Põlvekedramurd 08.01.11 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, mul juhtus selline õnnetus, et sain löögi vastu vasakut põlve käiakiviga. Oli tegemist põlvekedra piirkonnas lahtise haavaga ning põlvekedra murruga. Asetatud üla pooluse stabiilsuse suurendamiseks 3,5(40mm) kruvi.
Miks on vasaku poolse põlvekeder nüüd laiem kui enne, miks paistetus ei alane ja miks põlv kõveraks ei lähe, et sellest on möödas juba seitse nädalat.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Peale sellist operatsiooni liigesjäikus on küllaltki tavaline, ka mõõdukas turse võib olla. Vajaksite ravikehakultuuri. Peaksite Teid opereerinud ortopeediga selles suhtes konsulteerima, kui intensiivselt ja millises ulatuses peaks alustama.

Kas see arutelu oli kasulik? Teie arvamus võeti arvesse.

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Piklik kühm selgroo kõrval, ribide kohal

Tere!
Nädal tagasi kukkus mu seljale (põiki üle selja) umbes lapse käsivarre jämedune puu. Valus ei olnud, käis kerge mütsakas ainult. Kätesse tekkis korraks kerge surin aga see möödus mõne minutiga. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Moodustis, mida kirjeldate võiks olla verevalum. Kui tegu oleks murruga, siis vaevalt Te nii vähese valuga oleksite olnud. Verevalum peaks ajaga kaduma - arvan, et küürselgsus Teid ei ähvarda.

Loe edasi

Nabasong

Tere! Naba all on aeg ajalt torkiv valu, mis võib kaduda mitmeks kuuks. Ultraheli näitas, et mul on 1cm läbimõõduga nabasong. Kas operatsioon on asjakohane? Kas operatsiooni järgselt võivad näiteks võrgu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

1 cm nabasong soolepitsumisega ähvardada ei tohiks. Ka ei vajaks sellise suurusega nabasong võrguplastikat. Igasuguse operatsiooni puhul teeb otsuse patsient - kas ta tahab selliste vaevustega elada või ...

Loe edasi

Käel ranne valus!

Tere! Kuna randmes on valud! Esimese asjana käisin perearstil sealt edasi tegin tavalise röngteni! Vastuses osteoarthrosis def.art.carpometacarp.1(2a.)et radioulnar.dex.1a. Palun öelge kas see lihtsalt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pilt kirjelduse järgi pole korras - tegemist degeneratiivsete muutustega s.o. east ja kulumisest põhjustatud muutustega kui traumat pole kunagi olnud. MRT tegemine on näidustatud - annab informatsiooni ...

Loe edasi

Võimalik mõra või põrutus.

Tere, kukkusin nädal tagasi toolilt maha kus olid ees erinevad asjad ja tõmbasin jala katki. Koheselt läks siniseks. Mädal möödas ja ainilt marrastus paraneb aga verevalum läheb aina suuremaks. Väiksema ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui on kahtlus mõrale, tuleks teha rö-ülesvõte. Tuleks pöörduda EMO-sse.

Loe edasi

Vennal Maksatsirroos ei tea kas alkoholist või C hepatiidist

Tere!
Mul venna algasid probleemid u 3 kuud tagasi seede häired nägu hall kahvatu eelnevalt tarbis alkoholi 3- 4 krda nädalas mitte maani täis kuid siiski .see selleks võttis magne b 6 t terve kuuri ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kogu edastatud informatsiooni alusel võib oletada, et Teie vennal on maksa tsirroos. Selle tekkes on roll mõlemal teguril - nii alkoholil kui ka C hepatiidil. Kui tsirroosiga kaasneb juba kollasus ja vee ...

Loe edasi

Paistetus käel

Tere. Käel on imelik paistetus. Algas see juba umbes 4 aastat tagasi. Käsi on keerates valus randmest. Lisaks on nüüd tekkinud veel üks väike muhk, mis on katsudes valus.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilmselt 4 aasta jooksul olete käinud juba erinevate arstide juure ja on tehtud ka erinevaid analüüse ja uuringuid. Kahjuks pole ma imearst ja ainult sellise informatsiooni alusel Teid aidata ei oska.
Loe edasi

Kas song saab tulla tagasi

Kas on võimalik, et kubeme song tuleb 2-5 aasta pärast tagasi aga teise kubemesse

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui song tuleb teisele poole, on see juba uus haigus. Kahjuks võib song tagasi tulla ka samale poole. Et seda vältida, tuleks peale songaoperatsiooni järgida juhendeid, mis peale operatsiooni antakse: ...

Loe edasi

Katkise varbaga kõndimine

Tere! Nimelt tegin oma suure varba kõrval oleva varba katki trennis. Käisin emos ja öeldi, et pean seda lihtsalt hoidma ning kandma sellist teipi, mis ühendab kaks varvast. Nii umbes 2-3 nädalat. Selgusetuks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teadmata, mis oli Teie vigastus, soovitaksin vältida seda, mis valu teeb.

Loe edasi

Hääl

Käisin 2 nädalat tagasi kurgumandlite eemaldus operatsioonil ja kõik läks hästi.
Täna on 15-s päev ja muret teeb see, et kui ma tavaolekus räägin on hääl enamvähem normaalne, aga teatud olukorras/teatud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
2 nädalat peale operatsiooni on see piirkond veel üsna õrn, lõplik taastumine võib võtta aega 1-2 kuud. Aga kindlasti soovitan helistada või e kirjutada opereerinud arstile ja küsida tema ...

Loe edasi

Veri väljaheites

Kuu aega tagasi märkasin verd väljaheide peal. Käisin perearsti juures, kus tehti vere-ja roeanalüüsid. Peitvere analüüs kaks korda negatiivne, kalprotektiin natuke üle normi ( 60). Käisin ka proktoloogi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Jämesool oleks vaja kogu ulatuses ära kontrollida. Võiksite uuesti proktoloogi poole pöörduda.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: