Pigistav tunne sûdames 11.07.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, olen 50-aastane naine ja mul on paar päeva olnud selline nagu pigistav tunne sûdames. Valu pole, lihtsalt selline ebamugavus ja pigistav. Seda on mul varemgi esineneud, kuid on suhteliselt kiirelt möödunud,nüûdseks juba 3 päeva nii olnud. Eile oli juba hea, ei tundnud midagi sellist ûldse,kuid tãna jälle tagasi. Muidu olen fûûsiliselt aktiivne inimene, käin 2 korda vãhemalt jôusaalis. Nüûd pole muudel pôhjustel nãdal aega saanud käia, võib see sellest olla põhjustatud? Või kui ei siis Mis võiks sellise tunde pôhjuseks olla ja kas on pôhjust muretsemiseks? Lisainfona, on mul ka kôrge vererõhk ja tarvitan selleks ravimeid, etkel rõhk ja pulss normaalsed.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Soovitaksin pöörduda perearstile - südamepiirkonna aistingud, mida Teil varem pole olnud, väärivad tähelepanu. Ei soovita treeninguid jätkata, kuni põhjus pole selge.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

hüppeliiges paistes

Tere, mul on selline mure et kolm nadalat tagasi väänasin jala välja joostes! Olen kasutanud Lioton 1000 geeli ja ka ortofen kreemi aga need pole siiani aidanud! Esimene nädal polnud erilist valu aga nüüd ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Alustan lõpust - kui Teil hüübimishäireid ei ole, siis trombiohtu ma ei näe. Luumurru välistamiseks oleks vaja teha rö-ülesvõte. Kuna alguses oli Teil valu tagasihoidlik, siis luumurdu pigem ei usu. Igasuguse ...

Loe edasi

Maksa siirdamine

Kust saaks abi? Mul on algstaadimis sitroos.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tsirroos on tõsine maksahaigus. Haiguse põhiliseks tekkepõhjuseks on alkoholi ülemäärane tarvitamine ja maksapõletikud - hepatiit A,B ja C. , ülejäänud põhjused on harvaesinevad. Maksatsirroosi raviga ...

Loe edasi

Üle poole aasta valud rindkeres ja kaalulangus.

Tere!

Minu isal, kes on 70, on juba üle poolel aasta vaevelnud valudega rindkeres ja ülaseljas. Kaal on langenud 120 kg 99 kg peale. Kõhtu on ümbritsenud mitmeid aastaid visteraalne rasv, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui arstid, omades kõiki uuringu andmeid, pole hädale jälile saanud, siis minul vaid nende andmete alusel on see võimatu. Kuna kirjeldate kaaliumi tõusu veres, siis võib olla tegemist neerupuudulikkusega ...

Loe edasi

Üle poole aasta valud rindkeres ja kaalulangus.

Tere!

Minu isal, kes on 70, on juba üle poolel aasta vaevelnud valudega rindkeres ja ülaseljas. Kaal on langenud 120 kg 99 kg peale. Kõhtu on ümbritsenud mitmeid aastaid visteraalne rasv, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui arstidel, kellel on olnud kasutada kõik uuringute andmed, pole õnnestunud hädale jälile saada, siis minul ainult Teie poolt esitatud informatsiooni alusel midagi tarka öelda on võimatu. Kui kompuuteruuring ...

Loe edasi

Lümfisõlmed kaelal

Tere!
Sooviksin teist arvamust seega kirjutan siia.

Nimelt avastasin novembris 2019 endal kaela pealt muhu mida tunda oli ainult katsudes. Suuremaks läheb see siis kui kaela liigutan. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lümfisõlmede suurenemine võib viidata põletikulisele protsessile - kaelapiirkonnas hammaste, neelu, põskkoobaste jne. põletikule. Kui lümfisõlmed on suurenenud ka mujal, siis võib tegemist olla ka mingi ...

Loe edasi

Lümfisõlmed kaelal

Tere!
Sooviksin teist arvamust seega kirjutan siia.

Nimelt avastasin novembris 2019 endal kaela pealt muhu mida tunda oli ainult katsudes. Suuremaks läheb see siis kui kaela liigutan. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lümfisõlmede suurenemine ja valulikkus võib kaasneda suvalise põletikuga antud piirkonnas - hammaste probleemid, neelu ja kurgupõletik, põskkoopa põletik, jne. Põletiku vaibudes peaks mööduma mingi aja ...

Loe edasi

Roojamine on valulik

Proovisime elukaaslasega eelmine nädal anaalset vahekorda minule esimene kord, temale mitmes. Kasutasime ka beebiõli, et oleks asi libedam ja lihtsam. Peale seda juba nädal aega on valus roojata. Koguaeg ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt on tekkinud limaskesta rebendid. Soovitaksin tarvitada küünlaid, vältida kõhukinnisust. Perearst võiks küünlad välja kirjutada. Käsimüügi küünlad aitavad samuti, kuid pole nii efektiivsed.

Loe edasi

Õlavalu,kõõluse rebend.

Tere, olin hädas vasakus õlas oleva valuga.Ultraheliuuring näitas supraspinatus kõõluses läbivat defekti.Perearst soovitas esialgu ravivõimlemist.Kas sellest oleks abi või oleks parem opereerida?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist ortopeedilise probleemiga, milles end eksperdiks ei pea. Peaksite konsulteerima ortopeediga.

Loe edasi

Liikuv muna taoline moodustis põse ja silma vahelisel alal

Tekkis mitme löögi tagajärjel vutimuna suurune moodustis kas peaksin pöörduma silmaarstile

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui nägemisega probleeme ei ole, siis silmaarstile pöördumiseks vajadust ei näe. Ilmselt on tegu hematoomiga, mis peaks aja jooksul resorbeerima.

Loe edasi

Rangluu murd

Tere!

Murdsin minestades rangluu (õlapoolsest otsast), Murd nägi välja selline, et luuotsas tükk küljest. Kas on võimalik et see luutükk kasvab valesti tagasi ja parandamiseks vaja oppi?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

100% kindlusega vastamiseks oleks vaja näha rö-pilti. Reeglina kasvavad kõik rangluumurrud kokku. Luutükkide ebasoodsa seisu korral võib jääda deformatsioon, mis ei pruugi funktsiooni segada, kuid võib ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: