Valulik alakõht 07.10.12 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere

Mul oli olnud kuu-kaks alakõhus(naba ja kubeme vahel umbes) selline imelik valu, mis sporti tehes natukene ägestus. Tundus nagu valu oleks pigem lihaste all, kuskil seespool. Kuid mitte nii palju, et pooleli peaks trenni jätma. Seega tegin aina edasi, kuid valu jäi samaks. Valu ei olnud eriti külgedel, vaid pigem täpselt keskel.

Nüüd kaks nädalat tagasi trennis(korvpall) pingutasin hüppel ning alakõhtu lõi väga suur valu ja pidin trenni koheselt pooleli jätma.
Järgmisel päeval läksin ka arsti(kirurgi) juurde, kuna hommikul valutas ikka väga jubedalt ning käimine oli raskendatud.
Arsti juures tehti mulle ultraheliuuring, mis ei näidanud tõsisemaid vigastusi ning kirurg soovitas nädal aega rahulikumalt olla.

Kaks nädalat hiljem - nüüd. On mul ikka alakõhus valus, küll mitte niisama, kuid natukenegi rohkem pingutades lööb valu sisse.

Äkki oskate mulle öelda, millega võib tegu olla. Kas kubemevigastusega või on üldse mingisugune põletik või hoopis kõhulihaste venitus?
Kas ma peaksin uuesti arsti juurde minema?


Aitäh!

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kas tegu on trauma või mingi põletikuga, peaks vereproovide järgi saama vahet teha. Kui teeb endiselt häda, peaksite uuesti arstile pöörduma. Kõne alla võiks tulla isegi algav song. Oletada võib aga paljusid haigusi, kuid ilma Teid läbi vaatamata ei saa diagnoosi siiski panna.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Kõhu song?

Umbes aasta aega on mul olnud selline imelik alakõht, mis kuskile ei kao. Ise teen aktiivselt sporti, liigun palju (kergejõustik 2x nädalas ja kord nädalas jõusaal, vahest käin jooksmas, käin ka rahvatantsus), ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Songa Teil kirjelduse järgi küll diagnoosida ei oska ega ka eitada mitte. Selleks peaksite pöörduma perearstile.

Loe edasi

Munataoline moodustis - kas võib olla tegemist tsüstiga?

Tere

Selline mure, nimelt 2 kuud tagasi tekkis mul kõhukinnisus ja sellega seoses oli 3 nädalat ka õrn iiveldus, mis kadus. Kui varem käis kõht 2 korda päevas läbi, siis nüüd käisin wc-s ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Võib olla tsüst. UH uuring peaks selle kiiresti selgitama. See aga ei seleta kuidagi vere eritust roojaga. Vajalik oleks ka koloskoopia tegemine. Soovitan pöörduda perearsti poole.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi