Valulik, sügelev ja kipitav pärasooleümbrus 22.09.13 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Kuna häda ei anna häbeneda, siis tahaksin Teie arvamust antud probleemile. Minul juba väga pikka aega ( umbkaudu 7 kuud) kipitab, sügeleb pärakupiirkond (ümbrus). Olen väga puhtustpidav inimene ja pesemine mitu korda päevas. Vaevused on küllaltki ebameeldivad (kellele meeldiks, kui tagant torgib, sügeleb). Oma ,,murega,, olen pöördunud ka perearsti juurde. Perearst küsis, et kas mul on kodus kass, vastasin, et on küll (toakass, õues üldse ei käi). Arst arvas, et tegemist võib olla kassilt saadud bakteriga, mis on asunud elama minu soolestikus ja kuna bakterid iseenesest ei kao, siis kirjutas rohtu, igal kolmel õhtul pidin sööma ühe tableti. Arst ütles, et kui kassibakter, siis see möödub peale rohtude söömist (sõime koos abikaasaga, kass ei söönud ja rohkem pereliikmeid meiega ei ela, abikaasal mingeid vaevusi ei olnud). Minul rohud söödud, aga probleem alles!!!! !Kass ja abikaasa tunnevad ennast endiselt suurepäraselt. Sügelus, kipitus, õrnad..nõelatorked saadavad aga mind vapralt edasi!!!! Öelge, kelle poole ma peaksin pöörduma, et saada sellisest ebameeldivast vaevusest lahti???
Lisan juurde, et olen kannatanud ja ka praegu kõhukinnisuse all, kuigi söön palju puu-juurvilja, aga pikk istuv töö on. Aga kas see just minu vaevusi tekitab-vist vaevalt!!!??? Palun väga abi!!!

Tänan Teid juba ette ja ilusat algavat, kuldset sügist.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Päraku sügelemist võivad põhjustada erinevad haigused ja pärasoole sügelemine võib olla ka omaette häda. Kõigepealt peaks välistama sooleparasiidid ja nahahaigused. Ka liigsest hügieenist ja pesemisest võivad tekkida sellised vaevused, eriti siis, kui pesete end seebiga pärasoole piirkonnast mitu korda päevas. Sellega eemaldate selle piirkonna naha loomuliku kaitse ja tekivadki sellised hädad. Piisab kui loputate end peale sooletühjendamist vaid leige veega, mille jägselt korralikult kuivatate. Rohkem pärasoole piirkonda ekstra pesta ei ole vaja.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Hemorroidid ?

Küsimus võibolla imelik, ent siiski ... viimase paari aasta jooksul on paar korda aastas tekkinud "midagi" tupe sissekäigu ja pärakuava vahele, justkui paistes veresoon, mis on valulik, ebamugav ja kipitav. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võib olla nii hemorroidi, kui ka lahkliha tavalise veenipõletikuga. Ilma ise asja nägemata ei oska kumbagi ei kinnitada ega ümber lükata. Soovitan paberiga pühkimise asemel peale tualeti kasutamist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi