Arm sõrmel 26.08.13 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere. Mul siis selline probleem, et lõikasin umbes nädal tagasi noaga sõrme. Ja päris suur lahtine tükk jäi. Mõtlesin, et kasvab kinni... Nüüd aga on siin (vist) liigliha. Sest mul järgmisel sõrmel oli ka sama... Arst ütles, et liigliha. Ei tahaks väga selliseid arme endale... On neid võimalik eemaldada?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kui end vigastate, siis kahjuks armidest pääsu ei ole. Väga koledat armi on küll võimalik korrigeerida aga enne paranemist pole seda mõttekas teha. Osad asjad silub ka loodus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Punn sõrmel

Tere,
umbes kuu aega tagasi tekkis nahale selline moodistis,
vaatasin et tavaline punn ja pigistasin katki ja desosin enne/pärast aga jäi veritsema ja veritses tükk aega.
Peaegu umbes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitaksin näidata dermatoloogile. Võimalik, et vajab kirurgilist eemaldamist.

Loe edasi

Sõrme painutajakõõluse vigastus

Tere!
Küsimus- kui sõrmel on painutajakõõluse vigastus (ei saa sõrme otsa liigutada), kas on võimalik, et operatsiooniga sõrm korda saab? Ja kas ajaga pole lootusetult hiljaks jäänud( 2 kuud alates ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Loodan, et operatsiooniga saab asja parandada, kuigi see pole minu eriala. kas traumast on möödunud 1 või 2 kuud, ei tohiks olulist rolli mängida.

Loe edasi

Parema käe 3 sõrme keskmise IF lüli piirkonnas palpeeritav moodustis Suurus umbes 2 cm

Mis sellel sõrmel võib olla? Ei valuta ainult kõrgem koht näpul.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata pean uskuma perearsti ja pakkuma ganglionit. Soovitan näidata kirurgile või ortopeedile.

Loe edasi

Vasaku käe väikesel sõrmel luumurd

Vasaku käe väikesel sõrmel luumurd. Kips pidi 3 nädalat peal olema. Võtsin kipsi ära, kui sõrme kõvertada ei saa, valus hakkab. Sõrm on paksem kui teine väike sõrm. Päeva peale on sõrm linud mõnest kohast ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale 3 nädalat kipsis olemist muutub iga liiges kangeks ja funktsiooooni taastamine võtab aega. Ka turse peale luumurdu püsib mõne aja. Muretesemiseks põhjust ei näe.

Loe edasi

muhk sõrmel

Lõikasin noaga sõrme ja nüüd on sellele kohale tulnud muhk mis on valus. Vahepeal läheb natukene suuremaks ja siis tõmbab tagasi.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellega peaksite siiski vastuvõtule tulema, ainult kirjelduse järgi on võimatu midagi mõistlikku öelda. Pealegi ei näe ma ühtegi konkreetset küsimust.

Loe edasi

Mügarik sõrmel

Lp. Doktor.
Tere. Mul on valus ja kõva (nagu luu) mügarik naha all. Asub väikesest järgmisel sõrmel, seal kus hakkab pihta sõrm ehk siis see liitekoht. Mul on olnud aastaid tobe komme sõrmi krõnksutada, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata ei oska kahjuks öelda. Ilmselt oleks vajalik ka röntgenpildi tegemine.

Loe edasi

Plõksuv sõrm

Mul on vasaku käelaba ühel sõrmel nn,plõksuva sõrme sündroom, olen lugenud, et see esineb diabeetikutel, kas peaksin nüüd muretsema, et mul võib diabeet olla või võib seda esineda ka tervel inimesel? Ette ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Plõksuva sõrme alusel küll kellegi diabeeti diagnoosida ei saa. Kindlasti esineb seda ka mittesuhkruhaigetel. Kahtluse korral võiks veresuhkru määrata - kuulub rutiinse tervisekontrolli alla.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi