Pigistav tunne sûdames 11.07.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, olen 50-aastane naine ja mul on paar päeva olnud selline nagu pigistav tunne sûdames. Valu pole, lihtsalt selline ebamugavus ja pigistav. Seda on mul varemgi esineneud, kuid on suhteliselt kiirelt möödunud,nüûdseks juba 3 päeva nii olnud. Eile oli juba hea, ei tundnud midagi sellist ûldse,kuid tãna jälle tagasi. Muidu olen fûûsiliselt aktiivne inimene, käin 2 korda vãhemalt jôusaalis. Nüûd pole muudel pôhjustel nãdal aega saanud käia, võib see sellest olla põhjustatud? Või kui ei siis Mis võiks sellise tunde pôhjuseks olla ja kas on pôhjust muretsemiseks? Lisainfona, on mul ka kôrge vererõhk ja tarvitan selleks ravimeid, etkel rõhk ja pulss normaalsed.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Soovitaksin pöörduda perearstile - südamepiirkonna aistingud, mida Teil varem pole olnud, väärivad tähelepanu. Ei soovita treeninguid jätkata, kuni põhjus pole selge.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Meeletu higistamine ja kuumatunne.

Tere!

Selline mure on ,et peale paari aastast narkootikumide tarvitamist tekkis väga suur higistamine üle kogu keha ja kuumatunne koguaeg. Iga liigutus ajab higistama. Öösiti ka läbimärg. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Narkootikumide tagajärjed on väga mitmesed. Üldkirurgina ei ole kahjuks pädev nõu andma. Peaksite pöörduma narkoloogi vastuvõtule.

Loe edasi

Süljenäärme kasvaja

Tere,

Selle aasta veebruaris avastasin kõrva juurest kühmukese, mille suuruseks mõõdeti ultrahelis 1,6 cm. Juunis sain biopsia kaudu teada, et tegemist on healoomulise süljenäärme kasvajaga. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Midagi kiiret selle asjaga ei ole. 3 cm on juba selline kasvaja, mis paistab välja ja iseeneslikku taandumist ma ei usu. Soovitan Teil kui laps on sündinud ja Teie elu jälle rööbastel - ehk 2-3 kuu pärast ...

Loe edasi

Suur varvas

Varbaküüned kasvavad sisse.Valutab veritseb leemetab on väga punane.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sissekasvanud küüne puhul tuleks teha väike operatsioon Hiljem on ka tähtis, kuidas küüni lõigata - nurki ei tohi ümaraks lõigata.
Peaksite pöörduma kirurgi vastuvõtule.

Loe edasi

Luumurd

Tere. Türgis reisil olles kukkus abikaasa ühe käe peale ja kohalikus taraumapunktis tuvastati randma juures luumurd ja ka käe peal oli miski mõra. Eesti jõudes läksime perearsti juurde, pandi lihtsalt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kontrollröntgen on igal juhul soovitav. Ainult juhul, kui luufragmentide seis on ideaalne, pole seda hiljem vaja teha.

Loe edasi

skleroteraapia

Nädal tagasi tehti skleroteraapia,mingeid probleeme pole siiani olnud.Kas saun on lubatud?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Saun paar nädalat peale skleroteraapiat pole soovitav.

Loe edasi

Mügarik jalal

tere ! Mure selline et paar aastat olnud kanna liigesekohas pehme muna mis aeg ajalt valutab , katsudes ka pehme ja valus pole , mllega võiks tegemist olla ? Tromb ju olla ei saa ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjrlduse järgi ei oska öelda, millega tegu. Võiks olla healoomuline kasvaja või ganglion- soovitaksin näidata kirurgile.

Loe edasi

Kas sapipõie oeratsiooni järjekorras olles võib reisima minna?

Olen sapipõie operatsiooni üldjärjekorras kividega väga täitunud sapipõie tõttu. Avastati seoses tugeva sapipõie põletikuga, mis on hetkel pärast ravi taandunud.
Üldjärjekord pidi hetkel olema umbes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sapikividega reisile minna on igal juhul risk, kuigi meditsiiniabi on Euroopa Liidus ju kättesaadav. Samas võõras kohas põdeda ja opereeritud saada pole vast kõige mõnusam.

Loe edasi

Pärakus mure

Vabandan ebameeldiva küsimuse ja pildi eest, aga tervisega seoses on mure.
Päraku üleval pool seinal on selline muna taoline moodustis. Just punnitamisel ja wc-s korralikult pühkides tunned, et midagi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu peaks olema hemorroidiga. Midagi ohtlikku selles ei näe. Kui arsti juurde minna, tuleb ikkagi alustada perearstist. Kui olete nõus ise visiidi eest tasuma, siis võite ka ise tasulisele visiidile minna ...

Loe edasi

Veenilaiend

21 a. noormehel vasaku jala reie ülaosas veenilaiend. Esmalt ilmus kogu jala pikkuses sirgelt laienenud veen. Seniks, kuni arsti vastuvõtule aeg avanes, oli muutus järgmine: Laiend muutus reie ülaosas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Veenilaiendid on kaunis laialtlevinud patoloogia. Süvenemise vastu aitavad hästi tugisukad ja ka operatsioonist on tavaliselt abi. Ilma nägemata on raske soovitusi anda.

Loe edasi

Tagumik higistab ja haisen ......järgi.

Tere

Vaevab selline probleem et kui füüsiliselt aktiivine olla hakkab tagumik
ainsa kohana meeletult higistama. Isegi
Ja hakkab mingid möga august välja ajama.
Tänu sellele ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite end näitama proktoloogile. Võib-olla polegi muud viga, kui et pesete liiga palju.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: