Lampjalgsus ja jõusaali treening 06.02.10 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,
Ajateenistuse arstlikus komisjonis tuvastati 2. ja 3. astme lampjalgsus. Tegelen aktiivselt jõutrenniga ning kasutan ortopeedilisi taldu, jalad ei valuta ning ühtegi tüsistust pole ka seni esinenud, lihtsalt on mure tulevikus võimalike tüsistuste osas, samasuguse jätkamise korral (peamiselt küki osas). Tuleks midagi muuta? Kasutada mingisuguseid spetsiaalseid vahendeid? Loobuda harjutustest, mis ületavad kehakaalu?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Minu arvates ei peaks Te loobuma millestki, kuid soovitav on pidevalt kanda spetsiaalseid tallatugesid, mida Te kirja järgi ka teete. Eriti tähtis on see
pikkade rännakute ajal. Taalatoed ja kuni teatud eani spetsiaalne ravikehakultuur (harjutused pöialihaste tugevdamiseks) aitavad tulevikus probleeme vältida.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Valu paremal pool abaluu all

Tere

Hiljuti olen mures ühe torkiva valuga paremal pool abaluu all. Valu on selline tuimav, sissehingamisel kiirgab valu nt rinda.

Teen jõusaali trenni 6x nädalas.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjelduse järgi ma kahjuks küll ei diagnoosi ega ravi määrata ei saa. Peaksite pöörduma perearsti poole. Ei saa välistada ka ületreeningust tekkinud vigastust.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi