Kt uuring 20.11.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere
Käisin 19.11 emos seoses alakõhus ja külje valudega. Teostati analüüsid ja kt uuring, et välistada sapikivid ja pimesool. Uuringu vastuse peal on juttu küll sapist kuid mitte sõnagi pimesoolest. Kui küsisin seda arstilt ütles ta, et pimesoole põletik oleks kindlasti näha olnud ja muretsemiseks pole põhjust. Minu küsimus ongi järgmine, kas uuringu vastustest lähtuvalt võib pimesoole põletiku välistada?

Vastus: Saatedgn: sapikivid? valu põhjus, KT-uuring kõhust, vaagnast natiivis ja i.v. kontrastainega. Kopsubaasised on
tavapärased. Maks kontrasteerub tavapäraselt. Sapipõis iseärasusteta. Sapiteed laienemiseta. Pankreas, põrn,
neerupealised on tavapärased. Neerud kontrasteeruvad normipäraselt, on paisuvabad. Kusepõis on tühi. Suurenenud
lümfisõlmi ei visualiseeru. Paksenenud seinaga ega laienenud soolelinge ei visualiseeru. Vaba vedelikku ei visualiseeru.
Skelett on ealine. Kokkuvõte: KT-leid on normi piires.
Analüüsid: LH-plasma
ALAT 19 U/L =90
19.11.2021
00:00:00
Glükolüüsi
inhibiitoriga
plasma
Laktaat 1.04 mmol/L 0.5-2.2
Tervishoiuasutus: SA Pärnu Haigla(90004527)
Hindamise aeg: 19.11.2021 14:08:40
19.11.2021
00:00:00 LH-plasma
Naatrium 139 mmol/L 136-Uriini ribaanalüüs
Tervishoiuasutus: SA Pärnu Haigla(90004527)
Hindamise aeg: 19.11.2021 13:22:26
Erikaal 1.028 1.01-1.025
pH 6.5 4.5-8
Leukotsüüdid 25 /uL Negatiivne
Nitrit Negatiivne Negatiivne
Valk 0.25 g/L Negatiivne
Glükoos Norm Negatiivne
Ketokehad 1.5
mmol/L Negatiivne
Urobilinogeen 17 umol/L <=3.2
Bilirubiin 17 umol/L
Erütrotsüüdid Negatiivne
19.11.2021
00:00:00 LH-plasma
Uurea 3 mmol/L 2.5-6.7

Ette tänades

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

100% välistada ei julgeks - kompuutertomograafia on küll väga täpne uuring, kuid interpreteerib seda siiski inimene. Alati tuleb arvestada kliinilist pilti ja uuringute tulemusi sünteesis. Esineb ka juhtusid, kus CT uuring sapikive ei näita kuid ultraheli uuringus ja tegelikult on need olemas. Kui valud on kadunud, siis võiks apenditsiidi välistada.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Meniski uuring

Tere,

Mul on mureks põlvevalu, mis on peale kukkumist kestnud juba 3 kuud.
Arst kahtlustab probleemi meniskiga, röntgenipilt oli korras.
Kumb uuring näitaks meniski seisukorda ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Minu teadmiste järgi MRT, kuigi kogenud UH spetsialist oskab samuti meniski vigastust näha.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: