Seljalüli nihkumine 24.04.13 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere

Mul viimase aasta jooksul seljalüli paigast nihkunud. Teine kord juhtus nüüd nädal tagasi, ja eriti valusalt. Tekkis küsimus, et kas peaks selle kirurgiliselt korda tegema, kuna see valu on ikka väljakannatamatu. Esimene kord võttis aega parnemiseks 4 kuud. Seekord on asi ikka tunduvalt hullem. Ja mis valuvaigistid aitaksid sellisel juhul kõige paremini?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Seljalüli nihkumine Teil vaevalt on - pigem on tegu lülivaheketta nihkumise ja selle surve närvijuurele annabki suure valu. Tegu on neurokirurgilise probleemiga, mina vaid üldkirurg ja selles küsimuses ebakompetentne. Kõik valuvaigistid on head, mis valu ära võtavad. Kindlasti on tugevamaid ja nõrgemaid, nagu ka valusid. Kahurist varblast lasta ei ole mõtet, sama kehtib ka valu puhul. Tugevamad valuvaigistid on reeglina retseptiravimid. Radikuliidi puhul võiks hea olla näiteks diclofenac - pealemäärimise rohtudes saab seda ka ilma arstitäheta, tabletid on aga retseptiga.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Põsesarna hematoomia.

Põsesarna hematoom on kahe nädala jooksul vähenenud, kuid ei tea, kas sarnaluuga on midagi toimunud.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sarnaluud kipsi tõesti ei panna, kuid murru puhul, kui on toimunud fragmentide (luukildude) nihkumine, on mõnikord vajalik nende reponeerimine (paika panemine).

Loe edasi

Patoloogiline roidemurd

Patoloogilise luumurd

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma traumata roidemurd eeldaks tõesti rasket haigust, kas onkoloogiat või luuhõrenemist. Teie vanust arvestades on mõlemad väikese tõenäosusega. Köhimisest tekkivat roidemurdu pole kuulnud. Kui traumat ...

Loe edasi

Seljavalu (seljalüli)

Mul on arvatavasti seljalüli selja keskosas sissevajunud, sest mul mahub kaks sõrme kahe lüli vahele. Selga ma sirgu ei saa panna kuna selg hakkab valutama. Kummardades sama lugu.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus ei kuulu üldkirugia valdkonda, mistõttu ei pea end selles kompetentseks. Peate pöörduma ortopeedi poole.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi