Pölveoperatsioonist möödunud 1 kuu. 25.02.16 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kas pean suutma liikuda ilma toekeppide abita maja treppidest kui tehispölve operatsioonist on möödunud 1 kuu vöi on liiga vara? Toas liigun ilma abita.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

See kui toas liigute ilma abita, on juba suur asi. Treppidel käimisel kasutage abivahendeid, nii kaua, kui vajate. Taastumine selliste operatsioonide järgselt on väga individuaalne ja selliseid termineid ei ole olemas, kuna peaks abivahenditest loobuma - abivahendid on ju ka selleks, et vältida kukkumisi ja uusi võimalikke traumasid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valgejoone songa operatsioon

Tere!

Käisin veidi rohkem kui kuu aega tagasi kõhu valgejoonesonga operatsioonil ning kõhtu paigaldati ka mingisugune tugevdav materjal. Õpin ülikoolis muusikat ning mängin puhkpille...minu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui operatsioonist on möödunud 2 kuud, võite teha kõike, mis enne operatsioonigi.

Loe edasi

kanüüli tekitatud vigastus

Tere! Olen 30a. Kuu tagasi tehti veenilaiendite lõikus ühel jalal, milleks tehti üldnarkoos. Selleks torgati vasakusse kätte kanüül ja oli näha/tunda, et seda tehti robustselt. Selle tagajärjel on labakäe ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu on ilmselt veenipõletikuga. See, mis teinud olete on õige. Ajapikku valu peaks kaduma, kõvad tükid kohati võivad jääda. Midagi väga ohtlikku selles ei ole.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi