hemorroidid? 10.01.04 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!

Tekkisid hästi pisikesed (u nööpnõelapea suurused) nahast kõrgemad punnid istmikule ja jalgevahele. Tundub, et neid tuleb juurde. Peale sugulist vahekorda läheb tupe ja päraku vaheline koht (ei oska paremini nimetada), või täpsemini, selle tupepoolne külg, valusaks ja püsib valus umbes päeva. Soole tühjendamine on siis valus, aga verd ei tule. Hiljem läheb valu üle.
Olen noor naisterahvas, sünnitanud ei ole. Kõhu kinnisus on enam-vähem krooniline, aga erilisi vaevusi ei ole põhjustanud. Mul on väga visalt taanduv bakteriaalne vaginoos, mis põhjustas ka pidevalt tagasituleva põiepõletiku. Kas need võivad omavahel seotud olla? Kas üldse on tegu hemorroididega ja kuhu/kelle poole ses asjus pöörduda?

Ette tänades, Maria

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Pöörduma peaksite kas günekoloogi või kirurgi poole. Kirjelduse järgi ei ole tegemist hemorroididega. Vaginoos ja põiepõletik võivad omavahel seotud olla küll. Kui probleem on retsidiveeruv, peaksite uurima ja ravima ka oma partnerit. Probleem võib olla ka seksuaalhügieenis.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pärakus suruv tunne

Tere,millest võib tekkida pärakusse suruv tunne ?nagu oleks pidevalt nr 2 häda aga midagi ei tule.pärakus esineb ka tuima valu ja kõht on pigem kinni..

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Põhjuseid võib olla erinevaid - nii sooles endas, kui ka naaberorganites. Ka kõhukinnisus võib seda põhjustada. Samas võib selline aisting olla ka ilma põhjuseta. Vajaksite läbivaatust ja uuringuid.

Loe edasi

Laps kukkus jalgrattaga

Laps kukkus rattaga põlve katki. Kas peaks minema arstile näitama?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Oleneb haava suurusest ja Teie oskusest seda ravida. Kirjelduse järgi olete toiminud õigesti - haav paraneb ise, Ravi seisneb põletiku vältimises.

Loe edasi

Mügarik paremal pool alakõhus

Tere!
Olen vaevelnud mügariku probleemi käes ca aasta. Aasta tagasi peale kolmandat sünnitust avastasin aeg ajalt paremalt poolt katsudes, et tekib mügarik. Alguses kadus kohe ära ning oli väga pisike. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mina pildi järgi oleks pakkunud samuti songa. Kindlalt midagi väita saab vaid läbivaatuse järel. Diagnoosimiseks võiks teha ultraheli uuringu.

Loe edasi

Valu

Tere.
Muret teeb Valu vasakul pool kõhus,esineb ka meeletut nõrkust.
Eile tehtud vereproovid Maksa,hemogramm Ja põletik olid korras.
Kas vähi või muu haiguse korral oleks need näidud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Korras analüüsid ei kinnita ega lükka ümber kasvajat. Kasvaja areneb aeglaselt, 3 nädalaga midagi hullu juhtuda ei tohiks. Teie vanust arvestades on kasvaja vähetõenäoline..

Loe edasi

Pimesool

Sooviksin teada mis sümptomid on siis kui pimesool on põletikus

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Apenditsiidi puhul on tüüpilisel juhul kõhuvalu, mis lokaliseerub paremale alla. palavik alguses võib olla tagasihoidlik, mis tõuseb haiguse süvenedes. Võib esineda ka iiveldus ja oksendamine, seda eriti ...

Loe edasi

sapikivid

Valud ülakõhus ilmselt sapikivide tõttu.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vanus pole operatsiooni vastunäidustuseks, küll aga võivad selleks olla kaasnevad haigused. Kui vaevused jäävad korduma, tuleks mõelda operatsioonile. - muud abinõud vaid ajutise efektiga.

Loe edasi

saba kondi tsüst

Tere!
Lähen nüüd varsti opile küsimus on selline
kaua sellest taasub ja kuidas see opp välja näeb?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu peaks olema pilonidaalsiinusega. Operatsioon seisneb tsüsti eemaldamises/välja lõikamises. Probleemiks on operatsiooni puhul haava paranemine, mis selle koha peal ei lähe alati nii nagu soovitud. ...

Loe edasi

põlv-

ACL-is on vana G 2-3 vahesumma rebend.



Radiaalne rebend mediaalse meniski tagumises sarves juuretasandi lähedal. Tagumises sarvekeha piirkonnas kompleksne alumine, ülemine ja ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Vajate ortopeedi abi, võimalik operatiivset vahelesegamist.

Loe edasi

Veritsus roojamisel iga ~5-6 nädala tagant. Kerge iiveldus, sool ärritunud.

Roojamisel esineb veritsus keskmiselt iga 5 nädala tagant. Viimane kord oli osa roojast verega koos, osa mitte. WC paber verine. Läheb üle 2-3 päevaga. Veri tundub olevat purpur-punane. Mitte väga ere ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Negatiivse peitvere analüüsi korral on soolevähi tõenäosus väga väike. Pigem on teil ärritunud soole sündroom. Soolevähi välistamiseks ongi vaja koloskoopiat. Soolevähk areneb aeglaselt, paar kuud koloskoopia ...

Loe edasi

Naba

Mul valutab paremal poolt naba ülevalt ja naba kõrvalt ning vahepeal lööb valu paremale poole keskele ja vahel alla nurka nagu luu juurde valu

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite end näitama perearstile. Sellise kirjelduse järgi ilma läbivaatuseta pole võimalik öelda, mis teid vaevab.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: