tarkusehammas? 17.12.15 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Käisin eelmine nädal oma kahe probleemse hambaga arstijuures, ülevalt hammas tõmmati välja mis oli suhteliselt ära lagunenud ning paistetus ümber ,alumine läks puurimisel pooleks ja ootan uut aastat et kroon sinna peale panna, arst kirjutas ka rohud mida hakkasin koheselt võtma : metronidazol nycomed 500mg. Mingiaeg tegi alumine hammas natuke valu. Peale esmaspäeva kui hammas välja tõmmati, on alt tagumised hambad tundlikud, lõualuu valus, kurk ka juba valus, terve see vasak alumine pool on valus.. Neelata ega süüa korralikult ei saa kuna tagumisi hambaid kokku pannes on valus, kui pikali viskan siis pean palju siplema et leida see õige asend magama jäämiseks, sest isegi kael on valus. Vahepeal teeb ikka meeletut põrguvalu. Kas tegemist võib olla tarkusehambaga ?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Sellise kirjelduse järgi on raske midagi öelda, liiatigi pole see minu eriala.
Kui kaasneb ka palavik, peaksite kindlasti pöörduma hambaarsti poole või erakorralise meditsiini osakonda lähimas haiglas. Hambast võivad lähtuda tõsised kaelainfektsioonid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

tarkusehambad

Tere, olen 21a naine. Probleem on selles, et mul tulevad kolm tarkusehammast korraga ja üks tuli enne aga onka nüüd kiiremini hakanud välja lõikuma.Alumine parempoolne tarkusehammas pole veel väljas kuid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

kahjuks küsimus pole minu erialast, mida valdan. Igal juhul on operatsiooni võimalik teha ka üldnarkoosis.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi