Valu põlve taga 11.05.10 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Valu on vasaku jala põlve taga (mingil määral ka põlve välimisel küljel). Üldiselt selline nõrk/nüri valu, tekib rattaga sõites vasakul jalal, kui põlv on kõverdatud. Esimest korda tuli valu paari aasta eest rattaga sõites, peale seda pole rattaga sõitnud, nüüd uuesti alustades tekkis see valu kohe 5 minuti järel. Vähem valu on siis, kui sõita rattajalatsitega, millega jalad on pedaalide küljes kinni. Igapäevaelus trepist alla-üles, joostes ei ole valu üldse tunda. Väga harva (korra kuus?) siiski võin sarnast valu tunda, kui istun näiteks maas ja väänan/venitan jalalihaseid põlv satub ebamugavasse asendisse.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Pole päris minu eriala, kuulub ortopeedia rubriiki.
Ainult sellise kirjelduse alusel diagnoosi ja ravi kahjuks määrata ei saa. Peaksite siiski ortopeedi vastuvõtule minema. Te küll ei kirjeldanud oma varasemaid traumasid kuid ka see võib põhjuseks olla.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Põlve keder

Kukkusin täna parem poolse põlve peale ja praegu on põlves valu, aga käia saab. Kui liigutada jalga siis annab natukene tunda. Olen varemgi sinna peale kukkunud, aga pole selle põlvega midagi ette võtnud. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selle otsustamiseks peaks Teie põlve nägema/katsuma ja kindlasti rö-pildi tegema. Kui kaia laseb, siis on pigem põrutus kui mõra.

Loe edasi

Põlve valu

Tere, eile õhtul hakkas põlv valu tekitama, kui proovisin kükitada. Nüüd ei saa enam trepist ilusti kõndida, ega koormata põlve. Valus hakkab põlve siseküljelt ja liiguks nagu kintsu suunas. Kuhu pean ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitaksin pöörduda ortopeedile. Selleks on aga vaja perearsti saatekirja, nii et kõigepealt siiski perearstile.

Loe edasi

Valu põlve sisemisel küljel

Käisin võistlustel ja kui korvpalli mängu ajal äkki jooksu pealt jäin seisma, lõi tugeva valu põlve. Mängida enam ei saanud. Jalga ei saa sirgeks lükata, väga valus on. Mis võib probleem olla ja kuidas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pobleem võib olla meniski vigastus. Peaks pöörduma ortopeedi poole.

Loe edasi

Põlve ja sääre valu

Põlve väliskülg valutab, valu liigub säärde, ning on tunda vahel ka pahkluu piirkonnas. Kiiresti kõndides muutub säär tuimaks.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise kirjelduse põhjal ma kahjuks Teid aidata ei oska. Liiatigi pole see minu eriala - olen üldkirurg ja küsimus kuulub ortopeedia valdkonda. Soovitan pöörduda uuesti ortopeedi vastuvõtule.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi