Hääl 26.11.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Käisin 2 nädalat tagasi kurgumandlite eemaldus operatsioonil ja kõik läks hästi.
Täna on 15-s päev ja muret teeb see, et kui ma tavaolekus räägin on hääl enamvähem normaalne, aga teatud olukorras/teatud häälikut öeldes on mu hääl nagu multikategelasel või kui perearstile helistan ja pean rääkima ilmekalt, mu hääl oleks nagu porgandil ja katkendlik.
Kas ma peaksin muretsema, võtma ühendust arstiga, kes mind lõikas või on see normaalne, kuna kurk ja kõik alles taastuvad?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
2 nädalat peale operatsiooni on see piirkond veel üsna õrn, lõplik taastumine võib võtta aega 1-2 kuud. Aga kindlasti soovitan helistada või e kirjutada opereerinud arstile ja küsida tema hinnangut.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valud paremal rinnal ja kaenla all

Tervist , nädal tagasi (täpsemalt 19.05.22) sõitis mulle otsa elektri tõukerattaga isik (ise olin rattaga) , mõlema kiirus ca 20 km/h, peale kukkumist väga midagi ei tundnud et oleks midagi viga olnud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Roidemurd on võimalik. Ega selle fikseerimine, so. röntegni tegemine midagi ei anna. paranemine võtab1-2 kuud. Tunda võib anda kauemgi. Valuvaigistid on ainus, mida tasub võtta. Ka pehmete kudede trauma ...

Loe edasi

SUGU ELUND

Millest võis tekkida munni peale punased laigud, aga ei sügele?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pole kirurgiline probleem. Tegu võib olla infektsiooniga. Soovitan pöörduda dermatoveneroloogi poole.

Loe edasi

Imelik moodustis/muna

Paar kuud tagasi avastasin paremast kannikast lohu seest munakujulise moodustise ja see teeb haiget.
Pöördusin perearstile ja ilma mingisuguse uuringuta ütles et tromb.
Mida edasi teha, et ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ultraheli uuring oleks sel puhul otstarbekas. Perearst võiks selle korraldada.

Loe edasi

Keelevähk

Kas pildi järgi on mul keelevähk?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pildi järgi hinnates Teil keelevähki ei ole.

Loe edasi

Tere. mis ma edasi peaksin tegema. kas ma ei peaks muretsema

Sapipõis niverdunud, õhukese seinaga, selge sisaldisega. Konkremente ei leia. Sapiteede
laienemist ei esine.

Maks normaalse suurusega, paremas sagaras hüperehhogeene teravalt piirdunud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi kirurgiliselt ravitavat haigust ma Teil ei kahtlusta. Probleem gastroenteroloogiline. Kaks võimalust - kas pole selge vaevuste põhjus või pole leitud Teile sobivaid ravimeid

Loe edasi

Lipoom

Tere, kas on võimalik, et sfenoidsiinuses on lipoom? Nii palju kui olen uurinud võib tekkida lipoom kõikjale kus on rasvkudet, kuid kas sfenoidsiinuses on ka rasvkude? Peaaju mrt uuringus kirjas järgmine ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mina täiendavate uuringute vajadust ei näe. Kui midagi teha, oleks see biopsia võtmine tuumorist. See on aga kaunis tüsilik protseduur ja ilma näidustuseta seda teha ei tasu. Oleneb ka sellest, kui palju ...

Loe edasi

Varvas paistes

Tere, mu 13 aastasel pojal hakkas vasaku jala suur varvas valutama ja läks paiste. Mida peaks tegema?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pildi järgi on tegu küünevalli põletikuga, mille põhjuseks on küüne sissekasv. Küüned on lõigatud liiga lühikeseks, eriti küünenurgad - seda ei tohiks teha. Praegu võiks teha jalavanne kaaliumpermanganaadi ...

Loe edasi

Roidemurd - valu ja trauma erinevates kohtades

Tere!

Kukkusin päris hea hooga vasaku rinna peale, oli korraks väga valus, kuid mõne minutiga valu taandus. Umbes paari tunni möödudes tugevnes rinna piirkonna roietes järjest tugev valu, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna rö-pilte pole näinud, ei oska kommenteerida. Roidemurd võib olla küll teises kohas võrreldes sellega, kuhu saite löögi.

Loe edasi

Ebamugavustunne ülakõhus

Tere
Mind vaevab ebamugavustunne ülakõhus. Olen tähele pannud, et enamasti 1,5-2h peale söömist. Põhiliselt kolmnurgas, vahel ka naba ümber.Ebamugavustundega kõhus kaasneb vahel ka keskendumisvõime ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise kirjelduse järgi Teile konkreetseid soovitusi anda ei oska. Probleem tundub olevat gastroenteroloogiline. Gastroskoopia peaks kindlasti tegema.

Loe edasi

Gastroskoopia enne maovähendusoperatsiooni

Tere,
Mind pandi järjekorda maovähendusoperatsioonile TÜ Kliinikus.
Kirurgi vastuvõtul öeldi ,et vaja on teha gastroskoopia, et küsiksin perearstilt saatelehe ja teeksin ära. Nüüd aga mõtlen, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Õige tähelepanek. Tegelikult on otstarbekas teha gastroskoopia ikkagi vahetult - s. o kuni 2-3 kuud- enne operatsiooni.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: