Kühm kõhulihastel 03.02.10 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere.
Mul väike probleem, nimelt umbes 2 kuud tagasi avastasin, et mu kõhulihaste peal on mingi kühm/punn, mis asetseb naha all ja lihase küljes. Ehk siis nahka peale liigutades on see kühm ikka sama kohapeal, eriti tuleb see kühm välja, kui kõhulihaste harjutusi teha (aga valus ta ei ole). Et millega võiks tegu olla ja kas on põhjust muretsemiseks? Ise muidu tegelen aktiivselt jõusaalis käimisega.
Siit saate ka pilti sellest kühmust vaadata:
http://img36.imageshack.us/img36/2696/26042413.jpg

Suured tänud! :)

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Vaatasin pilti - see võib olla ateroom (rasutsüst) või lipoom (rasvkasvaja). Muretsemiseks põhjust ei näe. Kuna see asi on Teie saledal ihul silmatorkavalt näha, soovitaksin selle eemaldada, saab teha kohalikus tuimestuses ambulatoorselt. Jääb küll väike arm aga kindlasti vähem märgatav.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

küünarnukile on tekkinud vedelikuga kühm?

küünarnukile on tekkinud pehme padjake(tundub vedelik) ei ole valus-

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegemist küünarnuki limapauna põletikuga. Peaksite perearsti saatekirjaga minema kas kirurgi või ortopeedi vastuvõtule. Vältida tuleks küünarnukile toetumist ja käe koormust tuleks piirata.

Loe edasi

Kühm otsaesisel

Tere!

Avastasin kusagil 3-4 a tagasi otsaees parema kulmu kohal pisikese kõva kühmu. Valu ei tee ja vaevusi ei põhjusta otseselt. Silmnähtavalt aastate jooksul suurenenud ka ei ole. Peavalud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

See kühm ja peavalud omavahel seotud ei tohiks olla. Tegu võiks olla lipoomiga.

Loe edasi

Kühm, muna

Eelnevalt esitasin küsimuse valuliku pehme kühmu kohta kõrvalesta juures. (antud kõrvast olen kurdiks jäänud)
Kas oleks õigem pöörduda üldkirurgi või otorinolarüngoloogi juurde?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Mina selles vahet ei näe, pöörduge sinna, kuhu kergemini numbri saate.

Loe edasi

kühm kõrvalesta taga

Mul on aastaid kõrva lesta taga kühm, mis on selline pehme moodustis luu peal, antud kõrvast olen ka jäänud kurdiks (vaegkuulmine on sünnist). Aeg- ajalt teeb ka valu,. Kas peaksin teiselt arstilt ka nõu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõige sagedamini võiks olla tegu nahaaluse tsüstkasvajaga. Millegi kinnitamiseks peaks seda siiski nägema. Kui häirib, soovitaksin eemaldada.

Loe edasi

Kühm randmel

Tervist,

Selline küsimus on tekkinud kühm randmele, nagu pildilt näha. Oskate öelda, mis sellega tuleks teha ja kelle poole pöörduda? Kuna tegelen jõusaali treeningutega, mis tõttu ta segab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tegu võiks olla ganglioniga, eesti keeles "kooljaluu". Pöörduda tuleks ortopeedile.

Loe edasi

Pärakust kõrgemal kühm

Tere!
Sooviksin teada mis see tähendab, kui mul on tagumikust kõrgemal auk/ kühm ?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus Teile, mida mõtlete "tagumiku" all. Kas see on istmik, või anus (päraku ava)? Minu arusaamist mööda auk ja kühm on erinevad asjad s.o. antipoodid. Et küsimusele vastata, tuleks ka teada, kui kaugel ...

Loe edasi

Kand

Mul tekkis nädal aega tagasi kanna peale kõva kühm. Alguses 2 päeva ta kiheles aga nüüd enam mitte. Valu ei ole. Nüüd on ainult kühm järgi. Kas võib tegu olla kukekannusega?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kukekannus on luuline eksostoos kanna all. Teie poolt kirjeldatud moodustis on aga nahal - seega ei tohiks tegu olla kukekannusega.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi