Diastaas ja nabasong 05.02.20 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!

Kas Eestis teostatakse Haigekassa kulul diastaasi operatsiooni? Kui jah, siis millise arsti juurde peaksin pöörduma?
Mul on üle 5cm diastaas ja nabasong. Samal ajal ma ei vaja rasvaimu, seega ei soovi plastikasse pöörduda. Ideaalkaalust olen 1 kg kaugusel kuna tegelen spordiga. Diastaas takistab normaalset elu trennis (teen harjutusi teistmoodi alati ei saa) ja igapäevaelus kuna ilmselgelt lõhun ma iseennast igapäevaselt mingil määral.
Rohkem lapsi pole plaanis, kolmest piisab.

Ette tänades

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Diastaas segab inimest tegelikult vähe, põhiliselt esteetiline probleem. Kui see Teid häirib, on see võimalik haigekassa kuludega likvideerida. Seda peaksid tegema kõik kirurgiaosakonnad.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Nabasong

Tere! Naba all on aeg ajalt torkiv valu, mis võib kaduda mitmeks kuuks. Ultraheli näitas, et mul on 1cm läbimõõduga nabasong. Kas operatsioon on asjakohane? Kas operatsiooni järgselt võivad näiteks võrgu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

1 cm nabasong soolepitsumisega ähvardada ei tohiks. Ka ei vajaks sellise suurusega nabasong võrguplastikat. Igasuguse operatsiooni puhul teeb otsuse patsient - kas ta tahab selliste vaevustega elada või ...

Loe edasi

Song ja sellest tulenev ravivõimalus

Tere. Täheldasin 2 nädalat tagasi, et naba on pundunud ja seest roosakaslilla värvusega. Samal hetkel märkasin ka, et naba kohale tekib pingutades suur tugev munataoline kogumik, mille suurus on ca. 5 ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pildi järgi on Teil kõhu sirglihaste diastaas ja ka väike nabasong. Diastaasi opereerimiseks vajadust ei näe, nabasonga võiks likvideerida küll. Söögitoru songaga need seotud ei ole. Minu hinnangul elustiili ...

Loe edasi

Nabasong ja disstaas

Tere. On olnud kaks rasedust (2012 ja 2016), pärast teist esines diastaas, mis oli tõenäoliselt songa esinemise (seljas) põhjuseks. Ei saanud normaalselt käia, kaks kuud suured valid, võtsin valuvaigisteid. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nabasonga opereeritakse kindlasti haigekassa kindlustust omavatel inimestel haigekassa raha eest, samuti suurt diastaasi, kui esinevad meditsiinilised näidustused. Väike diastaas ei vaja kirurgilist sekkumist ...

Loe edasi

Nabasong

Mu 86.aastasel emal on nabasong, mis tasapisi suureneb. Perearst arvas, et ei ole vaja opereerida. Minu küsimus on - kui ohtlik on nabasong 86.aastasele naisterahvale?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata on raske ohtlikkust hinnata - vaja teada songa suurust, inimese täidlust ja üldist tervislikku seisundit. Oht seisneb pitsumises, mis nõuab erakorralist operatsiooni. Pitsumine on seisund, ...

Loe edasi

nabasong

Tere,

Tahaks küsida, meditsiiniliselt näidustatud keha kontuurimine (kõhu eesseina plastika), mis juhul see tehakse?
Mul on 2 keisrilõike op. tehtud (2007a. ja 2014a.)
2015a. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma Teid nägemata on mul raske ammendavat vastust anda. Plastika operatsioone tehakse ka nn.riigihaiglates.

Loe edasi

nabasong

Hiljuti sain teada,et mul on nabasong. Mul on eluaeg naba veidi punnis olnud kuid peale sünnitust läks naba veidi suuremaks ja kõhulihaste vahel on vahe. Vahe ulatub ribideni välja ja on u 2 cm laiune. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võib Teil olla ka naba song, kuid mida kirjeldate tundub olevat hoopis kõhu sirglihaste diastaas. Raseduse ajal venivad kõhukatted välja. Kõhu sirglihaste vahel on nn. valgejoon - kõõluseline ...

Loe edasi

Punn-naba

Kas punn-naba saab opereerida ilusaks? Või pole sellel väga mõtet (kaob ajaga vms)?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti saab naba kuju operatsiooniga korrigeerida. Nn."punn-naba" võib olla ka nabasong, mille ainuke ravimeetod Teie eas ongi operatiivne.

Loe edasi

Kõhuvalu

Mu vennal valutab kõht umbes 3 päeva juba ja see valu on kõige teravam naba alt. Käisime haiglas öeldi, et pimesool pole. EMOs ka käisime midagi ei olnud aga väga valusasti ikka valutab kõht. Võtnud on ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nabasong võib põhjustada valu küll, kuid kas Teie venna kõhuvalude põhjuseks on nabasong ma küll väita ei julge. Kui kõhuvalu ei möödu, soovitan uuesti Lastehaigla EMO-sse pöörduda.

Loe edasi

nabasong

Tere! Elukaaslasel,kes on 57a.mees on pikemat aega olnud nabasong (10a.)Tahaks küsida,kui ohtlik nabasong ikkagi on ja kui suureks vôib veel kasvada, antud hetkel on umbes(12*12cm)
Tänan!

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selliste mõõtmetega nabasong on väga suur. Kõikide songade ohtlikkus seisneb nende võimaluses pitsuda - sool tuleb songakotti ja ei lähe enam tagasi, tekib turse, mille tagajärjel verevarustus songakotis ...

Loe edasi

nabasong

Tere!

Olen 25 aastane kõhn naisterahvas. Juba teist aastat on mul väikese lapse tassimisest tekkinud nabasong. Aastaaega tagasi ütles kirurg, et opereerimiseks peab song veel natuke kasvama. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui nabasong vaevusi ei pohjusta, siis pole ka tema opereerimisega mingit kiirust. Ise song kindlasti ara ei kao, aga kasvamise ootamisel ka mingit motet ei nae.. Leidke endale sobiv aeg operatsiooniks, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: