Seedehäired 26.08.12 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Probleemid seedimisega on olnud nii kaua kui mäletan. Vaevuste vähendamiseks olen muutnud toiduvalikut, ei söö rasvaseid ja vürstikaid toite. Üritan vältida gaaside tekkimist. Sellest hoolimata on endiselt tõsised seedeprobleemid. Valu vasakul keskkõhus (naba kõrgusel). Väljaheide tahke ja helepruun, sisaldab seedimata toiduosakesi. Seedimisvalud tavaliselt 3-5 tundi pärast söömist. Harva ka tühja kõhuga. Vahel kõrvetised. Gaasid. Puhitus. Punnkõhu tunne.

Olen rääkinud probleemist perearstile ja külastanud ka mitut erinevat gastroenteroloogi. Perearst ei pea probleemi miskiks. 2 aastat tagasi eemaldati mädane pimesool, pärast seda oli mõnda aega hea olla. Aga probleemid on tagasi.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tegu võib olla niinimetatud "ärritatud soole sündroomiga" (ingliskeelselt lühendatud IBS). Kuna olete juba mitme gastroenteroloogi juures käinud, siis kirja teel mul vaevalt midagi tarka võimalik lisada on. Selline krooniline häda ei tapa, kuid segab elamist. Ravitakse väga erinevate ravimitega, millega saadakse tihti hea ravivastus, kuid sageli on see ajutine.
Soovitan siiski pöörduda uuesti gastroenteroloogi poole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

krooniline apenditsiit?

Tere!

Tihtipeale on valud paremal alakõhus. Valu ei ole väga tugev, aga annab siiski tunda. Lisaks kerge iiveldus ja seedehäired. On tehtud vereproov, kuid põletikunäitajad puuduvad. Kirurgi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist võib olla tõesti kroonilise põletikuga, kuigi mitte kõik ei tunnista üldse sellise haiguse olemasolu. Minu soovitus on korduvate selliste valude korral ja kui uuringud midagi ei näita, teha laparoskoopiline ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi