Alaseljavalud 17.12.14 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kannatan üle 20 aasta alaseljavalude käes. Tean, e peale sünnitus tekkis väike kõverus. Viimasel uuringul selgus, et diskid on kulunud. Soovitati nagu juba 20 aastat võimelda. Võimlengi. Igapäev. Abi pole. Määrin ka Fastum geeliga, Diclaci geeliga. Olen kõigerohkem abisaanud pipraplaasrist. Peale selle muidugi söön valuvaigisteid. Ibuprofieni ei saa enam süüa - magu ei kannata. Siis söön paratsetamooli. Abi on lühiajaline. Küsimus selline - miks ei taheta mind opereerida? Või kasvõi ootejärjekorda panna. Olen veel küllaltki noor inimene, aga elukvaliteet on väga all.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Küsimus neurokirurgia/ortopeedia piirimail. Mina vaid üldkirurg ja küsimuses mitte liiga kompetentne.
Igat seljavalu operatsioon ei ravi. Kui Teile operatsiooni pole pakutud, siis ilmselt puuduvad selged näidustused operatsiooniks s.o. ei olda kindlad, et operatsiooniga saab Teid aidata. Teine võimalus, et Te pole sattunud lihtsalt õige spetsialisti juurde - võiksite küsida teist arvamust spetsialistilt, kes tegeleb seljahädadega.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

õndraluu

Probleem on järgmine: nimelt mul on õndraluu sissepoole kaardunud, nii et sõrmedega selle tippu puuduta suhteliselt vaevaline (moodustab sellise konksu). Esinevad ka alaseljavalud. Kas õndraluu normaalse ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ei saa aru, miks peaks õndraluu asendit muutma. Valud vaevalt et sellest on. Kui pole ise haiget ega rö pilte näinud, ei oska seisukohta võtta.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi