Täpsustamata osteomüeliit 07.10.13 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere. 9aastane poiss hakkas umbes 2-3 nädalat tagasi kurtma kannavalu, et astuda valus. Kuna poiss teeb pea igapäev trenni ja üldse on väga aktiivne laps, siis arvasin, et lõi äkki kuskil ära. Määrisin valuvaigistava geeliga mitu päeva, läks nagu üle, aga siis panin tähele, et laps lonkab kergelt. Ütleb, et valu on ainult kõndimisel, niisama ei valuta. 02.10.13 käisime kirurgi juures. Tehti röntgenpilt, kirurg ütles, et tavaline vigastus lastel, ei midagi hullu. Määras raviks Diclaci, tagasi ei kutsunud. Hiljem kodus lugesin patsiendiportaalist, et diagnoosiks pandud " täpsustamata osteomüeliit", mis pani mind muretsema. Kopeerin Teile haiguse loo siia:

Diagnoos Põhihaigus:
S90.0 - Kannakontusioon [-põrutus]

Kaasuvad haigused, Diagnoos:
M86.9 - Täpsustamata osteomüeliit

Objektiivne leid
02.10.2013 - palpatsioonil kogu calc. valulik, eriti plant. fascia kinnituse piirkond RÖ- calc. osas näha hägujas varjustus u 1 x 1,5 cm , vähene eksostoos .

Kokkuvõte patsiendi ravist
Kokkuvõte ja soovitused: 02.10.2013 - soovit. kannapehmendust, lok. Diclac geeli , antud vabastus keh. kasvatusest kuni 18.10.2013.

Kas tõesti ainult Diclacit on abi ja midagi hullu pole? Oleme määrinud Diclaciga 2 korda päevas, aga paranemismärke pole, laps ikka lonkab.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tegu spetsiifilise lasteortopeedilise küsimusega, milles kahjuks ei ole kompetentne.
Et haigust kinnitada või välistada oleks vaja näha nii last kui ka röngenpilti. Võimalik, et osteomüeliit on ekslikult diagnoosiks sattunud. Minu teada esineb sellises vanuses hematogeenne osteomüeliit, mis on äge haigus, kulgeb valu ja palavikuga ja vajab igal juhul antibakteriaalset ravi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Mikrobioloogia analüüsi vastuse tõlgendamine

Mul diagnoositi krooniline osteomüeliit äravoolu-uurisega.
Võeti MB külvid:
Materjal FI - Fistli eritis fistulieritis Materjal par. puus Eelnev antimikroobne ravi $txt$
Uuringu eesmärk ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kas see on täielik vastus, saab öelda vaid vastaja. Nimelt selle uuringu vastuse järgi määrati mikroobide tundlikkust 3 antibiootikumi suhtes, mis kõik olid tundlikud - seda see "T" tähendabki. Kas tehti ...

Loe edasi

Luupõletik

Tere.
Küsimus siis järgmine-millised ravivõimalused on olemas luupõletikuks ja kas sellise diagnoosiga inimsel amputeeritakse haigestunud kehaosa kindlasti?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Luupõletik ei tähenda kindalsti kohe automaatselt amputatsiooni. Osteomüeliit on küll väga visalt paranev haigus ja mõningatel juhtudel tuleb ka amputeerida, kuid seda siiski harva. Luupõletikega tegeletakse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi