Ninavaheseina operasiooni järgne olukord 29.04.16 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,

10 päeva pärast ninavaheseina operatsiooni tekkisid alguses peavalud, kerge väsimus ning järgmine päev ka ajas veidi iiveldama. Nina ei valuta, vaid on läinud aina paremaks. Kas need sümptomid võivad olla põhjustatud operatsioonist (ehk on tekkinud mingi põletik vms) ? Verejooksu ninast ega palavikku pole olnud. 4x päevas kasutan nina loputamiseks soolalahust. Peale operatsiooni võtsin 5 päeva antibiootikume ning samal ajal ka turset vähendavaid tablette (Cirrus).

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ilmselt on need nähud seotud ikkagi operatsiooniga. Kui enesetunne siiski läheb ajas paremaks, muretsemiseks põhjust ei näe.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Ninavaheseina kõverus

Tere!

Tahaksin täpsustada, kui on ninavaheseina kõverus vasakule 7mm, siis kas see on palju või vähe ning kuidas seda mõõdetakse. Kuna mul on juba korra elus (kui olin 15) tehtud ninavaheseina ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ninahingamistakistus on elukvaliteeti oluliselt mõjutav seisund. Koostöö perearsti ja nina-kõrva-kurguarstiga. Kui vaja, siis tehakse uus operatsioon või leitakse muu lahendus.

Head ...

Loe edasi

Nabasong

Tere

Elukaaslasel on teagnositud nabasong,millega käis ka operatsioonil .
Suurus oli sellel tugev mehine rusika mõõtu vasakul küljel nabal.
Peale operasiooni oli kadunud see ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei tohiks nii olla. Tuleks teha UH uuring. Võimalik on retsidiiv aga ei saa välistada ka muid komplikatsioone.

Loe edasi

ninavaheseina operatsioon

Tere!
Mul plaaniline ninavaheseina operatsioon kahe päeva pärast aga täna tuli hambast plomm välja ja hambaarsti juurde sain aja kahe nädala pärast.
Olen kuulnud,et mõningaid operatsioone ei ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Seda peate küsima Teid opereeriva kirurgi käest. Ainult plommi väljatulek pole ise veel takistuseks - tähtis on, et põletikku ei oleks.

Loe edasi

Ninavaheseina operatsiooni järgne olukord

Tere!

Üleeile tehti mulle ninavaheseina operatsioon. Operatsiooni teostanud kirurg keelas kategooriliselt nina nuuskamise pärast lõikust. Samas tunnen , et nina on tatti täis ja vaja oleks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kuna olen üldkirurg ja selliste operatsioonidega ei tegele, siis on raske Teile nõu anda. Mina väga suurt vastuolu ei näe - nii Teie kirurg kui trükitud meelespea keelavad nuuskamise, vahe seisneb vaid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi