Valutav anuse piirkond. 23.08.16 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tugevate liigespõletiku ja -valude vastaste ravimite tarvitamisel põletav valu päraku piirkonnas.Pühkimine,pesemine äärmiselt valulikud,käsn vahel kergelt verine või limane.Diagnoositud haavand,kuid väga valulik kogu rõngas.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kirjelduse järgi on Teil anaalfissuur. Tõsine häda - ei tapa, aga segab elamist. Haiguse ravi on väga pikaajaline, vahel on vajalik ka operatiivne vahelesegamine. Peate pöörduma ikkagi proktoloogi poole - kui keegi üldse aidata oskab, siis nemad.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valutav sörm

Tere,

Vörkpalli mängides ja vastu vöttes jäi pöial halvasti ning sai pörutada, maakeeli öeldes - läks pahupidi. Algul läks esimeste päevadega pöidla ümbrus pihu sees siniseks. Küsimus selline, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist on sidemete venituse ja rebendiga, millega kaasneb hematoom. Päriselt ei saa kunagi välistada ka luumurdu, kui rö pilti pole tehtud. Sellise asja paranemine võtab aega kuni 2 kuud. Selle aja jooksul ...

Loe edasi

Anuse piirkond väga valulik.

Päraku piirkond väga valulik,justkui oleks lahtine haav,mida ei ole.Pühkimine ja pesemine väga valusad toimingud ja esialgu peale salviga määrimist ka väga valus.Seedimine korras.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kirjelduse järgi võiks olla pärakulõhega. Peaksite uuesti proktoloogi poole pöörduma.

Loe edasi

mügarik naha all

Tere,
avastasin endalt naha alt mügariku, mis on ka valulik. Asub ta üsna ebamugavas kohas, anuse piirkonnas. Kus oleks võimalik antud asja lasta üle vaadata ja kontrollida.

Ette tänades,

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

On võimalik, kui pöördute perearsti vastuvõtule. Kui tema peab vajalikuks, siis ta suunab Teid kirurgi juurde. Meie haiglas kirurgi vastuvõtule registreerimine telefonil 6171135. Kui soovite perearsti ...

Loe edasi

Kimaroi

Tere,

Olen 43.a. naine. Kolm päeva tagasi tekkis mul kimaroi ja valud on meeletud. Palun andke nõu, kas selle vastu on mingit ravimit ja mis see oleks.

Lugupidamisega,
M. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitaksin Proktocedyl küünlaid. Need on aga retseptiga saadaval, nii et peate külastama ka perearsti. Anuse piirkonda võiksite panna Lioton geeli.

Loe edasi

Anuse fissuur-

Mulle pandi selline diagnoos,kui olin oma vaevustega arstide juures ära käinud
Kuna olen selle hädaga märtsi kuust maadelnud,siis soovitati minna opile.
Küsimus on aga selline,kui kaua saab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selline häda tavaliselt pahaloomuliseks ei lähe, kuid põhjustab vaevusi ega lase täisväärtuslikult elada. Esimese valikuna kohe operatsiooni mina siiski ei soovitaks - on olemas ka konservatiivse ravi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi