Põlv 28.05.14 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, üle 10a on põlv liigesest välja käinud ( kapsel paigast liikunud, silmaga näha). Seda juhtub järjest sagedamini ja põhjust nagu polekski, nt istun diivanile, keeran voodis külge jne. Mõned aastad tagasi käisin ortopeedi juures ja sealt öeldi, et üliliikuv liiges- midagi pole teha. 2 nädalat tagasi juhtus jälle , seekord oli paigast ära pool tundi, sain paika ja mõne aja pärast jälle, siis läks paika ruttu. Läksin uuesti ortopeedile. Tehti pilt-näitas väikest artroosi, ei midagi tõsist. Arst ütles, et järelikult on põlvelihased nii välja veninud, et tühisel põhjusel liigub paigast ja selle vältimiseks 2 võimalust- operatsioon või bandaaž. Soovitas 3 kuud bandaažiga proovida ja kui ikka käib välja, siis opile. Ei tulnud siis kohe selle peale, aga kui nüüd mõtlema hakata, siis see bandaaž on ju abivahend, ega see mu lihaseid ju pingule ei tõmba ja seega peaks ma ju bandaaži jäämagi kandma. Töötan kokana, seega päev läbi jalgadel. Mis on teie soovitus?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kuna olen ise üldkirurg ega mitte ortopeed, pean nõustuma soovitustega, mis Teile ortopeed andis. Ise kaldun arvama, et 10 aastat kestnud vea puhul vaevalt enam ortoos palju aitab. Niipalju kindlasti, et ortoosi pealolles ei tohiks luksatsiooni nii kergesti tekkida. See eeldaks aga ortoosi kandmist pidevalt.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Põlv

Kukkusin kruusapeal ja nüüd on põlv katki ja olen puhastanud antiseptikuga ja sidet peal hoidnud kuid ikka tekkib mingi kollane kiht peale. Milles võib asi olla(haav on 4×2cm)

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See on normaalne reaktsioon haava paranemisel. Kollane vedelik on koevedelik. Haavale võib peale panna joodisalvi.

Loe edasi

Põlv

Põlv valutab detsembri lõpust kuni praeguseni. Põlv on paistes ja trepist üles kriuksub põlv. Vahepeal nagu lukustub põlv ja ei saa siis liikuda.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

EMO teema see ei ole. Vajaksite ortopeedi abi.

Loe edasi

põlve trauma

Kukkusin 11.dets. ja kukkudes põlv väändus sissepoole ja väljaspool käis valu sähvakas. Käisin kirurgil ja - põlvekeder on nihkes ning liiges ka kulunud. Esimesed nädalad ei olnud valu põlves vaid lihased ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lihtne trauma peaks selle aja jooksul juba järele andma. Arvan, et vajate ortopeedi konsultatsiooni ja detailsemaid uuringuid.

Loe edasi

tehis põlveliiges.

Tere ,Selline küsimus ,mida teha kui kunst põlv ei paindu sobivalt ja lihased on paistes kuigi operatsioon oli 31.09.2014,arst pakkus välja jõuga murda põlv liikuvaks .Kardan kas see võiks aidata. Lp.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu ortopeedilise küsimusega, milles ei pea ennast eksperdiks. Soovitan juhinduda Teid opereerinud kirurgi ettekirjutustest. Kui neid ei ole, siis minna uuesti tema konsultatsioonile.

Loe edasi

Põlvesidemete vigastus ja paistetus

Tere!
Kas külgmiste põlvesidemete vigastuse korral võib paistetada terve põlv ja terve jalg,k.a labajalg ja varbad?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Täiesti võimalik

Loe edasi

Valulik põlv pool aastat peale operatsioon.

Selline küsimus, et käisin peaaegu poola aastat tagasi põlvega lõikusel. Lõikusel paigaldati menisk uuesti kahe mediaalse kinnitusega. Peale lõikust tekkis põlve põletik ja põlv paistetas päris suurelt ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie seletrusest on raske aru saada, mis oli Teie vigastus ja mis täpselt tehti. Kuna ilmselt Te pole tulemusega rahul, siis peaks nagu midagi ette võtma. Mida ja kui palju teha annab, peaks kõige paremini ...

Loe edasi

põlv paistes

tere. .mul mõni päev tagasi läks põlv paiste, ilma mingi põhjuseta. .käisin perearsti juures, tegime vere proovid ja röntkenid ära ja need ei näidanud midagi halba kuid põlv on ikka paistes.
Milles ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui ilma põhjuseta (traumata) tekib liigese paistetus, kahtlustaksin mina esimeses järjekorras reumaatilist haigust. Kui põletikunäitajad on samal ajal normis, võib olla tegu ka mingi vana trauma tagajärgedega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi