Laparoskoopia. 09.08.12 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere. Kus võin teha laparoskoopia operatsioon? Mul on pyovarium (munasarjade mädane põletik). Kui palju see maksab üldiselt (operatsioon jne)?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Laparoskoopia iseenesest on ainult meetod, kus kõhukoopas manipuleerimiseks ei teha kõhukatetesse suurt avaust. Munasarjade operatsioone saab laparoskoopiliselt teha igal pool Eestis günekoloogiaosakondades, kus on selline aparatuur ja õppinud tohtrid. Kindlasti tehakse selliseid operatsioone kõigis Tallinna ja Tartu günekoloogiaosakondes aga arvatavasti ka Kohtla Järve ja Pärnu Keskhaiglates. Laparoskoopilise operatsiooni takistuseks võib osutuda varem teostatud operatsioonid kõhukoopas.
Kui olete haigekassa liige, siis Teie ravikulud katab haigekassa. Konkreetselt kui palju Teie puhul ravi maksumus kokku tuleb, on raske öelda, sõltub milliseid uuringuid enne operatsiooni vajate ja kui kaua vajate haiglaravi peale operatsiooni. Operatsiooni enda maksumus peaks jääma alla 1000 EUR-i.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Laparoskoopia operatsioon

Tere. Mul perearst kuulis 10 aastat tagasi mu südames kahinaid. Ta saatis mind kardioloogi juurde, kes vaatas ultraheliga, et üks südame klapp laseb hästi väheke verd tagasi. See pidi olema kaasasündinud. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui see Teile tavaelus mingeid piiranguid ei sea, ei tohiks ka narkoosi ega laparoskoopilise operatsiooniga mingeid probleeme olla. Südamele narkoos halvasti ei mõju.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi