Probleem põlvedega 14.01.11 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Ollen 20a noormees. Olen oma pikkuse kohta veidi ülekaalus. See võib ka mu põlvede probleemi mõjutada. Probleem seisneb selles, et mu põlved lähevad väga kergesti liigesest välja. Olen käinud ortopeedi juures, tema on öelnud, et kõik sidemed ja muud värgid on terved peale liigesest välja minekut. Kas on võimalik mingisuguse operatsiooniga tugevdada põlveliigest või selle ümbrust nii, et need enam nii kergelt liiigesest välja ei lähe? Mõlemad põlved on mul 2 korda liigesest väljas käinud.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Tegemist spetsiifilise ortopeedilise probleemiga, milles ei pea ennast spetsialistiks. Põlveliigese ebastabiilsuse korral on võimalik stabiilsust tõsta ka lihaste treeninguga. Operatiivne ravi tuleks viimases järjekorras kõne alla.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Põlved

Tere!
Mul on suur probleem põlvedega. Olen käinud 3 aastat tagasi operatsioonil ACL ja menisk, nüüd kuna mangisin vahepeal jälle korvpalli on probleemid tagasi, käisin ortopeedi juures, sain uuel ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peale ortopeedi poole pöördumise ei oska Teile kahjuks midagi soovitada, kuna olen pelgalt üldkirurg. Kahjuks pole alati arsti vastused meile sobivad aga nendega tuleb leppida. Kui puudub usaldus konkreetse ...

Loe edasi

Põlve valu istudes

Mul hakkavad istudes põlved valutama, koguaeg pean jalgu sirutama. Probleem on tekkinud nüüd viimaste kuudega ning varem pole sellist probleemi põlvedega olnud. Millest võib olla tingitud selline probleem?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mina mõtleksin reumaatilise haiguse peale.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi