Vasaku küünarnuki otsas punn 29.05.13 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, mul on mure. Ennist kirjutasin küünarnukist, aga jäi ütlemata ka see, et mul on vasaku küünarnuki otsas mingi imelik punn. Algul oli väike, aga nüüd on hakanud segama, on ka veritsenud. Kui ma käisin kirurgi juures, siis üks kirurg ütles, et tuleb opereerida, aga teise kirurgi juures, kui ma käisin, öeldi, et ei ole vaja opereerida. Mida ma siis peale hakkan? See segab ju mind. Murelik küsija.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Selleks , et arvamust avaldada, peaksin ma seda nägema.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kõrvalestas punn?

Tere,

pasr nädalat tagasi tekkis vasaku kõrvalesta alla punn, pigistades tuli valget plöga ja verd. Siiani on õige väike alles. Aga, nüüd tekkos teiselw kõrvalestale. Kohe kõrvanibu alla, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ise selliseid punne pigistada siiski ei tasu. Soovitaksin näidata kõigepealt perearstile, kes siis vajadusel suunab kirurgile.

Loe edasi

Küünarnuki valulikkus

Kukkusin umbes 2 kuud tagasi küünarnuki peale ja siiamaani, kui toetan selle koha peale, siis on nii valus ja kui sirgeks sirutan, siis samuti ???

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitan pöörduda ortopeedi poole - seal võib olla ka mingi luukild lahti.

Loe edasi

Sabakondi otsas õhukese nahaga kaetud punn

Sabakondi otsas on õrn nahk, mille alla koguneb pika istumise järel pehme vere paise, punn. Kas seda muret on õige kirurgile kurta? Mida teha? Palun aidake.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie leitud lahendus on mõistlik - peaks kirurgile näitama. Soovitav on omada selleks perearsti saatekirja, muidu peate visiidi eest ise tasuma.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi