Kergkipsiga kõndima hakkamine 11.06.13 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere
Peale 4. nädalat kipsi sain neljaks nädalaks kergkipsi, millega pean hakkama kõndimist ja jalale toetamist harjutama, loomulikult kargu abil. Nimelt oli mul kannaluu murd.
Kuid ma ei suuda jalale astuda. Valus ei ole. Loomulikult proovin hetkel kas ainult varvaste peal või siis hästi vaikselt, aga ei miskit, palju mugavam on ühel jalal karkudega hüpata. Kas võib olla, et lihased nõrgaks jäänud vms. Kas on mingeid spetsiaalseid harjutusi või kaua võib minna, et saan nt ühe kargu peale toetudes natukenegi kõndimisega hakkama?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Seda kui kaua aega läheb, sõltub Teist ja treenimisest. Mingeid spetsiaalseid harjutusi ma küll ei tea - lihtsalt proovige järjest suurema raskusega (siiski osalisega) jalale toetada. Valu endale seejuures tekitada ei tohiks.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pilonidaaltsüst

Tere! Käisin umbes kaks aastat tagasi tsüsti opereerimas. Nüüd on hakanud uuesti valutama see koht ning paistetama (sabakondi juures). Kas võib olla nii, et pean uuesti minema opile? Kas ma peaksin arvestama ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks on võimalikud ka pilonidaalsiinuse retsidiivid - sel puhul vajalik teinekord ka korduv operatsioon. Soovitaksin konsulteerida Teid opereerinud kirurgiga.

Loe edasi

Patella paigast liikumine

Tere! 3 aastat tagasi liikus põlv paigast ära, peale seda oli 2 nädalat jalg kipsis ja pärast kipsi ära võtmist võttis normaalselt liikuma hakkamine kuid aega. Hiljuti läks põlv uuesti paigast ära ja hetkel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selliseid operatsioone tehakse tõesti ka artroskoopiliselt. Selle vajaduse ja võimaluse peab aga otsustama ortopeed. Mina olen aga üldkirurg ja selles küsimuses mitte ekspert.

Loe edasi

Lülisamba 12-nda lüli murd

Kui 82 aastasel eakal naisel on lülisamba lüli murd,kas siis inimene on ise suuteline kõndima,istuma bussis 4 tund ja sõitma laevaga ka 4 tundi?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõik oleneb sellest, kui kaua on murrust möödas ja kuidas luufragmendid teieneteise suhtes paiknevad. Kui pt. saab istuda, siis ei tohiks ka bussis ja laevas istumine midagi halba teha.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi