Pisted kõhus(?) 26.10.12 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Olen viimasel ajal täheldanud enese juures midagi väga imelikku. Nimelt viimasel ajal toimuvad alakõhus väga tugevad pisted. Õigemini ei oskagi öelda, kas need on täpselt alakõhus. Igatahes munasarjad ei tee valu, ei ole selline piste. Pigem nagu kuskil selja ja kõhu vahepealses alas. Kahtlustan, et pisted võivad olla seotud pärasoolega? Kas see on üldse võimalik, et pärasooles toimuvad tugevad pisted? Vahel harva on käinud õrnemad pisted ka istudes just seal piirkonnas (istudes on arusaada, et tegemist pärasoole piirkonnaga), kuid viimasel ajal on väga raske aru saada, kus kohas täpselt pistab. Igatahes on see meeletult valus.
Vahel on ka wc paberil näha verd, kuid seda ei ole pärast igat vetsuskäiku.
Kas oskate anda nõu, mis see olla võiks ning mida saaks kodus selle vastu ette võtta? Arsti juurde veel 7 päeva jooksul kahjuks minna ei saa.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Pärasoole piirkonnas võib valu olla küll. Kuna kaasneb ka vere eritus defekatsioonil, siis põhjuse selgitamiseks oleks vaja teha koloskoopia. Kindlasti ei tee halba pärasoole küünlad, mis osad on ka valuvaigistava toimega. Käsimüügi küünlad on suhteliselt tagasihoidlikuma toimega, nii et soovitan siiski pöörduda perearsti poole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

kõrvetavad pisted kõhukoopas

alakõhukoopas , vasakul pool, kubemest umbes 10 cm kaugusel kõrvetavad pisted ja juba teist hommikut-mida teha, kas rääkida perearstiga?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite pöörduma perearstile või EMO-sse. Vajate uuringuid, ainult ühe sümptoomi järgi diagnoosida ei saa.

Loe edasi

valu

TERE DR.TEPP mul on selline mure. Käisin perearsti juures sest paremal pool ala kõhus on koguaeg teravad torked uriin on analüüsi järgi korras ,aga kirjutati ikka pöletiku vastaseid rohtusid, aga ikka ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma haiget nägemata pole võimalik diagnoosida, veel vähem ravida. Selleks tuleb ikka vastuvõtule tulla.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi