tean, ei oska vingumürgitust selliste kaebustega siduda.

Loe edasi

Abipalve

Tere!10.07.2019 13:55:00 7919 - Röntgeniülesvõte alajäsemetest (kaks ülesvõtet)
TEOSTATUD UURINGUD RG060316 x 1 Põlveliigese röntgenülesvõtted (seistes, otseülesvõte AP ja külgülesvõte), parem ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vajate ortopeedi abi - füsioterapeudi poolt arvatud meniski vigastus vajaks kas kinnitust või ümberlükkamist.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: