Tükk munandi küljes 08.02.16 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tervist, avastasin parema munandi küljes oleva valutu tüki. Umbes 3 kuud tagasi käisin kubemesonga operatsioonil. Enne seda sellist nähtust ei olnud. Peale operatsiooni oli munand tükk aega paistes ja valulik, kuid see oli arvatavasti normaalne operatsiooni järgne nähtus. Nüüdseks valu ja paistetus kadunud, kuid tükk munandi külge tekkinud ning ka sama munand on nähtavalt kõrgemal kui teine.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Sellised nähud seoses songaoperatsiooniga aeg-ajalt esinevad. Kui vaevusi ei põhjusta, ei näe muretsemiseks põhjust. Kui tüki osas muutusi ei esine, siis pole vaja midagi ette võtta.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Munand

Tere
On väga kahtlane pall munandi küljes. Pall on vasakpoolse munandi küljes ja see on väike ja kõva aga valus see ei ole kas oskaksite öelda mis see võiks olla?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegu võib olla munandimanuse tsüstiga. Täpseks vastuseks peaks muutuse käega ja vajadusel ka ultraheli uuringuga läbi vaatama. Soovitan kindlasti kõik munandi piirkonnas leitud muutused meestearstile ette ...

Loe edasi

Munand

Vasakpoolse munandi küljes on liikuv juha (toru). Kas peaks muretsema või ei

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mõlema munandi küljes on munandimanus, ilmselt see, mida kirjeldate toruna. Mõlemal ei pruugi see nii hästi olla palpeeritav, mistõttu kirjeldate seda vaid ühel munal. Arvan, et muretsema ei pea - kahtluse ...

Loe edasi

Tükk kõrva taga

Tere!
Vasaku kõrva taga luu peal on umbes 0,5 cm läbimõõduga kõva tükk, mis on luu küljes kinni. Mis asi see olla võiks?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See võib olla eksostoos (luukühm) aga ka lümfisõlm. Et midagi konkreetset väita, peab nägema/ katsuma.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi